Ontstoppingsdienst

Ontstoppingsdienst | Ontstopping wc, afvoer & riolering | 24/7

Zit je met een vervelende verstopping in je afvoer, wc of riolering? Schakel dan zo snel mogelijk de ontstoppingsdienst in. De vakmannen zullen de verstopping snel kunnen vinden en verwijderen zonder (of met weinig) afbraakwerk. Loodgieters in Vlaanderen werken meestal 24/7 zodat jij niet te lang op een oplossing moet wachten.

Lees in dit artikel meer over welke soorten verstoppingen je aan de ontstoppingsdienst kan overlaten en waar de prijzen afhankelijk van zijn.

Wat doet een ontstoppingsdienst?

Je kan de ontstoppingsdienst inschakelen voor verschillende soorten verstoppingen. Vooral voor hardnekkige verstoppingen die je niet zelf met een ontstopper kan verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan verstopte afvoerleidingen, een verstopte wc of riolering.

In het algemeen zal de vakman het probleem zo snel mogelijk proberen te vinden zonder breekwerk. Afhankelijk van de soort verstopping zal hij dan een gepaste manier kiezen om die te verwijderen. Zo kan jij weer snel zonder problemen gebruik maken van je sanitair.

Ontvang een prijs op maat

Hoe gebeurt een ontstopping?

De loodgieters van de ontstoppingsdienst gaan meestal zo snel mogelijk de oorzaak en de plaats van de verstopping zoeken.

Ten eerste is het belangrijk om de oorzaak van de verstopping te vinden. De oorzaak van de verstopping kennen is cruciaal om juist te handelen. Is je afwasmachine verstopt? Dan weet een vakman dat hij op zoek moet gaan naar opgehoopte vetten bijvoorbeeld. Bij een wasmachine zijn opgehoopte zeepresten meestal de boosdoeners.

De oorzaken kunnen in sommige gevallen echter erger zijn. Denk bijvoorbeeld aan barsten en breuken in de leidingen of een geloste rubberdichting.

Daarna kan ook de plaats van de verstopping vastgesteld worden. In sommige gevallen kunnen de ontstoppingen met het blote oog zichtbaar zijn. Voor diepere verstoppingen kan een vakman gebruik maken van andere technieken. Hij kan bijvoorbeeld een camera gebruiken, maar ook een geur- of rookdetectie uitvoeren.

Ten laatste kan de ontstoppingsdienst aan de slag met de eingenlijke oplossing. Daarvoor bestaan er verschillende methodes afhankelijk van de plaats van de hinder.

WC ontstoppen

Je WC ontstoppen kan je in sommige gevallen zelf doen als de verstopping niet hardnekkig is. In andere gevallen is dat moeilijker en schakel je best de ontstoppingsdienst in om zo veel mogelijk afbraakwerken te vermijden.

Een loodgieter weet bijvoorbeeld dat hij geen chemicaliën of scherpe gereedschappen mag gebruiken. Zo vermijdt hij mogelijke beschadigingen van de afvoerbuizen en de toiletpot.

Afvoer ontstoppen

Een loodgieter zal misschien gebruik maken van een hogedrukspuit om je afvoer te ontstoppen. Die techniek wordt zowel bij kleine als grote verstoppingen gebruikt. Daarnaast kan hij gebruik maken van een haakje om de verstopping naar boven te halen. Om de verstopping weg te drukken zal hij gebruik maken van vegertje.

Vind hier een bedrijf in je buurt

Riolering ontstoppen

De ontstoppingsdienst kan je ook inschakelen als de riolering van je woning verstopt is. Verstopte rioleringen kunnen ontstopt worden met behulp van verschillende technieken. Indien er geen afbraakwerken mogen gebeuren, zullen de vakmannen de “koustechniek” toepassen. Daarbij wordt de binnenwand van de riolering hersteld, waardoor nieuwe verstoppingen vermeden zullen worden.

Problemen met de septische put kan je ook aan de ontstoppingsdienst overlaten.

Gootsteen ontstoppen

Bij een verstopping van de   gootsteen zal een loodgieter de   sifon bekijken. Dat is de buis   onder de wastafel waar vaak   etensresten in komen. De sifon   kan je zelf ontstoppen, maar je   kan natuurlijk ook beroep doen   op een professionele loodgieter   als je er geen kennis van hebt.

Ontstoppingsdienst in de buurt

Door een ontstoppingsdienst in de buurt in te schakelen, kan je probleem zo snel mogelijk opgelost worden. Hou er wel rekening mee dat een bedrijf ook écht in je buurt is. Op die manier zal je extra voorrijkosten vermijden.

Hoeveel kost een ontstoppingsdienst?

Elk bedrijf bepaalt zelf de vaste prijzen voor de verschillende ontstoppingswerken. Het is ook niet gek dat er soms geen vaste prijzen hangen aan ontstoppingswerken. De prijzen kunnen soms pas berekend worden nadat er vastgesteld is hoe diep de opstopping zit en hoeveel werk en materiaal nodig is om die op te lossen.

Goedkope ontstoppingsdienst

Snel een goedkope ontstoppingsdienst vinden is niet altijd evident. Contacteer meerdere bedrijven en vraag een schatting van de prijs door je probleem zo goed mogelijk uit te leggen. In sommige gevallen zullen loodgieters een vaste prijs afspreken afhankelijk van de verstopping. In andere gevallen kunnen ze een uurtarief hanteren. Vergeet ook niet om bedrijven in je buurt in te schakelen om voorrijkosten te vermijden.

Contacteer hier verschillende bedrijven in Vlaanderen en vergelijk tot 5 gratis en vrijblijvende offertes.