Badkamer

De badkamer is zowat één van de belangrijkste ruimtes in een woning. Wie aan een badkamerrenovatie begint dient vooraf echter even stil te staan bij het type werk dat hij wenst uit te voeren. Zo kan je ervoor kiezen om:

  • het sanitair te vervangen: deze werken kunnen betrekking hebben tot het vervangen van enkel de badkamerkraan tot een complete vervanging van alle leidingen.
  • een nieuwe wand- en vloerbekleding te plaatsen
  • vochtproblemen te behandelen: een lek in de waterleiding, condensatie en schimmelvorming op de muren,… de badkamer is één van de ruimtes die het snelst door vocht aangetast wordt.
  • een nieuwe douche, bad of wasbak te installeren
  • elektriciteitswerken uit te voeren: Nieuwe belichting, extra stopcontacten toevoegen,…

 

Ga je je badkamer renoveren?

Ontvang gratis & vrijblijvend offertes

Welk budget moet je voorzien voor het renoveren van een badkamer?

Net als veel andere renovatiewerken, kan de prijs voor het renoveren van een badkamer hoog oplopen. Afhankelijk van de werken die uitgevoerd dienen te worden en de badkamerspecialist door wie je de werken laat uitvoeren, kan de uiteindelijke kostprijs sterk verschillen.

Goedkoop je badkamer renoveren? Volg deze 3 tips

  1. Heb je muurtegels? Wil je deze vervangen? Misschien kun je opteren om deze gewoonweg te herschilderen. In alle doe-het-zelf winkels vind je hiervoor de adequate verf terug.
  2. Een design badkamer hoeft niet noodzakelijk duur te zijn. Vinyl voor jouw vloer zal bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn en nog steeds een moderne ‘touch’ aan je woning geven.
  3. Wil je zeker zijn van de goedkoopste badkamerrenovatie. Vergelijk dan offertes van verschillende gespecialiseerde firma’s. Dit kan al tot 30% schelen op de uiteindelijke factuur