Badkamer: inspiratie- en prijzengids voor 2021

De badkamer is zowat één van de belangrijkste ruimtes in een woning. Wil je aan een badkamerrenovatie beginnen?  Dan dien je vooraf even stil te staan bij het type werk dat je wenst uit te voeren. Zo kan je ervoor kiezen om:

  • het sanitair te vervangen: Dit kan gaan over het vervangen van enkel de badkamerkraan tot een complete vervanging van alle leidingen.
  • een nieuwe wand- en vloerbekleding te plaatsen
  • vochtproblemen te behandelen: een lek in de waterleiding, condensatie en schimmelvorming op de muren,… de badkamer is één van de ruimtes die het snelst door vocht aangetast wordt.
  • een nieuwe douche, bad of wasbak te installeren
  • elektriciteitswerken uit te voeren: Nieuwe belichting, extra stopcontacten toevoegen,…

 

Ga je je badkamer renoveren?

Ontvang gratis & vrijblijvend offertes

Welk budget moet je voorzien voor het renoveren van een badkamer?

Net als veel andere renovatiewerken, kan de prijs voor het renoveren van een badkamer hoog oplopen. Deze is afhankelijk van de werken die uitgevoerd dienen te worden. Ook per badkamerspecialist kan de uiteindelijke kostprijs sterk verschillen.

Een badkamer vernieuwen is dus niet al te goedkoop, wil je het voordeliger? Lees dan verder voor tips.

Goedkoop je badkamer renoveren? Volg deze 3 tips

  1. Heb je muurtegels? Wil je deze vervangen? Misschien kun je opteren om deze gewoonweg te herschilderen. In alle doe-het-zelf winkels vind je hiervoor de adequate verf terug.
  2. Een design badkamer hoeft niet noodzakelijk duur te zijn. Vinyl voor jouw vloer zal bijvoorbeeld een stuk goedkoper zijn en nog steeds een moderne ‘touch’ aan je woning geven.
  3. Wil je zeker zijn van de goedkoopste badkamerrenovatie. Vergelijk dan offertes van verschillende gespecialiseerde firma’s. Dit kan al tot 30% schelen op de uiteindelijke factuur.

Interesse in het renoveren van je badkamer of  het installeren van een nieuwe badkamer? Vul onderstaand formulier in en ontvang een gratis offerte!