Badkamertrend: afgeronde spiegels

Hoewel grote, rechthoekige spiegelkasten handig zijn voor extra opbergruimte verliezen ze aan populariteit. Vandaag zijn elegante, afgeronde spiegels in de badkamer de absolute favoriet om onszelf in te bewonderen. Wij zochten de mooiste voorbeelden voor je uit. Laat je alvast inspireren door de vele mogelijkheden en uitvoeringen.

Trendy materialen en afwerkingen

De trend van afgeronde vormen is niet nieuw. In de jaren 60 waren deze vormen alomtegenwoordig. De ronde vormen en organische, afgeronde hoeken geven je interieur een zachte en rustgevende uitstraling. Je vindt ze terug in patronen op tapijten, lampen, meubels, decoratieve objecten en ook in badkamerspiegels.

Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een trendy houten spiegel. Hout zorgt voor een warme, gezellige en zachte uitstraling in je badkamer. Ga je liever voor donkere accenten in je badkamer? Dan kan je ervoor opteren om voor een spiegel met een zwarte afwerking te gaan. Zwarte accenten worden vooral in minimalistische badkamers gebruikt, waarin je kleuren zoals zwart en wit vooral terugvindt. Zwarte accenten en decoraties zijn voorbije jaren zeer populair en zullen nog een aantal jaren populair blijven. 

Ben je iemand die liever gouden accenten gebruikt? Dan kan je voor een gouden afwerking van je spiegel gaan. Deze zou dan goed passen met een goudkleurige kraan of andere accessoires. Goud werkt goed in combinatie met kleuren zoals wit, pastel en lichte kleuren. 

Spiegelkeuze 

Wat zijn de spiegelmodellen van het moment? De rechthoekige spiegel met afgeronde hoeken bijvoorbeeld! Deze vorm is één van de meest recentste spiegelvormen en vandaag enorm populair.

Dit model creëert een retro-uitstraling en werkt goed in vintage badkamers. Maar ook kan je dit type spiegel combineren met andere stijlen. Zo combineer je een rechthoekige spiegel perfect met een klassieke stijl en zelfs een meer industriële look. 

Het meest alomtegenwoordig zijn de ronde spiegels. Deze zijn al enkele jaren populair en worden vooral in trendy kleurtjes verkocht, zoals matzwart of goud. Ook dit type heeft een tijdloze uitstraling.

Wil je een badkamer die vele decennia trendy blijft? Dan speel je met een ronde spiegel op veilig. Ga voor een oversized formaat en maak van je spiegel het focuspunt in je badkamer. Zo lijkt ze ook optisch groter. Een goed idee als je een kleine badkamer hebt.

Naast de rechthoekige spiegel of de ronde spiegel kan je kiezen voor een ovale of halfovale spiegel. Deze vorm creërt de illusie van hoge plafonds in je badkamer.

Tot slot is er de retro-spiegel. Vaak hebben spiegels van dit type een organische of asymmetrische vorm. De vorm werkt het best in badkamers die niet modern of minimalistische aanvoelen. 

Het kiezen van de juiste spiegel voor je badkamer is geen sinecure. Stel je zeker de volgende vragen. Wens je een stijlvolle badkamer? Wil je een optische illusie creëren? Het bepalen van een idee of visie is alvast cruciaal.

Hoeveel kosten badkamerspiegels? 

Dat hangt af van diverse factoren, zoals: de vorm, de grootte of leuke accessoires zoals verlichting. De prijzen zijn variabel. Gemiddeld schommelen de prijzen voor badkamerspiegels tussen de 100 en 500 euro. 

Meerdere winkels en leveranciers vergelijken, levert je doorgaans de beste keuze en prijs op voor je toekomstige badkamerspiegel.

Heb je grotere ambities en plannen? Vraag advies en offertes bij diverse badkamerspecialisten voor de beste deal.