Vochtbestrijding

Vochtproblemen zijn als het ware een plaag. Heb je last van condensatie, vochtvlekken of schimmels? Snel handelen is dan de boodschap. Vocht brengt niet alleen structurele schade aan je woning maar ook jouw gezondheid in gevaar. Een vochtbestrijder beschikt gelukkig over de nodige kennis en ervaring om jouw probleem snel de kop in te drukken.

Dit zijn de meestvoorkomende vochtproblemen

  1. Opstijgend vocht: Dit vochtprobleem begint op grondniveau, gewoonlijk in de kelder. De redenen hiervoor kunnen divers zijn. Meestal zul je dit vochtprobleem ervaren bij woningen die gebouwd werden voor 1950. Deze woningen werden niet voorzien van een vochtwerende laag waardoor er vocht via de muren kan binnendringen.Dit betekent echter niet dat nieuwbouwwoningen niet het slachtoffer kunnen worden van opstijgend vocht. Is er een onderbreking in de vochtkeringslaag, dan kan dit eveneens tot vochtproblemen leiden.
  2. Doorslaand vocht: Is je buitenmuur poreus, dan wordt je waarschijnlijk geconfronteerd met doorslaand vocht. Een vochtige buitenmuur behandel je best zo snel mogelijk. Dit kan namelijk het betonijzer in je gewapend beton ernstig verzwakken en zodoende je hele woningstructuur aantasten.Gelukkig bestaan hier een aantal oplossingen voor. De muren impregneren is zowat de efficiënste vochtbehandeling.
  3. Condensatievocht: Condensatievocht wordt veroorzaakt wanneer een ruimte slecht geventileerd wordt. De lucht in huis dient namelijk aan een bepaalde vochtigheidsgraad te beantwoorden. In een ideale situatie bevindt deze zich tussen de 50% en 70% . Je kan dit eenvoudig meten met een hygrometer. Condensatievocht merk je gewoonlijk op door de opkomst van zwarte schimmelvlekken.Condensatievocht kan je zelf bestrijden als deze nog niet te sterk aanwezig is. Je ramen even openzetten kan het probleem al verhelpen. In het ergste geval zal de plaatsing van een ventilatiesysteem noodzakelijk zijn.

Wat is de prijs voor een efficiënte vochtbestrijding?

Voor elk van bovenvernoemde vochtprobleem zijn er één of meerdere vochtbehandelingen mogelijk. Aan elk van deze vochtbehandelingen hoort een prijskaartje en deze zijn heel verschillend van elkaar. Ontdek hieronder het overzicht:

Vochtbehandeling Gemiddelde richtprijs
Muren injecteren +- €100 per lopende meter
Muren impregneren +- €10 per m²
Muren onderkappen Tussen €100 en €150 per lopende meter
Kelderdichting Tussen €4.000 en €10.000
Mechanisch ventilatiesysteem Tussen €1.500 en €6.000

Door de zware investering die vochtbestrijding kan vragen, besloot de overheid om een handje te helpen.

  1. Vlaamse Renovatiepremie: ontvang tot €3.333 voor vochtbestrijding
  2. Vlaamse Verbeteringspremie: ontvang tot €750
  3. Gemeentelijke premies: de premie die je hiervoor ontvangt is afhankelijk van je gemeente.

Maak komaf met witte schimmel in je woning Witte schimmel in een huis is een vervelend probleem. Het ziet er niet alleen vies uit, maar kan ook nog problemen veroorzaken. Het is niet enkel schadelijk voor je woning, maar heeft ook negatieve gevolgen voor je gezondheid. Het is de uitwerking en katalysator van een groter,…

Verder lezen

Het is niet ondenkbaar dat je in je woning al eens geconfronteerd bent geweest met zwarte schimmel. Vergeet je je badkamer te ventileren, dan zullen de schimmelsporen snel weer tevoorschijn komen.

Hoe onschuldig deze misschien ook lijken, kan zwarte schimmel echter grote gevolgen hebben voor je gezondheid. Geïrriteerde longen, allergische reacties en niesbuien zijn nog maar het begin. Vooral voor wie met een zwakke gezondheid kampt kan zwarte schimmel zware gezondheidsklachten met zich meebrengen en al dan niet dodelijk zijn.

Verder lezen

Een muffe geur in huis? Meestal liggen kleine vochtproblemen hier aan de oorzaak van. Met een paar handige tips kun je hier echter éénvoudig komaf van maken. Lukt dit niet? Dan is het advies en de analyse van een ervaren vochtspecialist nodig.

Verder lezen

Kelderdrainage is één van de meest efficiënte behandelingen bij hardnekkige vochtproblemen. Ontdek wanneer je kelderdrainage best toepast en welke technieken mogelijk zijn.

Verder lezen

Vochtproblemen ontstaan dikwijls in de kelder. Een onderbroken vochtkeringslaag of een slechte ventilatie kan al snel leiden tot opstijgend grondvocht. Ontdek 6 praktische tips om een vochtige kelder droog te maken.

Verder lezen

Grondwater in de kelder wordt meestal veroorzaakt bij een hevige regenval. Een adequate behandeling is noodzakelijk wil je gezondheidsklachten vermijden. Grondwater kan je in de kelder verwijderen op drie verschillende manieren.

Verder lezen

Vocht in de kelder? Gelukkig bestaan er heel wat mogelijkheden om dit te bestrijden. Ventileren, injecteren, bekuipen, draineren,… ontdek de beste vochtbehandeling voor jouw situatie.

Verder lezen

Een slecht geventileerde kelder leidt niet alleen tot muffe geuren en schimmel. Ook je gezondheid zal eronder lijden. Wij geven je 7 redenen waarom een goede ventilatie in de kelder noodzakelijk is.

Verder lezen

Heb je vochtproblemen in je huurwoning? Afhankelijk van het vochtprobleem kan ofwel de huurder of verhuurder voor de kosten opdraaien. De wetgeving hierover is zeer duidelijk.

Verder lezen

Zwarte schimmelvlekken naas de douche wijzen op een condensatieprobleem in de badkamer. Een slechte ventilatie ligt hier aan de oorzaak van. Ventilatiesystemen kunnen de oplossing bieden.

Verder lezen

Heel wat mensen zijn nog wat terughoudend voor spouwmuurisolatie uit schrik dat het tot vochtproblemen leidt. Wij stellen je gerust.

Verder lezen

Dat de kelder de meest vochtige ruimte in huis is, is geen geheim meer. Wil je je kelder dichten, let er dan voor op dat je deze 3 veelgemaakte fouten vermijdt.

Verder lezen

Wordt je buitenmuur geconfronteerd met doorslaand vocht, dan is het impregneren van de gevel de beste vochtbehandeling. En je hebt geluk, het is ook nog eens de goedkoopste behandeling.

Verder lezen

Heb je last van vochtige muren in je woning? Dan is een correcte analyse vooraf noodzakelijk. Wij geven jou een overzicht van de mogelijke oorzaken en de beste vochtbehandelingen.

Verder lezen

poreuze muren, schimmelvorming, allergiëen, opkomst van ongedierte,… de reden om vocht in huis te bestrijden zijn legio. Eens je vochtproblemen opmerkt in huis laat je deze dus zo snel mogelijk bestrijden door een vochtspecialist.

Verder lezen

Aan vochtbestrijding kan je moeilijk een vaste prijs kleven. Het vochtprobleem en de daarbijhorende vochtbehandeling zal bepalend zijn voor de uiteindelijke kostprijs.

Verder lezen

Kelder vochtvrij maken: kosten en oplossingen Opstijgend vocht kan in je kelder heel wat problemen met zich meebrengen. Deze kan ernstige schade veroorzaken aan zowel je ruimte als je persoonlijke bezittingen. Maar hoe moet je nu je kelder vochtvrij maken? In dit artikel geven we je een paar tips mee. Je kelder vochtvrij maken: enkele…

Verder lezen

Muren injecteren: informatie en prijzen Vochtige muren brengen veel onaangenaams met zich mee. Opstijgend grondvocht trekt in de muren, waar het schimmel, stank en vuile plekken veroorzaakt. De manier om dit tegen te gaan is je muren injecteren. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk, en hoeveel kost je dat? Muren injecteren is een…

Verder lezen

Water in de kelder is een hardnekkig probleem in veel woningen. Maar hoe komt het water en het vocht in je kelder terecht? Wat zijn hier de gevolgen van? En vooral, bestaan hier oplossingen voor?

Verder lezen

Een vochtprobleem in huis bestrijden is een lastige zaak. Beter voorkomen dan genezen, wij geven jou zeven tips mee die vochtproblemen in jouw woning geen kans geven.

Verder lezen