Vochtbestrijding | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Vochtproblemen? Vraag raad aan een specialist uit de buurt

Vochtplekken op uw muur? Schimmel of een muffe geur? Dan is het hoog tijd vochtbestrijding offertes aan te vragen bij vochtexperts. De vochtexperts komen gratis ter plaatse en analyseren uw probleem. Zo vindt u snel de beste oplossing.

Waarom vocht in huis bestrijden?

  • Een vochtige woning is ongezond: Een vochtprobleem is slecht voor de luchtkwaliteit in de woning. Schimmels en schadelijke stoffen blijven langer hangen. Daardoor hebben bewoners van een huis met een vochtprobleem vaker gezondheidsproblemen. Vraag daarom tijdig vochtbestrijding offertes en ontdek hoe je jouw vochtprobleem kunt oplossen.
  • Elk vochtprobleem is uniek: Opstijgend vocht, lek in het dak of toch insijpelend regenwater? Er zijn veel oorzaken mogelijk. Om een sluitend resultaat te hebben vraag je best advies van een specialist.
  • Vochtproblemen worden alleen maar erger: Hoe langer u een vochtprobleem laat aanslepen, hoe erger. Het vocht blijft zich maar een weg banen door je muur en woning en tast tegelijkertijd ook jouw gezondheid aan.


ZEER HANDIG!

Zeer handig platform. Aan te raden aan vrieden en kennissen!

VERRASSEND SNEL!

Renovatie-gids is top! Ik ben gecontacteerd door 4 firma’s die allemaal uit de buurt zijn.

UITSTEKENDE HULP!

Renovatie-gids zorgt voor een snelle oplossing op maat. Zeer tevreden!


Welk vochtprobleem moet je behandelen?

Vochtproblemen kunnen diverse oorzaken hebben. Voor behandeling van een vochtprobleem moet je wel de oorzaak achterhalen. Je loopt anders het risico dat er een andere oorzaak wordt behandeld en daar schiet je niets mee op. Maar wat de oorzaak ook is van een vochtprobleem, het is noodzakelijk dat je ieder vochtprobleem laat behandelen. Vochtproblemen verdwijnen namelijk nooit vanzelf. Sterker nog, wanneer een vochtprobleem niet wordt behandeld, zullen de klachten alleen maar toenemen. Hierbij krijg je niet alleen last van vochtige wanden, vloeren en plafonds, zelfs de constructie van je woning kan aangetast worden. Zoek dus eerst uit wat de oorzaak is van je vochtprobleem en vraag een offerte vochtbestrijding aan.

Opstijgend vocht bestrijden

Opstijgend vocht

Een veelvoorkomend vochtprobleem is opstijgend vocht. Grondvocht komt in aanraking met het vaak poreuze metselwerk van de gevel en stijgt door de gevel omhoog. Opstijgend vocht is vooral te zien bij oudere woningen die nog niet van een waterkering zijn voorzien. Bij nieuwbouwwoningen wordt tegenwoordig standaard een waterkering aangebracht.

Opstijgend vocht kan verholpen worden door de muren te onderkappen. Op de onderste laag gevelstenen wordt dan alsnog een waterkering aangebracht. Aangezien dit een grote renovatie is, kiezen de meeste mensen voor een andere oplossing: het injecteren van de muren. Aan de buitenzijde van de gevel worden in de voegen gaten geboord.

Hierin wordt een vochtwerende gel gespoten. De gel dringt door in de poriën van het metselwerk en zal uitharden. Ook dan heb je een vorm van waterkering aangebracht.

Doorslaand vocht bestrijden

Doorslaand vocht

Zijn de buitengevels erg poreus en beschadigd? Dan kun je te maken krijgen met doorslaand vocht. Doorslaand vocht houdt in dat hemelwater tegen de gevel slaat en in de beschadigde gevel trekt. Hierdoor zal het vocht ook in de binnenmuren terechtkomen, met vochtige muren als gevolg. Doorslaand vocht kan goed behandeld worden, door de muren te impregneren.

Hierbij wordt een impregneermiddel op de buitengevel gespoten dat een soort van laagje over de gevel vormt. Vocht zal niet meer in de muren trekken, maar langs de gevel naar beneden stromen. Tevens zijn de muren beter beschermd tegen vuil en mossen. Let er wel op dat je beschadigde muren eerst laat repareren, voordat je ze laat impregneren.

Zijn muren dusdanig beschadigd dat reparatie een kostbare zaak wordt? Een alternatief is nieuwe gevelbekleding laten aanbrengen.

Condensatievocht bestrijden

Condensatievocht

Condensatievocht is niet altijd te voorkomen. Het betreft hier vocht wat vrijkomt door douchen en koken. Ook bewoners verliezen normaliter vocht. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn als het vocht ook goed de woning kan verlaten.

Denk aan het openzetten van een raam na het douchen. Kan vocht maar moeilijk de woning verlaten, dan zal het vochtgehalte in de woning te hoog worden. Uiteindelijk zal dit omgezet worden in condens en hierdoor kun je vochtproblemen krijgen.

De oplossing is het plaatsen van een goed ventilatiesysteem. Vocht kan de woning dan weer goed verlaten en er wordt verse lucht de woning ingevoerd.


Schimmelplekken

Schimmelplekken

Wanneer je een vochtprobleem niet laat behandelen, dan blijven muren en plafonds vochtig. Dit zijn uitstekende omstandigheden voor schimmels om te groeien. Vaak zijn schimmelplekken te herkennen aan zwarte plekken op de muur.

Schimmelplekken zijn schadelijk voor de woning, maar ook voor de gezondheid. Schimmelplekken verwijderen is een tijdelijke oplossing. Wanneer je de oorzaak niet aanpakt, zullen schimmelplekken altijd weer terugkomen.


Vocht in de kelder

Vocht in de kelder

Vocht in de kelder komt veel voor. Dit is logisch, want de kelder ligt beneden het grondniveau. Als de keldermuren poreus of beschadigd zijn, zal vocht al snel de kelder instromen. Om de kelder droog te krijgen en te houden, zijn er twee oplossingen: kelderdichting of kelderdrainage.

Bij kelderdichting worden de keldervloer en keldermuren voorzien van een waterdichte cementlaag. Vocht kan de kelder niet meer inkomen en je kelder krijgt een nieuw verfrissend uiterlijk. Met kelderdrainage bewerk je niet de wanden, maar worden in de keldervloer drainagematten gelegd. Hierin zitten kleine kanaaltjes die het vocht uiteindelijk afvoeren naar het riool. Je zorgt dus voor een gecontroleerde afvoer van vocht in de kelder.


Daklekkage

Veel platte daken in België zijn bedekt met roofing. Dit is een duurzame dakbedekking dat het dak waterdicht houdt en lang mee kan. Toch kan na verloop van tijd schade aan roofing ontstaan, met daklekkage tot gevolg. Het voordeel van roofing is dat het niet nodig is om het gehele dak opnieuw van dakbedekking te voorzien. Het is mogelijk om enkel het beschadigde deel te repareren of te vervangen. Wanneer de levensduur van 25 jaar inmiddels is verstreken, dan is volledig nieuwe dakbedekking wel te overwegen.

Vraag hiervoor diverse offertes voor vochtbestrijding op. Naast schade aan de dakbedekking, kan daklekkage ook ontstaan door een verstopte dakgoot of een goot dat niet goed is gemonteerd. Ook dit kan een dakdekker herstellen.