Airco merken: beste airco en prijzen

Wat zijn de beste airco merken voor je huis? Welke airco installatie zal het meest effectief koelen en tegen een prijs die je je kan veroorloven? We vergelijken een aantal van de best beoordeelde aircotoestellen. Je krijgt zo een beter zicht op hun koelcapaciteiten, op prijstrends, enzovoort.

Airco installateurs bij jou in de buurt vinden en vergelijken, doe je snel en eenvoudig via onze offertepagina.

Vergelijk offertes airco installateurs

Airco merken: welke airco kiezen?

airco merken: beste airco en prijzen

We hebben het allemaal al meegemaakt. Op zoek naar de perfecte airconditioner die zo snel en efficiënt mogelijk koelt om een ondraaglijke zomerse hittegolf door te komen. Maar, kiezen welk airco merk het beste is voor jou, kan soms een ontmoedigende opdracht zijn!

De meest bekende airco merken, zoals Daikin, Panasonic of LG staan allemaal bekend om hun producten van hoge kwaliteit. Dus, wat onderscheidt de verschillende merken? Waarom zou je het ene airco merk verkiezen boven het andere als ze vergelijkbare resultaten leveren tegen bijna identieke prijzen? Laten we hier eens wat dieper op ingaan.

Airco merken: aanbod

Een goede airconditioning kan een enorm verschil maken en de populairste merken zijn meestal aan de hogere kant qua prijs. Maar zou je er een kopen van een onbekend airco merk? Je bespaart geld maar weet niet of het even duurzaam of betrouwbaar is.

Laat je informeren en adviseren door airco installateurs

airco daikin

Daikin airco

Een airco van het merk Daikin kan van jou zijn voor een prijs vanaf 1.100 euro als je tevreden bent met een mobiele airco. Hoe zit het echter met die extra functies? Dan beginnen de prijzen te stijgen!

Een airconditioner van het merk Daikin staat bekend als een uitstekende en betaalbare keuze voor een koelsysteem, maar niet iedereen heeft al die extra functies erop nodig. Sommigen sparen liever hun geld en kopen er een zonder extra’s of upgrades. Voor deze mensen zijn er twee opties in verschillende maten, afhankelijk van het aantal kamers dat gekoeld moet worden: multi-split, single split of monoblock airco.

Mitsubishi airco

Je weet het misschien niet, maar Mitsubishi is een populair airco merk. Ze hebben heel wat functies die je leven comfortabeler maken, zoals een besparingsfunctie en stille werking met automatische herstart na stroomuitval.

Mitsubishi maakt al decennia lang AC-units van hoge kwaliteit – en ze stellen zeker niet teleur. Neem de tijd om deze gestroomlijnde aircotoestellen van dichtbij te bekijken: ervaar de stilte van de binnenuit of kom te weten hoeveel je kan besparen met de zuinige functies voordat je beslist of dit airco merk geschikt is voor jou.

panasonic airco

Panasonic airco

De Panasonic airco is een geweldig product dat zowel in de zomer als in de wintermaanden kan worden gebruikt. Panasonic blinkt als airco merk uit met een energiezuinig ontwerp met gebruiksvriendelijke afstandsbediening, net zoals wifi-opties.

De prijs van de airco systemen van Panasonic variëren van 1.500 tot 3.000 euro voor de split unit airo tot mobiele airco’s van ongeveer 1.000 euro.

Delonghi airco

Delonghi is er niet alleen voor koffieliefhebbers, het is ook een respectabel arico merk. Ze zijn ook gespecialiseerd in airconditioners van topkwaliteit, vanaf 500 euro.

De mobiele airconditioners van Delonghi met afstandsbediening zijn uitgerust met een timer, een scherm en een efficiënte filter die je ruimte het hele jaar door koel houdt.

LG airco

De LG airco’s zijn er in verschillende soorten en maten, met de nieuwste modellen zelfs inclusief wifi, zodat je ze vrijwel overal kan bedienen.

Het meest eenvoudige model van dit airco merk kost rond de 1.000 euro, maar als je een meer modern design wil hebben kan het oplopen tot 2.500 euro, wat nog steeds niet te duur is voor zo’n essentieel apparaat tegenwoordig.

Dyson airco

Dyson’s budgetvriendelijke airconditioners zijn er in verschillende maten, met prijzen vanaf 350 euro. Je kan ook mobiele Dyson units kopen die zowel verwarmen als koelen, voor wie bereid is een hogere prijs te betalen.

Dyson heeft als airco merk nog een troef. De krachtige aircotoestellen van zijn ventilator en luchtreiniger in één, waardoor ze efficiënter zijn dan andere modellen op de markt!

Fujitsu airco

Fujitsu is een toonaangevend bedrijf op het gebied van airconditioning, en ze bieden een scala aan opties voor elk budget. Bij Fujitsu vind je mobiele airco’s die klein genoeg zijn om overal in huis of op kantoor te plaatsen. Prijzen starten vanaf 1.000 euro per unit.

Daarnaast heeft dit airco merk standaard airco units met warmtepomp die ideaal zijn voor grote ruimtes, zoals woonkamers. De prijzen voor dit soort Fujitsu airco’s schommelen rond de 2.000 à 3.500 euro, afhankelijk van de grootte en de extra functies.

Airco merken: extra opties

LG airco

Bij de zoektocht naar de ideale airconditioning voor je huis moet je rekening houden met alle functies die je wil. Airconditioners en warmtepompen van elk airco merk hebben verschillende specificaties, afhankelijk van wat ze het beste doen; is jouw airco ontworpen om efficiënt te koelen of te verwarmen?

Enkele veelgebruikte extra opties zijn kostenbesparende efficiëntie-instellingen zoals een compressor met variabele snelheid. Daarmee helpen airco systemen je tot 20 % op je verwarmingsfactuur te besparen door langzamer te draaien als het buiten koud is (tijdens de wintermaanden), zodat geen energie wordt verspild.

Zou het toevoegen van zulke handige en zinvolle extra functies het leven niet makkelijker maken? Dit is een belangrijke overwegen bij de keuze van het ideale airco merk.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Airco merken en wifi

Wifi-gestuurde airco’s zijn de nieuwe trend, maar er hangt ook een prijskaartje aan vast. Je mag al snel rekenen op een meerprijs van 90 tot 190 euro extra, afhankelijk van het airco merk.

1 of meerdere binnenunits?

De kosten van een airco kunnen sterk variëren, afhankelijk van het aantal en het type binnenunits. Als je er een wilt kopen met meerdere binnenunits, reken er dan op dat je ongeveer 600 à 800 euro per unit extra betaalt dan een model met één binnenunit.

Periodiek onderhoudscontract

Een onderhoudscontract bij je airco merk is een goed idee voor wie het airco systeem wil onderhouden en in goede staat wil houden. Als je bij jouw aankoop geen onderhoudscontract afsluit, moet je rekening houden met extra kosten – tussen 100 en 150 euro per jaar.

Bij haast elk airco merk dekt dit basisdiensten zoals routine-inspecties of het onmiddellijk oplossen van kleine problemen wanneer die zich voordoen. Anders kunnen deze problemen later tot grotere problemen leiden.

Airco merken en design

Het goede nieuws is dat je het uiterlijk van jouw huis niet hoeft op te offeren voor comfort. Elk airco merk heeft vandaag airco’s in een grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen, van slanke zwarte metalen frames tot witte houten afwerkingen die mooi passen bij elk interieurontwerp.

Ben je op zoek naar een uniek design of een specifiek airco merk, aarzel niet dan niet om je te informeren bij een airco installateur. Het goede nieuws is dat het geen of/of-keuze hoeft te zijn: kies airconditioning die stijlvol ontworpen is, maar ook energiezuinig werkt.

vind en vergelijk airco installateurs

Welke airco kopen? Airco merken en prijzen vergelijken loont

Vergelijk merken en prijzen

Een mobiele airco kan een goede optie voor je zijn als jouw woonsituatie voortdurend verandert. Vaste airconditioning units zijn echter de beste keuze als het gaat om prijs en stabiliteit. Vergeet bij het vergelijken van airco modellen ook alle extra functies niet.

Waarom airco installateur kiezen?

Tenzij je ervoor hebt gekozen een mobiele airconditioner aan te schaffen, is het sterk aan te bevelen de installatie van een nieuw airconditioning systeem over te laten aan een ervaren vakman, welk airco merk het ook is.

Een gekwalificeerde en betrouwbare vakman houdt rekening met vele aspecten bij een airco installatie, zoals het bepalen van de muur die het gewicht van jouw unit het best kan dragen of het berekenen hoe ver de binnen- en buitenunits van elkaar verwijderd moeten zijn voor een optimale werking.

Wil je een airco installateur vinden? Ben je op zoek naar een specifiek airco merk? Via onderstaand formulier kom je direct in contact met meerdere airco installateurs tegelijk. Da’s handig om adviezen en prijzen te vergelijken. Maar ook snel en eenvoudig om een keuze te kunnen maken. Vraag vandaag nog je offertes voor airconditioning aan en ontvang al binnen enkele de dagen de eerste prijsvoorstellen per airco merk.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt