Geniet van schoon en kalkvrij water

Kranen, wasbakken, douchebakken: kalkaanslag kan heel schadelijke gevolgend hebben op je toestellen en leidingen. Maar hoe ken je de hardheid van het water in jouw regio? Wat is de prijs van een waterverzachter? Op renovatie-gids vind je alle info terug. Wacht niet langer en vul ons formulier in. Wij brengen je in contact met de beste specialisten in jouw regio die een gratis en vrijblijvend offerte op maat uitwerken.

Hardheid water: Meet de kwaliteit van het water in jouw gemeente

Hardheid water te hoog? 

Wat wordt bedoeld met de hardheid van water? Kan je zelf meten hoe hard je leidingwater is? Wat kan je doen aan de kalkaanslag in je badkamer? Heeft jouw kraantjeswater nood aan een waterverzachter? In dit artikel maken we je wegwijs in al deze vragen.

Lees artikel
Waterverzachter prijs: Installatie, onderhoud en extra kosten

Prijs waterverzachter: installatie + onderhoud

Ben je van plan om een waterverzachter aan te schaffen? Dat is een verstandige beslissing! Je moet rekenen op een prijs vanaf 700 euro. Voor de installatie in een gemiddelde woning voor vier personen moet je rekenen op een prijs tussen de 800 euro en 2.000 euro.

Lees artikel
Waterverzachter kopen - aandachtspunten

Waterverzachter kopen: waar moet ik op letten?

Zit er veel kalk in jouw leidingwater? Een waterverzachter kopen is een uitstekende oplossing. Het filtert alle kalk uit het water. Gevolg? Nooit meer kalkaanslag, minder slijtage van de wasmachine en een efficiëntere boiler. Maar hoe kies ik de beste waterverzachter?

Lees artikel
Zout waterverzachter

Zout waterverzachter: prijs en kwaliteit

Waterverzachters gebruiken zout om het water uit je leidingen te ontkalken. Dat doet het zout onrechtstreeks door in te werken op de harskern in het apparaat. Dankzij de toevoeging van dat zout worden er harsbolletjes geactiveerd die kalk en magnesium uit je water filteren.

Lees artikel
Onderhoud waterverzachter

Onderhoud waterverzachter: prijs en stappenplan

Het onderhoud van een waterverzachter zorgt voor een goede werking van het apparaat. Vuistregel is dat je je waterverzachter toch zeker één keer per jaar een onderhoud moet geven. Waarom is dit nodig?

Lees artikel