Waterverzachters | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Heel wat gezinnen in België worden geconfronteerd met hard water. Gevolg? Hogere energiekosten, verstopte waterleidingen, slecht werkende toestellen, witte aanslag in de douche, het bad, enz. Een waterverzachter in huis is dus zeker geen overbodige luxe.

Vul ons formulier in en ontvang gratis advies en vrijblijvend offertes van lokale experts in waterontharders!


Waarom een waterverzachter installeren?

  • Bespaar op je energieverbruik: Kalkafzetting zorgt ervoor dat je heel wat meer energie nodig hebt om je toestellen te doen draaien. Met zacht water voorkom je dit probleem en bespaar je gemiddeld 15% op je energiekosten. Je boiler en gasketel zullen bovendien ook nog eens langer meegaan.
  • Verleng de levensduur van je toestellen: Een hoger energieverbruik gaat ook gepaard met snellere slijtage. Dit vraagt niet alleen meer onderhoud. Binnen de 5 jaar mag je ook al een nieuw toestel kopen. Een waterverzachter is een slimme investering waarmee je de levensduur van je huishoudtoestellen verdubbelt.
  • Geniet van heerlijk drinkwater: Drink je liever kraantjeswater? Dan is een waterverzachter onontbeerlijk. Je leidingwater krijgt een betere smaak is weer heerlijk drinkbaar.

POSITIEVE ERVARING!

Renovatie-gids is een uitstekende site. Ik hoef niet steeds zelf op zoek om te vergelijken.

ZEER HANDING!

Het is heel handig dat je meteen met verschillende leveranciers in contact komt.

GOEIE SERVICE!

Ik heb zeer snel 3 offertes binnengekregen. Top!

Voor welk type diensten kan je een offerte aanvragen?

Als je het plan hebt om een nieuwe waterverzachter aan te schaffen, dan is een waterverzachter offerte aanvragen een must. De prijzen kunnen per leverancier verschillen en er zijn ook diverse zaken die de prijs beïnvloeden. Met het het aanvragen van enkele offertes waterverzachter kun je een goede vergelijking maken en de goedkoopste waterverzachter offerte uitkiezen of de offerte met de beste voorwaarden.


Nieuwe waterverzachter installeren

Nieuwe waterverzachter installeren

Heb je nog geen waterverzachter, maar wel regelmatig last van kalkaanslag? Dan is het verstandig om eerst het water te testen. Bij een test komt naar voren hoe hard het water daadwerkelijk is.

In Vlaanderen wordt de waterhardheid bepaald door de Franse meetmethode. Als het testresultaat 30 °F of hoger aangeeft, dan heb je last van hard water en vanaf 45 °F zelfs van zeer hard water en is het inderdaad verstandig om een waterverzachter offerte aan te vragen.

Testen kan met de druppeltest of met een teststrip. Je moet ten eerste kiezen voor een mechanische of elektrische waterverzachter. De mechanische waterverzachter is goedkoper in aanschaf, maar bij een elektrische waterverzachter kun je de regeneratie beter instellen en kun je op deze manier besparen.

De capaciteit is ook belangrijk. De capaciteit mag niet te groot zijn, maar ook niet te klein. Bij een te grote capaciteit wordt er teveel water onthard en bij te weinig capaciteit zul je eerder zout moeten bijvullen.


Oude waterverzachter vervangen

Oude of bestaande waterverzachter vervangen

Heb je al een waterverzachter, maar krijg je toch weer meer last van kalkaanslag? Dan kan het zijn dat er onderdelen stuk zijn of dat de waterverzachter vervangen moet worden. Ook dan is het verstandig om het water te testen.

Blijkt uit de test dat je ondanks de aanwezigheid van een waterverzachter toch nog last hebt van hard water, dan kan het nodig zijn om eerst na te gaan of de waterverzachter onderhoud nodig heeft.

Als reparatie niet meer mogelijk is of de waterverzachter heeft zijn levensduur bereikt, dan kun je een offertes waterverzachter aanvragen voor vervanging van de waterverzachter.


Waterverzachter onderhouden

Waterverzachter onderhouden

Wanneer je een waterverzachter offerte aanvraagt, dan zullen de meeste leverancier je ook een onderhoudscontract aanbieden. Hierbij verbind je jezelf met het onderhoud van de waterverzachter aan de leverancier.

In sommige gevallen kan dit goedkoper uitpakken. Het onderhoud is meestal goedkoper dan wanneer je periodiek een ander bedrijf inschakelt. Het kan ook dat de leverancier een abonnement op regeneratiezout aanbiedt.

Dit is niet altijd goedkoper dan wanneer je je zout zelf aankoopt. Kijk dus goed wat er bij het onderhoudscontract is inbegrepen.


Welk type waterverzachter kopen?

Bij de keuze voor een waterverzachter heb je de keuze uit verschillende types. Het ene type werkt gemakkelijker dan het ander type en sommige modellen waarbij bijvoorbeeld chemische middelen gebruikt worden, zijn vooral geschikt voor industriële toepassingen. De meest gebruikte types:


Waterverzachter met zout

Waterverzachter met zout

Een waterverzachter met zout werkt met zogenaamde harsbolletjes en is gebaseerd op ionenuitwisseling. Het harde water stroomt door de harsbolletjes heen, die de magnesium- en calciumionen vasthouden en zullen vervangen door natriumionen. Hierdoor ontstaat zacht water. Omdat de harsbolletjes na verloop van tijd verzadigd raken, is het noodzakelijk dat de waterverzachter regenereert.

Hiervoor is zout nodig waar pekelwater van gemaakt wordt. Hiermee worden de harsbolletjes gespoeld en dan werkt de waterverzachter weer optimaal. Een waterverzachter op basis van ionenuitwisseling is het meest verkochte model.


Waterverzachter met CO²

Waterverzachter met CO²

Het is ook mogelijk om een waterverzachter te kopen die zonder zout werkt. Bij een waterverzachter met CO² wordt er CO²-gas in het harde water geïnjecteerd. Het kalk wordt dan niet verwijderd, maar lost zich op in het water. Kalk kan hierdoor niet meer afzetten in de leidingen en in huishoudelijke apparatuur.

Tevens heeft de waterverzachter geen onderhoud nodig door het bijvullen van zout en de werking evenaart een waterverzachter met zout. Wel moet je er rekening mee houden dat de waterverzachter prijs een stuk hoger ligt.