Zonnepanelen

Vraag je je af of zonnepanelen wel het rendement waard zijn? Daar mag je niet over twijfelen. Het is nu meer dan ooit het moment om te investeren in duurzame energie.
 

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan


 

Zonnepanelen gaan +- 30 jaar mee. Zijn je zonnepanelen kapot of te oud? Wat doe je er dan mee? Zijn ze recycleerbaar? En krijg je hiervoor een vergoeding?

Verder lezen

Een carpoolsysteem voor zonnepanelen waarin meerdere gezinnen kunnen meegenieten van zonnepanelen op andermans dak? Klinkt als een droom toch? Maar is dit in werkelijkheid wel realiseerbaar?

Verder lezen

Schijnt de zon in België wel voldoende om onze zonnepanelen maximaal te laten renderen? Ja, want niet enkel de zon speelt een rol in hoeveel energie zonnepanelen kunnen produceren. Het type zonnepaneel, de locatie van je woning evenals de ligging van je panelen zijn beslissende factoren.

Verder lezen

Met het einde van de subsidies kreeg de zonnepanelenmarkt rake klappen. Toch loont het meer dan de moeite om prijzen voor zonnepanelen te vergeliken. Zo kan het prijsverschil al snel oplopen tot 30%.

Verder lezen

Vlamingen geven steeds meer de voorkeur aan groene energie en zonnepanelen. Toch wordt de overstap moeilijk gemaakt. Vooral de prijs is het struikelblok. Vier op de tien Vlamingen twijfelt zodoende nog om zonnepanelen op zijn dak te plaatsen.

Verder lezen

Zonnepanelen blijven slimme keuze. Tegelijkertijd gaat het om een stevige investering. Belangrijk is dus om goed na te denken hoeveel zonnepanelen je op je dak kunt plaatsen. Ga dus niet overhaast te werk! Wij helpen jou in 4 stappen op weg.

Verder lezen

Ondanks dat de premies en subsidies voor zonnepanelen afgebouwd werden, geraken Vlamingen opnieuw overtuigd rond de voordelen van zonne-energie. Vlaanderen kreeg er in 2017 zo’n 41.296 nieuwe zonnepaneel installaties bij.

Verder lezen

Het plaatsen van zonnepanelen is de afgelopen jaren steeds meer toegenomen. Vooral het plaatsen van zonnepanelen op een plat dak is een ware trend geworden. HIn dit artikel geven we je hier graag meer info over.

Verder lezen

De prestatie is opmerkelijk, zelfs naar internationale normen. Zo wordt er nergens meer zonne-energie opgewekt als in Vlaanderen: 190 kilowatt per vierkante kilometer. En dat is vooral dankzij de inspanningen van de gewone burger.

Verder lezen

De grote vraag bij zonnepanelen is natuurlijk hoe lang het duurt vooraleer de investering zijn vruchten afwerpt? Terugverdientijd zonnepanelen anno 2019: de moeite of duurt het te lang?

Verder lezen

Hoeveel kosten zonnepanelen? Prijzen & tips Zonne-energie is hot. Overal waar je kijkt, duiken zonnepanelen op. De prijzen voor zonnepanelen zijn de laatste jaren dan ook sterk gezakt. Maar hoeveel kosten zonnepanelen nu precies? En hoe vind ik de panelen met de beste prijs-kwaliteit verhouding? De ‘prijs’ van zonnepanelen Laten we met een klein geheimpje…

Verder lezen

Hoe de opbrengst van zonnepanelen berekenen? Zonnepanelen leggen is een investering voor het milieu op korte termijn, maar voor je portemonnee op lange termijn. De opbrengst van je zonnepanelen bokst in de eerste jaren niet op tegen de plaatsingskosten. Iedereen vraagt zich dus af hoe je de opbrengst zonnepanelen berekenen kan. Zonnepanelen worden pas na…

Verder lezen

Zonnepanelen aan de goedkoopste prijs

Met de afschaffing van de subsidies moesten er wel alternatieven gevonden worden. Een forse daling van de prijs was bijgevolg de enigste oplossing.

Voor wie in 2011 gemiddeld nog € 12.000 betaalde voor een installatie van +- 16 zonnepanelen, zal deze prijs vandaag de dag zien dalen met zo’n 33%. Dit betekent dus dat je voor dezelfde installatie nog maar slechts € 8.000 neertelt. Bovendien is de terugverdientijd van de investering ook nog eens gedaald.

De terugverdientijd was nog nooit zo kort

Technologieën evolueren en dit geldt ook bij zonnepanelen. Door de helling en oriëntatie  correct te bepalen zorg je voor een optimaal rendement en bijgevolg voor een investering die zichzelf terugverdient in amper 7 à 8 jaar.

Investeren in een zonne-installatie rendeert beter dan een spaarboekje

Zonnepanelen hebben een gemiddelde levensduur van zo’n 25 jaar. Jaarlijks brengen zonnepanelen een rendement op van 5% à 6%. Reken maar uit, dit is meer dan wat je op een spaarboekje kan verdienen.