Gevelwerken: Verfris de uitstraling van je woning

Een gerenoveerde gevel valt het best te vergelijken met een gloednieuwe outfit op de eerste schooldag. Alleen gaat die gevel veel langer mee! Je gevel renoveren heeft bovendien meer voordelen dan je op het eerste gezicht zou denken. Stel gevelwerken niet langer uit!

Gevelwerken: verbeter het uitzicht van je woning

Mensen kopen met hun ogen en worden het meest aangetrokken door een mooi uitzicht. De eerste indruk is dan ook allesbepalend. Als de foto bij het zoekertje te wensen overlaat, zullen potentiële kopers niet doorklikken voor meer informatie of een huisbezoek. Een mooi afgewerkte gevel doet echter wonderen!

–> Een renovatie aan je gevel nodig? Ontvang GRATIS offertes op maat 

Gevelwerken: verhoog de waarden van uw woning

Daarnaast kan uw gevelrenovatie ook als katalysator werken voor uw buren in de straat. Voor u het weet, ziet uw buurt er helemaal anders uit en schieten de vastgoedprijzen er de hoogte in. Tot slot speelt uw eigen genot natuurlijk ook een grote rol. Alsof u in een nieuw huis bent gaan wonen! De auto voor de deur parkeren was nog nooit zo leuk.

Gevelbekleding: crepi, spuitkurk, steenstrips,...

Voor de bekleding van uw gevel is er keuze uit verschillende soorten materiaal. Tegenwoordig is crepi helemaal in, maar ook hout en steenstrips behoren tot de mogelijkheden. Wie kiest voor een bekleding in een van deze opties, heeft een nieuwe gevel in een mum van tijd. Een nieuwe bakstenen muur zetten daarentegen duurt veel langer. Het is bovendien ook niet de goedkoopste optie. Gelukkig bestaan er steenstrips als goed(koop) alternatief! Je kan jouw gevel al renoveren vanaf 100 euro per vierkante meter (inclusief isolatie).

Gevel reinigen of herstellen

Het is belangrijk om goed zorg te dragen voor je woning en problemen op tijd te herstellen na de gevelrenovatie, zodat nat weer geen invloed kan hebben op de isolatie of toestand ervan. Dit kan op verschillende manieren:

  • Gevel reinigen: Bij een sterk verontreinigde gevel kan je die ook laten reinigen. Afhankelijk van de vervuilingsgraad van de te renoveren gevel worden er andere technieken en prijzen gehanteerd. Je raadt het goed, hoe vuiler de gevel, hoe duurder het proces.
  • Voegen herstellen: Verder is het ook belangrijk om indien nodig de voegen van de gevel te herstellen. Herstelde voegen zorgen niet alleen voor een strak uitzicht, maar helpen ook om barsten en scheuren te voorkomen. Dat is belangrijk om vochtproblemen tegen te gaan. De gevel voegen heeft dus wel zeker een nut!
  • Gevel impregneren: Soms moet je jouw gevel renoveren omwille van problemen zoals vocht of verontreiniging. Een van de manieren om dat te doen is door de gevel te impregneren. Dat is een moeilijk woord voor een simpel idee: impregneren wil zeggen dat de gevel waterafstotend wordt gemaakt. Op die manier kan er geen vocht in de muur trekken en worden scheuren door vriesweer vermeden. Wie het impregneren van zijn woning overweegt, gaat best eens langs bij een specialist uit de buurt. Onze offertedienst helpt je daarbij.

Gevel renoveren voor isolatie

Tot slot is ook isolatie een goede reden om met gevelwerken te beginnen. Buitenmuurisolatie zorgt er namelijk voor dat winterse koude en zomerse hitte je woning niet binnendringen. Bijgevolg bespaar je meer geld op jouw energiefactuur. Niet slecht!

Gevelwerken zijn jammer genoeg niet goedkoop. Dat kan u vast afleiden na enkele offerteaanvragen. Gelukkig kunnen renovaties van privéwoningen die meer dan 10 jaar oud zijn tegenwoordig rekenen op een verlaagd BTW-tarief van 6%. Let op: dan moet je wel een aannemer contacteren. Doe-het-zelvers betalen nog steeds 21% BTW. Daarnaast kan je misschien ook een renovatie-of verbeteringspremie te pakken krijgen.