Kunststof gevelbekleding: prijs en voordelen

Het hoeft niet altijd baksteen of crepi te zijn. Met de juiste uitvoering kan ook een kunststof gevelbekleding er heel elegant uitzien. Bovendien is het een relatief goedkope gevelbekleding. In dit artikel gaan we dieper in op de prijs en de voordelen van kunststof als gevelmateriaal.

Wil je advies op maat over kunstof en andere soorten gevelbekleding? Stel gerust al je vragen via onze offertepagina en ontvang meerdere offertes van gevelwerkers in jouw regio.

Vraag advies en ontvang prijzen op maat

Voordelen kunststof gevelbekleding

Kunststof gevelbekleding

Er zijn verschillende soorten gevelbekleding. Frons je de wenkbrauwen bij het idee van een gevelbekleding in kunststof? Wij strijken die rimpels glad en zetten voor jou de belangrijkste voordelen op een rij:

  1. Duurzaam: Pvc is honderd procent recycleerbaar. Dit in tegenstelling tot een houten gevelbekleding. Daarnaast kent pvc ook nog eens extra lange levensduur. Je haalt de investering er dus zeker uit.
  2. Veelzijdig: Wie meer naar hout als gevelmateriaal neigt, vindt vast en zeker z’n gading in de milieuvriendelijke variant van kunststof: houtcomposiet. De schijn van hout met de kwaliteiten van pvc! Het voordeel is dat pvc minder brandbaar is dan hout. Daarnaast bestaat er een kunststofversie van metaal. Tot slot, je hoeft je ook geen zorgen te maken over de stijl en uitstraling van je woning. Kunststof past perfect bij klassieke en moderne woningen.
  3. Eenvoudig: Kunststof gevelbekleding is makkelijk en vlot aan te brengen dankzij een ingenieus kliksysteem. Daarnaast is het materiaal eenvoudig te onderhouden. Vaak volstaan water en een vochtige doek.

Bij een kunststof gevelbekleding kan je bovendien ook kiezen voor PVC ramen en deuren. Zo ben je zeker dat alles goed samen past.

Laat je adviseren en ontvang tot 5 offertes op maat

Kunststof gevelbekleding plaatsen: stappenplan

Hoe wordt een kunststof gevelbekleding geplaatst? Hieronder vind je een stappenplan terug met alle nodige informatie.

kunststof gevel

Stap 1: voorbereiding

Vooraleer je start met de plaatsing, is een goede voorbereiding noodzakelijk. Eerst zal de levering gecontroleerd worden. Hier zullen ze zien of er voldoende gevelpanelen zijn. Hierna zullen ze de panelen op maat zagen. Hierdoor zullen ze, van zodra dat in orde is, gewoon kunnen doorwerken zonder te moeten stoppen. 

Wanneer je de kunststof gevelbekleding weglegt, doe dit dan horizontaal. Zo zorg je er voor dat het beschermd blijft. 

Stap 2: regelwerk

Het regelwerk dient eerst in orde te zijn voordat de kunststof gevelbekleding geplaatst kan worden. Eerst zullen ze op de ondergrond een waterdichte damp-open folie monteren. Hierop wordt dan een geraamte van latten bevestigd. Is het een verticale montage van kunststof gevelbekleding? Dan zullen er latten horizontaal geplaatst worden over de verticale latten. 

Stap 3: basisprofielen

In deze stap worden de basisprofielen aangebracht. Hierbij moet je rekening houden dat de basisprofielen kunnen krimpen of uitzetten. Later wordt dit verschil opgevangen met de afwerkprofielen. Het basisprofiel is ook van kunststof. Het dient met speciale bevestigingsschroeven gemonteerd te worden. De hoekprofielen en verbindingsprofielen worden op maat gezagen en op de juiste plekken bevestigd.

Kunststof gevelbekleding

Stap 4: montage van kunststof gevelpanelen

De basisprofielen zijn geplaatst, dus kunnen we de gevelpanelen monteren. Bij een horizontale montage kan het eerste paneel bevestigd worden op het startprofiel. Dit tegen de regelwerk. De pvc gevelpanelen worden bevestigd met bevestigingsschroeven voor de montage van de gevelbekleding in pvc

Stap 5: afwerking

Bij deze laatste stap is het tijd voor de afwerking. De uiteinden en de hoeken worden afgewerkt met kunststof afwerkprofielen. Hierdoor worden alle naden en kieren verborgen en ontstaat er een mooi geheel. 

Toepassingen kunststof gevelbekleding 

kunststof gevel

Er zijn verschillende toepassingen mogelijk van gevelbekleding in pvc. Hieronder vind je enkele voorbeelden voor jouw woning.

Chalet

Wanneer je jouw chalet bekleed met pvc gevelbekleding, geniet je van allerlei voordelen. Door jouw chalet met de pvc gevelbekleding te voorzien, creëer je een echte houtachtige look. Toch hoef je de bekleding niet te schilderen en kan je langer genieten van jouw gevelbekleding pvc.

Schuur

Met de pvc gevelbekleding van je schuur, ben je verzekerd dat je een prachtige schuur met een moderne uitstraling geniet. De onderhoudsvrije gevelbekleding geeft je garantie van meer plezier van je tuin. Je hoeft jouw tuinhuis of schuur niet meer te schilderen en zullen de panelen niet verrotten.

pvc gevelbekleding

Scheidingswanden en panelen

De pvc scheidingswanden en panelen zijn zeker geschikt voor het afschermen en afscheiden van werkplekken. De toepassing van de scheidingswanden variëren van wachtruimtes, werkplekken tot looproutes. Wanneer je de panelen combineert met hoekprofielen zijn grote ruimtes in te delen in meerdere verschillende ruimtes.

Gevel

Je kan er ook voor kiezen om jouw gevel te voorzien van de pvc gevelpanelen. Wanneer je dit doet, ben je verzekerd van een duurzame oplossing. De levensverwachting bedraagt 30 jaar. De pvc gevelbekleding is in verschillende steen- en houtstructuren beschikbaar, waardoor je de perfecte wandbekleding van de buitenmuur van jouw woning kan voorzien.

Kunststof gevelbekleding: houtimitatie

Kunststof gevelbekleding: houtimitatie

Past een originele houten gevelbekleding niet binnen je budget? Of schuif je het uit ecologische overwegingen liever aan de kant? Dan kan je wel nog steeds voor een houten look opteren, maar dan in een kunststof variant.

Hoe dan? Verschillende merken bieden vandaag houtstructuurfolies op de markt aan, die eenvoudig op pvc kunnen aangebracht worden. Zo’n folie is sterker dan het klinkt. Bovendien voelt de folie zelfs aan als echt hout. Er bestaan verschillende kleurschakeringen. Je hebt dus nog alle keuzevrijheid wat betreft de (fake) houtsoort die je op je gevel wil zien verschijnen.

Het is ook mogelijk om pvc met houtnerf te verkrijgen zonder er een folie op te kleven. Dergelijke kunststof latten of sidings zijn onderhoudsvriendelijker en gaan langer mee.

Vraag gerust naar een offerte bij een gevelwerker in je buurt om te kijken wat je opties zijn en wat jou het voordeligst uitkomt.

kunststof gevelbekleding

Prijs kunststof gevelbekleding: sterke prijs-kwaliteitverhouding

Er bestaan verschillende soorten kunststof. Afhankelijk van welke type kunststof je kiest, varieert de prijs gemiddeld tussen de 75 en 125 euro per vierkante meter.

Wie zelf aan de slag gaat, loopt het risico tijd en geld te verliezen door een eventueel verkeerde plaatsing van de gevelpanelen. Bovendien wanneer je de werken laat uitvoeren door een vakman geniet je tot 10 jaar garantie. Via onze offertedienst vind je in 1, 2, 3 de juiste man voor jouw klus.

Opteer je voor een kunststof gevelbekleding, kom je zeker niet voor verrassingen te staan. Er zijn namelijk geen extra kosten verbonden aan het onderhoud, extra vochtwerende coatings of verflagen. Kunststof staat op zichzelf en heeft al die extra’s niet nodig.

Hoe op zoek gaan naar de beste vakman?

Interesse? Ben je overtuigd? Vul onderstaand formulier in en vergelijk offertes voor kunststof gevelbekleding van vakmannen in jouw regio. Zo kom je snel en eenvoudig tot de voordeligste optie voor gevelwerken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welk type gevelbekleding wens je?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.