Gevelbekleding

De gevel is het visitekaartje van je woning. Een moderne en tijdloze gevelbekleding is dan ook waar iedereen naar op zoek is. Vandaag de dag is de keuze aan gevelbekledingen gelukkig groot. Dankzij de technische innovaties verbetert de kwaliteit van de beschikbare materialen bovendien continu.

Welke bekleding is geschikt voor jouw gevel?

1. Steenstrips

Gevelbekleding: steenstrips

Wens je aan jouw gevel een klassieke en landelijke uitstraling te geven? Steenstrips zijn hiervoor ideaal. Steenstrips kunnen zowel vocht- als vorstbestendig zijn en zijn beschikbaar in verschillende materialen, maten en kleuren.

Buiten de basisvariant, heb je bijvoorbeeld flexibele steenstrips die éénvoudig om afgeronde hoeken of rondingen verwerkt kunnen worden. Het prijskaartje voor deze variant ligt echter iets hoger.

Interesse in steenstrips als gevelbekleding?

Vraag je GRATIS offerte 

 

2. Crepi

Gevelbekleding: crepi

Wie over een beperkt budget beschikt, kan ervoor kiezen om crepi of gevelpleister te plaatsen. De afwerkingen van dit materiaal zijn veelzijdig:

  • Crepi met isolatie: wie zijn gevel wenst te isoleren kan dit ook met crepi. De isolatie werkt efficiënt en is zeer onderhoudsvriendelijk.
  • Minerale crepi: wie structuur aan zijn gevel wilt aanbrengen kiest voor minerale gevelbepleistering. Aangezien minerale crepi dampopen is, is het ideaal voor oudere woningen die het slachtoffer zijn van opstijgend vocht.
  • Synthetische gevelpleister: deze gevelpleister op basis van siliconen wordt meestal gebruikt als afwerking van gevelisolatie. Synthetische crepi is egaler dan zijn minerale variant, waardoor het makkelijker vuiligheid afweert.

Houten gevelbekleding

Gevelbekleding: hout

Houten bekledingen geven aan jouw woning een warme en authentieke uitstraling. Verschillende houtsoorten zijn hiervoor beschikbaar, in verschillende prijsklassen.

Soort hout Richtprijs
Hardhout +- € 73 per m²
Multiplex € 90 à € 150 per m²
Thermowood € 30 à € 50 per m²

Vind de gevelbekleding die bij jouw woning past