Offerte gevelbekleding | Vergelijk tot 5 gratis offertes

Waar kijk je vaak als eerste naar wanneer je iemand bezoekt? Juist, de gevel! Veel mensen hechten belang aan de uitstraling van hun gevel. Wil jij ook complimenten krijgen voor je nieuwe gevelbekleding? Door een vakman in te schakelen, ben je zeker van een mooi resultaat. Via onderstaand formulier vind je snel en eenvoudig de meest geschikte gevelwerker of -renoveerder in jouw regio. Naast advies op maat bezorgt hij je ook een offerte voor gevelbekleding, gratis en vrijblijvend.

Verstuur nu je aanvraag en ontvang al binnen enkele dagen 1 of meerdere prijsvoorstellen van vaklui.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type gevelrenovatie wens je?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Hoe kies ik de meest geschikte gevelwerker? 3 tips

Geschikte gevelwerker vinden door geen 3 offertes maar wel 5 te vergelijken

Het is vanzelfsprekend dat je voor ingrijpende werken zoals het plaatsen van een nieuwe gevelbekleding niet direct met de eerste de beste vakman samenwerkt. Je trekt er beter wat tijd voor uit om de juiste of ideale gevelwerker of gevelrenoveerder te vinden voor jouw klus. Volgende tips kunnen je daarbij helpen. 

Tip 1: Let op de specialisatie van de gevelwerker

Zoals gezegd wil je een vakman die kennis heeft van hoe hij de werken nu precies moet aanpakken. Het is dus niet de bedoeling dat je een gevelschilder inschakelt om bijvoorbeeld steenstrips te plaatsen. Iemand met expertise geeft je advies op maat en staat garant voor een resultaat waar je nog jaren geniet van hebt.

Tip 2: Vraag uitgebreid informatie en advies

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bereid je voor, zodat ook jij goed weet wat er staat te gebeuren. Is iets niet volledig duidelijk? Vraag dan gerust info en advies aan een specialist. Laat je ook informeren over de vergunning procedure. Hoe beter jij geïnformeerd bent, hoe vlotter de samenwerking zal verlopen en ook minder kans op problemen later. 

Tip 3: Niet enkel de prijs is van belang

Het is inderdaad verleidelijk om meteen op zoek te gaan naar de laagste prijs op de markt en het daarbij te houden. Toch adviseren we je ten sterkste dit juist niet te doen.

De laagste prijs betekent misschien een mindere dienstverlening of een vakman die een pover eindresultaat aflevert. Dan loop je dus het risico op een gevelbekleding waar je niet tevreden mee bent of die geen lange levensduur is beschoren. 

Ontvang tot 5 gratis offertes voor gevelbekleding

Offerte gevelbekleding: totaalprijs versus uurprijs

Soms wordt er bij het uitgeven van een offerte gewerkt met de uurprijs in plaats van de totaalprijs. Ontvang je zo een offerte, dan zorg je best dat dit wordt aangepast. De totaalprijs is niet alleen gemakkelijker om te vergelijken met andere offertes, maar het geeft ook een duidelijker beeld van het definitieve kostenplaatje. 

Geniet 6 % btw in plaats van 21 % op offerte gevelbekleding

Gaat het over de renovatie van een woning die ouder is dan 10 jaar? Dan ontvang je waarschijnlijk een verlaagd btw-tarief van slechts 6% in plaats van 21%. Bekijk alle voorwaarden op de website van Vlaanderen.

Bepalend in offerte gevelbekleding: soorten gevelbekleding en hun prijs

De gemiddelde prijs per vierkante meter voor nieuwe gevelbekleding is afhankelijk van het soort bekleding dat je kiest. Het goedkoopst is 30 euro per vierkante meter voor kaleien en het duurst zijn steenstrips met een gemiddelde kostprijs van 155 euro per vierkante meter. Daartussen zit een brede waaier aan opties die we hieronder graag even met je overlopen. Zo kan je al een eerste inschatting maken nog voor je een offerte voor gevelbekleding aanvraagt.  

Vergelijk tot 5 gratis offertes

Kaleien: 30 euro/m2

Kaleien

Bij kaleien wordt de gevel bedekt met een dunne pleisterlaag. Deze laag werkt dan enige oneffenheden weg en zorgt ervoor dat de wand beschermt is tegen allerhande weersomstandigheden.

Pvc gevelbekleding: 40 euro/m2

Gevelbekleding: PVC

Je kan PVC gevelbekleding in verscheidene afwerkingen verkrijgen die zo goed als origineel lijken zonder de slechte eigenschappen van het materiaal over te nemen. Denk bijvoorbeeld aan de typische houtafwerking. Het materiaal is licht en zeer duurzaam.

Meer info over kuntstof gevelbekleding

Thermowood → 40 euro/m2

Thermowood gevelbekleding

Thermowood is een merknaam voor thermisch gehard hout. Na de thermische behandeling is deze houtsoort zo goed als bestand tegen vocht, schimmels en andere ongemakken. Het materiaal kan ook op verschillende manieren verwerkt worden (sidings, panelen,…).

Meer info over thermowood

Crepi → 80 euro/m2

Crepi gevelbekleding

Ook wel gevelbepleistering genoemd, deze soort gevelbekleding zie je steeds meer in het straatbeeld. Het is heel gemakkelijk te combineren met isolatie.

Wat is nu het verschil tussen spuitkurk en crepi?

Houten gevelbekleding: 105 euro/m2

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding geeft een authentieke doch moderne look aan jouw woning. Je kan hierbij natuurlijk kiezen uit verschillende soorten hout. Omdat het over een gevoeliger materiaal gaat, hou je best wel rekening met wat meer onderhoud. 

Meer informatie over houten gevelbekleding

Metalen gevelbekleding: 105 euro/m2

Metalen gevelbekleding

Denk bij metalen gevelbekleding niet meteen aan grote kantoorblokken of hangars, maar wel aan een moderne en veelzijdige oplossing voor jouw woning. Zoals we weten van metaal, is het een sterk en tegelijk licht materiaal.

Steenstrips: 155 euro/m2

Steenstrips

Met steenstrips creëer je het gevoel van echte gevelstenen zonder te veel ruimte verloren te laten gaan die je eventueel kan gebruiken voor extra isolatie.

Hou er rekening mee dat de prijzen die hierboven weergegeven staan slechts richtprijzen zijn die kunnen verschillen per opdracht en leverancier. 

Een offerte aanvragen met een prijs op maat van jouw woning is snel gebeurd met een klik op de onderstaande knop en is bovendien vrijblijvend.

Vergelijk offertes gevelbekleding van vakmannen in jouw regio

Het loont altijd de moeite om verschillende offertes even naast elkaar te leggen en ze te vergelijken. Zorg ervoor dat je enkel offertes vergelijkt die hetzelfde inhouden van diensten en materialen. Zo kan je een geschikte gevelwerker vinden aan de best mogelijke prijs, zonder dat er addertjes onder het gras zitten.

Ontvang nu vrijblijvend meerdere offertes van verschillende gevelwerkers in jouw regio door onderstaand formulier in te vullen.