Gevelreiniging

Net als bij een gevelbekleding bestaan er ook voor het reinigen van je gevel verschillende opties. Wij geven je hieronder een overzicht van de mogelijkheden.

Gevelreiniging: de mogelijkheden op een rijtje

Voor een efficiënte gevelreiniging zijn er verschillende methodes beschikbaar. Zodoende de structuur van je gevel niet te beschadigen doe je er best aan een ervaren gevelreiniger in te schakelen. Deze zullen een correcte analyse van je gevel uitvoeren en een adequate gevelreinigingsmethode op toepassen. Gewoonlijk onderscheid je 4 reinigingmethodes:

  1. Zandstralen: deze techniek is vooral geschikt voor niet poreuze gevels en is de meest ecologische methode. Deze techniek bestaat er namelijk uit om zandkoreels in hoge druk op de gevel te spuiten.
  2. Stoomreiniging: Voor gevels die nog niet te sterk aangetast zijn, is stoomreiniging al ruim voldoende. Bovendien is dit de goedkoopste reinigingsmethode.
  3. Nevelstralen: kwetsbare en poreuze gevels kiezen best voor nevelstraling. Bij deze techniek worden gevels namelijk onder lage druk gereinigd.
  4. Chemisch reinigen: Voor een chemische reiniging laat je je best begeleiden door een specialist. Deze reinigingsmethode is namelijk niet geschikt voor elke type gevel.

Wat is de prijs van een gevelreiniging

De prijs van een gevelreiniging hangt uiteraard af van de gekozen methode. Ontdek hieronder de richtprijs per methode.

Reinigingsmethode Richtprijs per m²
Zandstralen € 12 à € 15 per m²
Nevelstralen € 15 à € 20 per m²
Stoomreinigen € 5 per m²
Chemisch reinigen Vanaf € 15 per m²