Veranda

Wil je je woning uitbreiden, dan is een veranda veruit de beste keuze. Dit bijgebouw laat je namelijk toe om zowel in de zomer als in de winter te genieten van een prachtig uitzicht op je tuin. Maar dit bijgebouw levert je nog meer voordelen op.

  • Bestaande voornamelijk uit glas zorgt een veranda voor extra lichtinval in huis.
  • Door de grote keuze aan materialen (PVC, hout, aluminium of staal) en stijlen, kun je voor een veranda kiezen die zich perfect zal aansluiten bij de rest van je interieur. Zo verhoog je ook nog eens de esthetische waarde van je woning.
  • De mogelijkheden van een veranda zijn uiteenlopend. Je kan ervoor kiezen om deze als living te gebruiken, maar eveneens als keuken, eetkamer, sportzaal,…

Vraag advies aan een verandaspecialist


Zon in België krijgen we niet elke dag. Eens het er is wil je er wel volop van genieten. Teveel zon in een veranda kan echter al snel veranderen in een serre. Binnen- of buitenzonwering is dan de oplossing.

Verder lezen

Bij het plaatsen van een veranda ligt de keuze tussen hout, aluminium of PVC soms moeilijk. Heb je echter een beperkt budget. Dan biedt PVC jou de goedkoopste en duurzaamste oplossing.

Verder lezen

Glas is erg populair, ook bij veranda’s en terrasoverkapping kom je dit meer en meer tegen. Twijfel je nog? Wij geven je 5 goede redenen waarom een terrasoverkapping uit glas de moeite waard is.

Verder lezen

Wie op zoek is naar een landelijke stijl voor zijn woning, zit met een houten veranda goed. Maar wist je dat een houten veranda nog andere stijlen te bieden heeft? We lijsten de voornaamste even voor jou op.

Verder lezen

Een nieuwe veranda bouwen vraagt de nodige tijd en de juiste aanpak. Ga zorgvuldig te werk en volg de bouw van je veranda stap voor stap op. Wij geven je alvast een handige checklist mee.

Verder lezen

Een carport zorgt ervoor dat je wagen beschermd blijft tegen de weersomstandigheden en dit aan een goedkope prijs. Ontdek de verschillende soorten carport en hun prijs.

Verder lezen

Wil je een veranda bijbouwen aan je woning. Hou er dan rekening mee dat een bouwvergunning noodzakelijk kan zijn. Dit hangt echter af van een aantal factoren. We overlopen ze even met jou.

Verder lezen

Heb je het budget niet om een veranda te plaatsen? Dan is een terrasoverkapping de ideale oplossing. Ontdek hoe je op een goedkope manier sfeervol van je achtertuin kunt genieten.

Verder lezen

De prijs van een open veranda begint bij zo’n € 7.000 maar kan al snel uitlopen tot zo’n € 30.000. Ontdek welke factoren de prijs beïnvloeden

Verder lezen

Heb ik een bouwvergunning nodig?

Voordat je bijbouwt mag je niet vergeten dat er bepaalde stappen ondernomen moeten worden bij je gemeente. Welke deze zijn hangt af van je regio.

  1. Vlaanderen: In Vlaanderen kan en mag een veranda gebouwd worden enkel met een meldingsplicht. Hier zijn wel een aantal voorwaarden aan verbonden.
  2. Brussel: In Brussel is een stedenbouwkundig vergunning altijd nodig
  3. Wallonië: Net als in Vlaanderen, ligt de wetgeving in Wallonië iets soepeler. De voorwaarden om een veranda te kunnen plaatsen zijn dan weer verschillend.

Hou bij je veranda nog rekening met volgende criteria

Veranda bouwen? Hou rekening met volgende criteria

Welke oriëntatie kiezen?

Welke oriëntatie je kiest hangt voornamelijk af wat je wenst. Een zuidelijke oriëntatie  is meestal de beste keuze.

Een veranda die noordelijk gericht is zal doorheen het hele jaar dikwijls koud aanvoelen. Richt je je veranda naar het oosten, dan zal je ’s morgens van een heerlijke ochtendgloed genieten, terwijl je met een westelijke oriëntatie meer van de zonsondergang zult kunnen genieten.

Welke materialen kiezen?

Aluminium draat gewoonlijk de voorkeur door zijn bestendigheid bij wisselvallende weersomstandigheden. Aluminium behoort echter tot de hogere prijsklasse.Voor wie hier het budget dus niet voor heeft, niet getreurd. PVC en hout zijn perfect alternatieven en kunnen bovendien beter passen bij het interieur van jouw woning.
 
 

Wat is de richtprijs van een nieuwe veranda?

Moderne of landelijk? PVC, hout of aluminium? Aan elk stijl en materiaal is een prijskaartje verbonden. Ontdek hieronder het overzicht van de meest courante richtprijzen:

Materiaal Prijs per m² Totaalprijs
Hout Tussen €800 en €1.700 Tussen €15.000 en €25.000
Aluminium +- €1.500 Tussen €10.000 en €25.000
PVC Tussen €800 en €1.000 Tussen €10.000 en €25.000

Bereken je richtprijs