Carport prijzen: Welk budget moet je voorzien?

Carport prijzen: Waar moet je rekening mee houden

Soorten carport | DakbedekkingMaatwerk en extra kosten | Plaatsingskosten

Hoeveel kost een gemiddelde carport? De algemene carport prijzen zijn sterk afhankelijk van het gekozen materiaal, afmetingen, bijkomende extra’s en jouw gekozen leverancier. We geven jou alvast de belangrijkste vuistregels om rekening mee te houden.

Soorten VoordelenNadelenPrijs
Houten carport- Goedkoop
- Natuurlijke uitstraling
- Niet zo duurzaam
- Regelmatig onderhoud nodig
€1.500 à €2.000*
Aluminium carport- Duurzaam
- Vereist geen onderhoud
- Snelle plaatsing
- Knappe, moderne uitstraling
- Duurder dan hout €2.000 à €3.000
Stalen carport- Stevig
- Eenvoudige plaatsing
- Goedkoper dan aluminium
- Regelmatig onderhoud nodig om roest te voorkomen
- Minder duurzaam
€1.000 à €1.500*

* Een eenvoudige houten carport kost slechts enkele honderden euro’s. Ga je voor een stalen dak,(standaard ongeveer 18 tot 20m²) dan moet je rekenen op een prijs vanaf 1.900 euro. Indien je tevreden bent met een dak van PVC vind je zelfs prijzen vanaf 800 euro.
** Een stalen carport van hogere kwaliteit met een stevig dak kost gemakkelijk €2.500 à €2.600.

Let op! Bovenstaande prijzen zijn richtprijzen, dus houd er rekening mee dat deze kunnen variëren. Het is onmogelijk om een vaste prijs op een carport te plakken. De prijs van je carport wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Indien je enkele offertes op maat wenst te vergelijken, kan je hier meteen contact opnemen met leveranciers uit jouw buurt. Snel en geheel vrijblijvend!

Wat bepaalt de prijs van je carport?

In dit artikel bespreken we verder de eigenschappen die de carport prijzen bepalen.

1. Dakbedekking

Carport prijzen: Wat is de prijs van de dakbedekking?

Vooral het gekozen materiaal van het dak is sterk bepalend voor de totaalprijs. PVC is het meest eenvoudige en goedkoopste materiaal voor een dak. Een stalen dak biedt al meer bescherming en is steviger, maar kost iets meer. Het best isolerende en duurste dak wordt gemaakt van dakleer.

Soms kiezen mensen voor een glazen dak (sterk materiaal dat bovendien zorgt voor een optimale lichtinval) of krijgen leveranciers bijzonder verzoekjes, zoals het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Uiteraard gaan deze opties gepaard met een hoger prijskaartje.

2. Kit, maatwerk en bijkomende kosten

  • Je hebt twee opties. Je kan een standaard carport kit kopen. Hiervan zijn de afmetingen 5 tot 6 meter lang, 3 meter breed en 2m20 hoog. De richtprijzen voor deze kits draaien gewoonlijk rond de ….. Je kan eveneens een carpot op maat maken. Het kostenplaatje is uiteraard hoger en is afhankelijk van jouw project.
  • Hou er bovendien rekening mee indie je voor extra isolatie kiest, de prijs kan oplopen tot zo’n 3.500 euro.
  • Kies je voor een vrijstaande carport, weet dan dat deze altijd duurder is dan een aangebouwde carport. Reken voor een vrijstaande carport een 200 tot 500 euro extra.

3. Zelf plaatsen?

Een carport zelf plaatsen vergt de nodige kennis en is best tijdrovend. Indien je geen ervaring hebt met klussen, laat je de plaatsing beter over aan een specialist. 90% van de mensen kiest er voor om de carport door hun gekozen vakman te laten plaatsen. De totaalprijs wordt iets hoger, maar je carport staat gegarandeerd perfect. De plaatsingskosten orïenteren zich tussen de 600 en 800 euro.

carport prijzen

Een houten carport oogt heel natuurlijk, maar vraagt regelmatig onderhoud.

Carport prijzen nodig?

Een carport kiezen en plaatsen is geen eenvoudige klus. Er is ontzettend veel keuze in kleuren, materiaal, afmetingen en noem maar op. Laat je goed adviseren. Neem hier contact op met ervaren vakmannen. Vraag offertes op maat voor jouw woning en vergelijk rustig hun prijzen. Zo bespaar je gegarandeerd een mooi bedrag uit.