Carport prijzen: Welk budget moet je voorzien?

Soorten carport | DakbedekkingMaatwerk en extra kosten | Plaatsingskosten

Hoeveel kost een gemiddelde carport voor mijn auto? De algemene carport prijzen zijn sterk afhankelijk van het gekozen materiaal, afmetingen, bijkomende extra’s en jouw gekozen leverancier. We geven jou alvast de belangrijkste vuistregels om rekening mee te houden.

Soorten VoordelenNadelenPrijs
Houten carport- Goedkoop
- Natuurlijke uitstraling
- Niet zo duurzaam
- Regelmatig onderhoud nodig
€1.500 à €2.000*
Aluminium carport- Duurzaam
- Vereist geen onderhoud
- Snelle plaatsing
- Knappe, moderne uitstraling
- Duurder dan hout €2.000 à €3.000
Stalen carport- Stevig
- Eenvoudige plaatsing
- Goedkoper dan aluminium
- Regelmatig onderhoud nodig om roest te voorkomen
- Minder duurzaam
€1.000 à €1.500*

* Een eenvoudige houten carport kost slechts enkele honderden euro’s. Ga je voor een stalen dak,(standaard ongeveer 18 tot 20m²) dan moet je rekenen op een prijs vanaf 1.900 euro.
** Een carport uit staal van hogere kwaliteit met een stevig dak kost gemakkelijk €2.500 à €2.600.

Let op, bovenstaande prijzen zijn richtprijzen voor een carport, dus houdt er rekening mee dat deze kunnen variëren. Het is onmogelijk om een vaste prijs op een carport te plakken. De prijs van je carport wordt namelijk bepaald door verschillende factoren. Indien je enkele offertes op maat wenst te vergelijken, kan je hier meteen contact opnemen met leveranciers uit jouw buurt. Snel en geheel vrijblijvend!

Wat zijn de verschillen tussen een carport en een garage?

Carport prijzen: Waar moet je rekening mee houden Houten carport.

Zowel een carport als een garage hebben verschillende voordelen. Carports hebben bijvoorbeeld minder plaats nodig, zijn makkelijker uit te breiden en zijn goedkoper. Garages beschermen daar tegenover wel beter tegen diefstal, kunnen ook als opslag gebruikt worden en beschermt tegen alle weersomstandigheden. Ga dus na wat jij belangrijk vindt voor jouw auto en maak op basis daarvan een keuze tussen de 2.

Wat bepaalt de prijs van je carport?

In dit artikel bespreken we verder de eigenschappen die de carport prijzen bepalen.

1. Het soort dakbedekking voor je carport

Carport prijzen: Wat is de prijs van de dakbedekking voor een schuin of plat dak?

Je kan natuurlijk kiezen tussen een schuin of een plat dak, maar vooral het gekozen materiaal van het dak is sterk bepalend voor de totaalprijs. PVC is het meest eenvoudige en goedkoopste materiaal voor een dak. Een stalen dak biedt al meer bescherming en is steviger, maar kost iets meer. Het best isolerende en duurste dak wordt gemaakt van dakleer.

Soms kiezen mensen voor een glazen dak (sterk materiaal dat bovendien zorgt voor een optimale lichtinval) of krijgen leveranciers bijzondere verzoekjes, zoals het plaatsen van zonnepanelen of een dubbel dak. Uiteraard gaan deze opties gepaard met een hoger prijskaartje.

2. Constructie kit, maatwerk en bijkomende kosten

  • Je hebt twee opties. Je kan een standaard carport kit kopen. Hiervan zijn de afmetingen 5 tot 6 meter lang, 3 meter breed en 2m20 hoog. De richtprijzen voor deze kits draaien gewoonlijk rond de ….. Je kan eveneens een carpot op maat maken. Het kostenplaatje is uiteraard hoger en is afhankelijk van jouw project.
  • Hou er bovendien rekening mee indie je voor extra isolatie kiest, de prijs kan oplopen tot zo’n 3.500 euro.
  • Kies je voor een vrijstaande carport, weet dan dat deze altijd duurder is dan een aangebouwde carport. Reken voor een vrijstaande carport een 200 tot 500 euro extra.

3. Plaats ik een carport zelf plaatsen of laat ik dit doen door een installateur?

Carport zelf plaatsen, kan dat? Houten vrijstaande carport.

Een carport zelf plaatsen vergt, net zoals bij het plaatsen van een veranda, de nodige kennis en is best tijdrovend. Indien je geen ervaring hebt met klussen, laat je de plaatsing beter over aan een specialist. 90% van de mensen kiest er voor om de carport door hun gekozen vakman te laten plaatsen. De totaalprijs wordt iets hoger, maar je carport staat gegarandeerd perfect. De plaatsingskosten orïenteren zich tussen de 600 en 800 euro.

Wat zijn de prijzen en voordelen per soort carport?

Hieronder overlopen we de prijzen van elk soort carport en geven we je ook wat nuttige informatie mee.

Een houten carport

Houten carport voor auto prijzen

Zoals bij alle constructie voor buiten zijn houten carports een veel gemaakte keuze. Het oogt zeer natuurlijk, waardoor het niet uit de toon valt in je voor- of achtertuin. Een nadeel van hout is echter wel dat het regelmatig onderhoud vraagt om problemen te voorkomen. Gelukkig is dit onderhoud redelijk simpel en kan je als je dat wil het hout ook gewoon verven. Je kan ook kiezen uit een breed gamma van houtsoorten.

De prijs gaat van 100 tot 2000 euro, afhankelijk van jouw wensen.

Een PVC carport

Ga je liever voor een carport die minder tot geen onderhoud vergt, dan is PVC iets voor jou. De prijs van deze carports ligt ook vaak lager en is volledig aan te passen naar keuze.

De prijs ligt rond 3000 euro.

Een aluminium carport

Aluminium carport voor auto: wat is de prijs van een aluminium carport

Een aluminium carport is zeer licht en duurzaam. Het plaatsen ervan duurt niet lang en de installatie vraagt op lange termijn ook weinig onderhoud. De installatie blijft er goed uitzien door weer en wind. Verder geeft het een moderne uitstraling aan je woning.

De prijs kan gaan van 2000 tot 4000 euro, afhankelijk van jouw wensen.

Een stalen carport

Metalen carport

Zoals je verwacht van een overkapping van staal is dit zeer duurzaam. Het vraagt echter wel wat meer onderhoud om roest te vermijden. Is de dakbedekking die je verkiest iets zwaarder dan is metaal ook de beste optie.

De prijs kan gaan van 1000 tot 2500 euro, afhankelijk van jouw wensen.

Heb je prijzen van een carport op maat nodig voor jouw woning?

Een carport kiezen en laten plaatsen is geen eenvoudige klus. Er is ontzettend veel keuze in kleuren, materiaal, afmetingen en noem maar op. Laat je goed adviseren. Neem hier contact op met ervaren vakmannen.

Zo kan je enorm besparen op je carport

Vraag offertes op maat voor jouw woning en vergelijk rustig hun prijzen. Zo bespaar je gegarandeerd een mooi bedrag uit.