Wat kost dubbel glas? Vergelijk hier de prijzen!

Wanneer je nieuwe ramen gaat plaatsen, kiest u best meteen voor een dubbele beglazing. Dubbel glas geeft namelijk een betere warmte- en geluidsisolatie dan enkel glas. Maar wat kost dubbel glas nu? Er bestaan verschillende varianten dubbel glas. Het spreekt voor zich dat de verschillende soorten van prijs verschillen. Het goedkoopste dubbel glas kan je aankopen vanaf €65 per vierkante meter, terwijl je voor de beste kwaliteit zo’n €185 per vierkante meter neertelt. Alle prijzen in dit artikel zijn inclusief plaatsingskosten.

Prijs dubbel glas: overzicht

Type beglazing Richtprijs
Dubbel glas €65 à €110 per m²
Hoogrendementsglas €100 à €120 per m²
Dubbel isolatieglas €175 à €185 per m²

Wat kost dubbel glas afhankelijk van soort

Prijs hoogrendementsglas per m²

Gewoon dubbel glas

Gewoon dubbel glas is de goedkoopste soort en is niet echt geschikt voor verwarmde ruimtes. Die variant kost tussen de €65 en de €100 per vierkante meter. Het isoleert uiteraard beter dan enkel glas, maar toch kies je beter voor een duurdere variant. Waarom? Omdat je de meerkost van dubbel isolatieglas (HR++) snel terug verdient op je energiefactuur.

Hoogrendementsglas

In een iets duurdere prijsklasse (tussen de €100 en de €120 per vierkante meter) vinden we hoogrendementsglas (HR). Het verschil met gewoon dubbel glas is dat er bij hoogrendementsglas droge lucht tussen de twee ruiten zit.

Dubbel isolatieglas

Tot slot is er nog dubbel isolatieglas (HR++). In plaats van droge lucht zit hier argongas of kryptongas tussen de twee glasplaten. De scheikundige elementen argon en krypton staan bekend om hun isolerende werking. Hoewel deze variant je zo’n €175 tot €185 per vierkante meter zal kosten, heb je wel de beste isolatie. Deze investering zal uiteindelijk wel lonen, met name een besparing in je energiefactuur.

Bij de vraag ‘Wat kost dubbel glas?’ moet je ook rekening houden met de materiaalkeuze van het raam. Pvc-ramen zijn namelijk goedkoper dan hout, aluminium of staal.

Premies voor dubbele en hoogrendementsbeglazing

De Vlaamse overheid beloont haar burgers indien ze dubbel glas plaatsen. Per vierkante meter dubbel glas dat je plaatst, krijg je een premie van 10 euro. Dit geldt voor werken die uitgevoerd worden in 2017 of 2018. Ben je meer aan het renoveren? Bij de combinatie dubbel glas en het plaatsen van een zonneboiler, ventilatiesysteem en/of het beginnen van renovatiewerken kom je ook in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus die varieert van 625 euro tot liefst 4.750 euro.

Condensatie

Wat is eigenlijk het verschil met enkel glas, vraag je je misschien af. Wel, bij enkel glas zal de warme, vochtige binnenhuislucht afkoelen aan het raam, omdat die gekoeld wordt door de frisse buitenlucht. Als de temperatuur van de binnenlucht daalt tot onder het dauwpunt, zullen er zich waterdruppeltjes op je glas vormen. Dit fenomeen noemen we condensatie. Heb je een condensatieprobleem? Lees dan hier hoe je vocht in huis kan oplossen.

Ook isoleert dubbel glas beter tegen geluid. Denk maar aan spelende kinderen buiten, nachtlawaai van de uitgaande jeugd of een autosnelweg langs je huis.