Terrasoverkapping aluminium: Prijs, Voordelen en mogelijkheden

Een van de meest populaire materialen voor de bouw van terrasoverkappingen is aluminium. Dit is een enorm licht materiaal dat toch zeer sterk is. Een aluminium overkapping staat meestal voor een strakke moderne look maar je kan hier ook houten structuren mee imiteren. Ontdek hier alles over prijzen, mogelijkheden en wat de voordelen van aluminium zijn.

Ontvang een prijs op maat

Terrasoverkapping van aluminium prijzen

De prijzen voor een standaard (10 m² // hoogte: 2,5 – 3m) aluminium overkappingen vallen gemiddeld rond € 1500. Voor een eenvoudige overkapping betaal je zo’n € 1000 maar de prijzen kunnen oplopen tot wel € 8000

Terrasoverkapping aluminium Wat zijn de voordelen?

Prijsbepalende factoren

De prijs van je aluminium kan enorm verschillen. Daarom kan je hieronder de verschillende factoren vinden die je prijs gaan beïnvloeden.

 • Je een grotere overkapping wilt; een aluminium overkapping van twintig vierkante meter kost je zo € 2.000
 • Je een instelbare montagesteun wilt
 • Je een elektrisch schuifdak met afstandsbediening wilt
 • Je een zonwering wilt
 • Welk materiaal van dakbedekking je kiest; voor golfplaten betaal je een stuk minder dan glas of polycarbonaat
 • Moet er elektriciteit zijn? Wil je ingebouwde speakers en verlichting? 
 • Je nog andere extra opties wilt

Waarom kiezen voor een terrasoverkapping van aluminium?

Aluminium is uiterst geschikt voor de bouw van terrasoverkappingen. Het is een sterk maar licht materiaal dat het zeer bouwvriendelijk maakt. Je kan je terrasoverkapping verkrijgen in verschillende kleuren en kan zelfs andere materialen gaan imiteren. Hieronder kan je meer voordelen vinden. 

Voordelen

Het gebruik van aluminium heeft vele voordelen: 

 • Licht
 • Sterk 
 • Roest niet
 • Goed bestand tegen warmte en UV-straling
 • Leent zich tot uitstekende afwerking en laswerk
 • Veelzijdig materiaal
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Duurzaam en volledig recyclebaar

Nadelen

Aluminium als materiaal voor jouw terrasoverkapping heeft geen reële nadelen behalve de prijs. De prijs voor een aluminium overkapping is aan de hoge kant vergeleken met die van bijvoorbeeld een houten terrasoverkapping.

Aluminium veranda onderhoud

Aluminium is een redelijk onderhoudsvriendelijk materiaal. Je moet de constructie gemiddeld twee keer per jaar schoon te maken. Hier zijn geen speciale materialen voor nodig. Water is voldoende. 

Mogelijkheden voor een terrasoverkapping van aluminium

Een terrasoverkapping komt er in vele soorten en maten. Je kunt een aluminium overkapping kant-en-klaar bestellen of geheel naar wens zelf bouwen als doe-het-zelver. Je kan de vorm van het dak bepalen (plat, aflopend, gebogen) en je kan de uit verschillende soorten materialen voor het dak kiezen (glas, kunststof, textiel).
Je kiest voor een frame gemaakt van aluminium. Maar hoe ga je je dak inkleden? Wil je wanden en van welk materiaal gaan die zijn? Op die vragen kan je hier antwoorden vinden. Je vindt verschillende opties voor zowel dak als wanden.

Terrasoverkapping met lamellen

aluminium terrasoverkapping

Lamellen wanden en daken zijn een ideale keuze voor jouw terrasoverkapping. Lamellen kan je laten roteren. Wil je toch zon? Dan draai je ze open. Staat er een gure wind of regent het? Sluit de lamellen en je hebt een afgesloten ruimte.
Bovendien hebben lamellen een unieke en esthetische uitstraling.

Een aluminium terrasoverkapping met polycarbonaat

terrasoverkapping aluminium

Polycarbonaat is relatief goedkoop en sterker dan veiligheidsglas, door het lage gewicht is het mogelijk om er grote overspanningen mee te maken. Het is licht doorlatend maar houdt de UV-stralen tegen. Zo is jouw meubilair beschermd tegen verkleuring maar bij regen of hagel is het wel luid.
Polycarbonaat is verkrijgbaar in een heldere, opaalwitte kleur. 

Een aluminium terrasoverkapping met doek

aluminium terrasoverkapping

Een doek in je terrasoverkapping van aluminium is een goedkopere optie. Je krijgt een natuurlijke uitstraling in een eenvoudige en lichte constructie. 

Een gespannen schaduwdoek is niet windgevoelig en er bestaan ook regenbestendige en uitrolbare varianten.
Het nadeel aan een doek is dat dit lastig schoon te maken is in vergelijking met glazen of kunststoffen daken. 

Een aluminium terrasoverkapping met glas

Omwille van de relatief lange levensduur en luxueuze uitstraling is een glazen dakbedekking of wand enorm populair. Glas is sterk, geluiddempend en onderhoudsvriendelijk.

Het is wel aan te raden om er zonwering op aan te brengen omdat het in de zomer een broeikas kan creëren. 

Een aluminium terrasoverkapping met zonwering

aluminium terrasoverkapping

Als je nog meer schaduw wil op je terras kan je kiezen voor zonwering. Deze zonweringen kan je open en dicht klappen naar jouw wensen. In de winter meer zon en in zomer meer schaduw? Dat kan! Je kan deze ook installeren bovenop een glazen dak met een automatische bediening voor ultiem gemak. 

Terrasoverkapping van aluminium doe-het-zelf of op maat?

Hoewel terrasoverkappingen in aluminium in zelfbouwpakketten komen is het toch aan te raden om hiervoor een vakman te raadplegen. De specialist maakt dan een overkapping op maat zodat deze perfect aansluit bij jouw noden en stijl.
Vraag hieronder tot wel vijf gratis offertes aan.