Veranda prijs berekenen: gratis online veranda simulator

Ben je van plan om een veranda te (laten) plaatsen? Heb je geen idee wat je allemaal in acht moet nemen als het aankomt op de kostprijs van een veranda? De veranda prijs berekenen, kan je hier snel en eenvoudig met onderstaande veranda simulator. Zo krijg je al een eerste richtprijs.

Daarnaast lees je in dit artikel meer over de prijs per vierkante meter en type materiaal, en over de verschillende soorten beglazing.

Veranda prijs berekenen: simulator

Gemiddelde prijs per vierkante meter

De prijs van een veranda berekenen gebeurt aan de hand van het aantal vierkante meters en het gebruikte materiaal. Er zijn veel factoren die de prijs kunnen beïnvloeden zoals locatie, grootte, functies of ontwerp.

Een volledige veranda kost gemiddeld € 15.000 tot € 20.000, met een gemiddelde prijs van 1.000 à 1.500 euro per m². Lees in volgend artikel meer over de gemiddelde veranda prijzen.

Gemiddelde prijs veranda per materiaal

Ook de materialen van je nieuwe veranda zullen een invloed hebben op veranda prijzen. Een houten veranda kost gemiddeld tussen € 800 en € 1.700 per m². Een houten veranda past zowel bij huizen in landelijke stijl als bij modernere ontwerpen.

Die veranda prijzen zijn vergelijkbaar met wat je betaalt voor een pvc veranda. De prijzen daarvoor liggen tussen € 800 en € 1.000 per vierkante meter.

PVC is daarnaast het goedkoopste materiaal en het vergt het minste onderhoud. Bovendien kan je kiezen uit een breed assortiment aan kleuren bij veranda’s uit PVC. Daardoor kunnen ze aan elk huis aangepast worden zodat ze naadloos aansluiten. 

Als je voor een veranda uit aluminium kiest, mag je een gemiddelde prijs van € 1.500 per vierkante meter verwachten.

Aluminium is in het algemeen makkelijk te onderhouden: je hoeft het niet opnieuw te verven zoals wel het geval is bij houten veranda’s. Ook aluminium veranda’s zijn te verkrijgen in veel verschillende kleuren.

Bekijk ook alles over garagepoorten plaatsen: prijzen & praktische info! 

Welk type glas kiezen?

Er zijn verschillende mogelijkheden als het aankomt op het type glas voor je veranda. Je kan opteren voor de volgende soorten:

  • Dubbelglas: minimaal twee glasplaten die op zekere afstand luchtdicht met elkaar in verbinding staan, zodat ertussen een vorm van isolatie ontstaat (isolatiewaarde van 2,9).
  • HR+ (hoogwaardige beglazing): dubbelglas met coating (deklaag) en edelgasvulling (isolatiewaarde van 1,6).
  • HR++ (super isolerende beglazing): dubbelglas met verbeterde coating en edelgasvulling (isolatiewaarde van 1,2).
  • Zonne-reflecterend glas: filtert warmte van de zon, met koelere binnentemperaturen als gevolg.

Het spreekt voor zich dat dubbelglas goedkoper is dan de andere soorten, die over een kwalitatievere beglazing beschikken. Hoe lager de isolatiewaarde van een type glas, hoe beter het isoleert.

Gratis offerte

Het is altijd aan te raden om een duidelijk idee voor ogen te hebben voordat je contact opneemt met een aannemer voor je offerte.

We hebben hierboven wat informatie verzameld in de simulator om je op weg te helpen met de prijsbepaling van je nieuwe veranda!