Aluminium veranda: Prijs, voordelen, soorten en plaatsing

Ben je van plan om een aluminium veranda aan te schaffen maar weet je nog niet hoe of wat? Dit artikel kan je helpen! Je vindt hier de prijs voor een aluminium veranda, de voor- en nadelen, welke soorten veranda’s er zijn, hoe je ze kan inrichten en hulp om de veranda te plaatsen.

Prijs aluminium veranda

De prijs voor een aluminium veranda hangt voornamelijk af van wat jouw persoonlijke wensen zijn. Hoe groot moet de veranda zijn, wil je graag hoogrendementsglas? Wil je ook graag zonwering, verwarming, airco enzovoort in jouw veranda? Dat moet je allemaal zelf bepalen.

Voor een luxueuze aluminium veranda mag je rekenen op gemiddeld een prijs van 18.000 tot 50.000 euro. Dit is inclusief btw en de plaatsing van de veranda. Let op! Je moet wel rekening houden dat het kan verschillen van verandabouwer tot verandabouwer. Wil je een prijs weten? Vraag dan jouw offerte aan! Zo krijg je tot 5 gratis offertes. Zo kan je de verschillende verandabouwers vergelijken in jouw buurt.

Ontvang een offerte op maat

Voordelen en nadelen van een aluminium veranda

Een aluminium veranda heeft verschillende voordelen. Maar het heeft ook zijn nadelen. Hieronder lees je daar wat meer over. Al wegen de nadelen niet op tegen de voordelen!

veranda aluminium

Voordelen

  • Een groot voordeel van de aluminium veranda is dat het grote overspanningen kan dragen. Het is licht maar ook zeer sterk. Hierdoor kan je een aluminium veranda hebben met dunne profielen die de grote overspanningen dus mogelijk maken.
  • Ook is de veranda zeer onderhoudsvriendelijk! Ze heeft namelijk zeer weinig onderhoud nodig. Als je de aluminium veranda gemiddeld twee keer per jaar met water en zeep reinigt, dan is dit zeker voldoende.
  • De aluminium veranda heeft een lange levensduur. Bang dat er roestplekken zullen zijn of dat ze zal verkleuren door de zon? Niet nodig, want het aluminium is daar tegen bestand!
  • Als je kiest voor een aluminium veranda, dan maak je ook een ecologische keuze! Aluminium is namelijk een groen product. Dit maakt dat het goed te recycleren is.

Nadelen

  • Het grootste nadeel van een aluminium veranda is dat het aluminium best gevoelig is voor krassen.
  • Zo zijn ook de dunne profielen van de veranda en de metaallook voornamelijk geschikt voor modernere woning. Maar dat neemt niet weg dat een moderne aluminium veranda niet goed past bij een klassiekere woning.

Soorten aluminium veranda

Er zijn verschillende soorten aluminium veranda’s.

  • Wat de meest populaire keuze is, is de aanbouw aluminium veranda. Wanneer je hiervoor kiest, wordt de veranda tegen een bestaande constructie geplaatst.
  • Wil je liever een vrijstaande aluminium veranda? Ook dit is mogelijk. Meestal wordt dit in de tuin geplaatst.
  • Wanneer je graag een keukenuitbreiding van jouw bestaande keuken hebt, dan kan je kiezen voor de aluminium keukenveranda!
  • Heb je nood aan een woninguitbreiding? Dan raden we aan om te kiezen voor een aluminium woonveranda. Dit kan ook dienen als een volwaardige leefruimte.

aluminium veranda

Hoe een aluminium veranda inrichten?

Er zijn meerdere mogelijkheden om een veranda in te richten naargelang het soort veranda dat jij hebt of wilt. Hieronder vind je meer informatie terug.

Kleine veranda

Woon je in een stad? Of heb je liever een kleine veranda. Dat kan! Je kan er voor kiezen om jouw veranda als erker te gebruiken. Wat is dit precies? Wel, het is een soort lange, smalle uitbouw in glas. Het grootste voordeel hierbij is dat de beglazing van vloer tot plafond gaat. Hierdoor heb je meer lichtinval.

Keukenveranda

Wanneer je graag jouw bestaande keuken uitbreidt, kies je best voor deze veranda. Je hoeft geen bang te hebben dat de keuken een aparte ruimte wordt door deze keukenveranda. Het dak van de veranda wordt namelijk zo geconstrueerd dat er een integratie is in de woning. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe keuken perfect aansluit bij de andere leefruimtes in jouw woning.

Veranda-woonkamer

Als je graag jouw woonkamer wilt uitbreiden, kan je ervoor kiezen om dit te doen met een veranda. Hierdoor ga je extra ruimte creëren in jouw veranda zonder dat je echt moet gaan bouwen.

Veranda-eetkamer

Ook hier geldt het zelfde principe. Als je graag jouw eetkamer wilt uitbreiden, kan dit met de veranda. Zo zorg je voor meer ruimte maar ook voor extra lichtinval, dankzij de meerdere glaspartijen die aanwezig zijn in jouw veranda.

Ontvang een prijs op maat

Onderhoud aluminium veranda

Zoals eerder vermeld bij de voordelen van de aluminium veranda, is de veranda zeer onderhoudsvriendelijk. Maar hoe moet ik het dan onderhouden? En waarom zijn ze zo onderhoudsvriendelijk? Het antwoord op de tweede vraag is simpel. De aluminium profielen hebben een specifieke oppervlaktebehandeling ontvangen. Hierdoor behoudt het aluminium hun kleur en is verven dus niet nodig. Hoe onderhoud je het dan het best? Wel, gewoon twee keer per jaar jouw veranda schoonmaken met wat neutrale zeep, water en een zachte doek. Opgelet, om krassen te vermijden gebruik je best geen schuursponsen of bijtende producten.

veranda aluminium

Aluminium veranda plaatsen: stappenplan en aandachtspunten

Vooraleer je een aluminium veranda gaat plaatsen, moet je rekening houden met bepaalde aandachtspunten. Het is namelijk een erg intensieve en precieze klus. Wil je zeker zijn dat het correct wordt geplaatst? Dat de plaatsing gebeurt met kwalitatieve materialen? Dan schakel je best over naar een gespecialiseerde verandabouwer. Vraag vandaag gratis en vrijblijvend jouw offerte aan van de gespecialiseerde verandabouwer in jouw regio.

Ontvang een prijs op maat

Tip! Ga op voorhand na of je een bouwvergunning nodig hebt voor jouw aluminium veranda.

Welke stappen de verandabouwer zoal ondergaat, lees je hieronder.

Stap 1: grondwerken en gieten vloerplaat (fundering)

Eerst zal de verandabouwer ruimte vrijmaken waar de veranda hoort te komen. Bijvoorbeeld wanneer een terras verwijderd moet worden. Dan zal hij een betonnen fundering gieten. Dit is noodzakelijk om te vermijden dat de veranda zou verzakken. Op deze vloerplaat zal hij een vochtscherm in kunststof aanbrengen. Dit wordt gedaan om problemen met opstijgend vocht te vermijden.

Stap 2: creëren van gevelopening naar bestaande woning

De veranda maakt deel uit van jouw woning. In deze stap zal de vakman een doorgang van jouw woning naar de veranda creëren. Om de ruimte open te trekken zal hij gevelstenen en ramen uitbreken.

Stap 3: plaatsen leidingen en andere nutsvoorzieningen

Nu stap één en twee achter de rug zijn, zal de verandabouwer de aluminium profielen en de glaspartijen plaatsen. Wanneer dit gebeurd is, zal de vakman alle leidingen en aansluitingen plaatsen. Deze aansluitingen kunnen verlichting, verwarming, ventilatie enzovoort zijn.

Stap 4: afwerken aluminium veranda

Als laatste zal de verandabouwer jouw veranda afwerken. De vloerbekleding wordt geplaatst en indien aanwezig, zullen de gemetste muren worden afgewerkt met pleistermateriaal of gyproc.

Hij plaatst ook de verlichting en andere nutsvoorzieningen zoals zonwering of vliegenramen. Kortom, de afwerking van de veranda hangt af van jouw persoonlijk voorkeuren en wensen.

Wil je graag een aluminium veranda na het lezen van dit artikel? Vraag dan jouw op maat gemaakte offerte aan!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type veranda zoek je?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.