PVC veranda: goedkoper dan hout en aluminium

 
PVC veranda: goedkoper dan aluminium

Een bouw- of renovatieproject starten is altijd spannend. Je moet je namelijk goed informeren over de mogelijke materialen om zeker de juiste keuze te maken. Wie een veranda wil zetten, doet er goed aan een PVC veranda te overwegen. Het grote voordeel? De prijs ligt veel lager dan wanneer je voor hout of aluminium kiest. Dat wil nochtans niet zeggen dat PVC niet duurzaam is. Met PVC ben je een tijdje zoet!

Voordelen van een PVC veranda? Prijs-kwaliteitsverhouding

Net als hout, bestaat PVC in tientallen verschillende kleurschakeringen en afwerkingen. Zo vind je zeker een gepaste look die perfect aansluit bij de rest van je woning. Bij aluminium heb je minder die keuzevrijheid. Naast dit brede aanbod in PVC-soorten, zijn er nog heel wat andere voordelen om je te overtuigen van een PVC veranda:

  • Geen onderhoud nodig: Hout moet regelmatig beschermd worden tegen vocht en aftakeling. PVC is zo stevig en duurzaam dat het materiaal amper onderhoud nodig heeft. Een emmer sop volstaat voor een simpele poetsbeurt wanneer nodig.
  • Goedkoop: Een veranda in hout kan je maar liefst 30% duurder uitkomen dan wanneer je dezelfde veranda in PVC zet. Hetzelfde geldt voor aluminium, wat 15% duurder is.
  • Recycleerbaar: PVC kan na gebruik versmolten worden en dienst doen in een andere gedaante. Dat is bij hout niet het geval. Aluminium kan ook opnieuw gebruikt worden.
  • Sterk in isolatie: Met PVC ben je er zeker van dat je geen warmte verliest.

Het is jammer genoeg niet allemaal rozengeur en maneschijn. Soms lijkt een houten of aluminium veranda een betere overweging. Om de sterkte van aluminium te compenseren, moet een verandaprofiel in PVC heel dik gemaakt worden. Dat oogt niet altijd even elegant. Gelukkig bestaan er tegenwoordig al nieuwe soorten PVC die die compensatie niet nodig hebben.

Heb je van de buurvrouw van de dochter van de slager gehoord dat PVC soms verkleurt? Dan moet jij je daar geen zorgen over maken. Vandaag de dag is PVC zo ver gevorderd dat het niet meer verkleurt. Vroeger was dat wel nog het geval. Misschien moet je de buurvrouw eens uitnodigen om met je nieuwe PVC veranda te kunnen pronken?

Wat is de exacte prijs van een PVC veranda

PVC veranda: bereken de prijs

De prijs is uiteraard afhankelijk van de oppervlakte die de veranda moet bedekken. Gelukkig heb je met PVC al voor de goedkoopste optie gekozen. De prijs kan schommelen tussen 10000 en 25000 euro. Met aluminium en hout zouden die marges respectievelijk 15% en 30% hoger liggen. Geïnteresseerd? Vraag een offerte op maat aan bij onze offertedienst.

Opgelet: het is niet altijd toegestaan om een PVC veranda te zetten. Een dergelijke uitbreiding van de woning moet altijd bij de gemeente gemeld worden. De toelatingsvoorwaarden vind je op de website van de Vlaamse overheid. Doe navraag bij de gemeente voor de zekerheid.