PVC veranda: goedkoper dan hout en aluminium

PVC veranda: goedkoper dan aluminium

Een bouw- of renovatieproject starten is altijd spannend. Je moet je namelijk goed informeren over de mogelijke materialen om zeker de juiste keuze te maken. Je kan kiezen tussen veranda’s of terrasoverkappingen. Wie een veranda wil zetten, doet er goed aan een veranda in PVC te overwegen. Het grote voordeel? De prijs ligt veel lager dan wanneer je voor hout of aluminium kiest. Dat wil nochtans niet zeggen dat PVC niet duurzaam is. Met PVC zijn lange levensduur ben je een tijdje zoet!

Welk materiaal kiezen? PVC in vergelijking met hout, aluminium

PVC is voor veranda’s zeker de beste keuze wanneer het gaat over een lage prijs en weinig onderhoud. Hecht je eerder belang aan de beste isolatie die je kan vinden dan is hout misschien een betere keuze.

Voordelen van een veranda in PVC? Prijs-kwaliteitsverhouding

Net als hout, bestaat PVC in tientallen verschillende kleuren en afwerkingen. Zo vind je zeker een gepaste look die perfect aansluit bij de rest van je woning. Bij aluminium heb je minder die keuzevrijheid.

Ik wil een PVC veranda

Naast dit brede aanbod in PVC-soorten, zijn er nog heel wat andere voordelen om je te overtuigen van een veranda in PVC:

Profielen hebben geen onderhoud nodig

Hout moet regelmatig beschermd worden tegen vocht en aftakeling. PVC is zo stevig en duurzaam dat het materiaal amper onderhoud nodig heeft. Een emmer sop volstaat voor een simpele poetsbeurt wanneer nodig.

Goedkoop

Een veranda in hout kan je maar liefst 30% duurder uitkomen dan wanneer je dezelfde veranda in PVC zet. Hetzelfde geldt voor aluminium, wat 15% duurder is.

Recycleerbaar

Veranda PVC profielen kunnen na hun lange levensduur versmolten worden en dienst doen in een andere gedaante. Dat is bij hout niet het geval. Aluminium kan ook opnieuw gebruikt worden.

Sterk in isolatie

Met PVC ben je er zeker van dat je geen warmte verliest.

Minpunten

Het is jammer genoeg niet allemaal rozengeur en maneschijn. Soms lijkt een houten of aluminium veranda een betere overweging. Om de sterkte van aluminium profielen te evenaren, moeten PVC profielen heel dik gemaakt worden. Dat oogt niet altijd even elegant. Gelukkig bestaan er tegenwoordig al nieuwe soorten PVC die die compensatie niet nodig hebben.

Heb je van de buurvrouw van de dochter van de slager gehoord dat PVC soms verkleurt? Dan moet jij je daar geen zorgen over maken. Vandaag de dag is het materiaal zo ver gevorderd dat het niet meer verkleurt. Vroeger was dat wel nog het geval. Misschien moet je de buurvrouw eens uitnodigen om met je nieuwe veranda in PVC te kunnen pronken?

Wat is de exacte prijs van een veranda in PVC?

Veranda met PVC profielen prijs veel lager dan hout, aluminium

Zoals je hierboven al las, zijn veranda’s in PVC zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Zo zal je al veel kosten besparen op onderhoudsmiddelen als verf en hout lak. Daarnaast is pvc een materiaal dat minder prijzig is en toch een hoge kwaliteit kent.

Dit maakt een veranda in PVC dan ook een gewild product wanneer u een hoogwaardige veranda wilt. Ook als u niet al te veel onderhoud wilt hoeven doen, is een veranda in PVC een uitstekende keuze. Maar wat kost zo’n veranda van pvc nu?

Soorten veranda’sRichtprijs
StandaardTussen €10.000 en €25.000
Houtnerf afwerkingTussen €20.000 en €25.000

Ontvang je prijs op maat

Prijs van een standaard veranda in PVC

De prijs van een standaard veranda in PVC ligt tussen de 10.000 en 25.000 euro. Hierbij kies je voor een standaard maat veranda, die niet voor jou op maat gemaakt hoeft te worden.

Deze standaard maat komt met bijna alle huizen overeen en kan dan ook gemakkelijk worden gebouwd. Een standaard veranda pvc of aluminium kan zonder zonwering en hoogrendementsglas worden geleverd, als je extra op de kosten wilt besparen. Het is goed om te weten dat pvc van zichzelf al een behoorlijk isolerende werking heeft.

Een standaard PVC veranda geeft u dan ook alles wat u nodig heeft om uw huis op een keurige manier uit te breiden en een stukje comfortabeler te maken. Goed om te weten is dat een standaard grote veranda in PVC vaak prefab is, waardoor deze ook nog eens eenvoudig en snel in elkaar kan worden gezet voor jouw project.

Veranda: bereken de prijs pvc profielen

Prijs van een veranda in PVC met houtnerf

Heb je graag een houten veranda, maar wilt u niet zoveel tijd kwijt zijn aan het onderhoud van je houten profielen? Kies dan voor een pvc veranda met houtnerf. Hierbij wordt uw vloer zo geprepareerd, dat het lijkt alsof je een houten veranda hebt.

Hierdoor heb je toch het gevoel dat u in een houten veranda zit, zonder al het onderhoud. In combinatie met de pvc veranda wanden, kun je behoorlijk op de kosten besparen. Houtnerf is een duurder systeem dan de standaard veranda pvc platen, omdat ze bewerkt moeten worden.

Uiteraard ben je met deze afwerking nog steeds vele malen goedkoper uit dan met echt hout. Houtnerf geeft uw veranda een net iets luxere uitstraling en dit kan het comfort verhogen.

De prijs van een pvc veranda houtnerf is afhankelijk van de grootte ervan. Denk hierbij aan tussen de €20.000 en €25.000, afhankelijk van welke extra luxe je toe wilt voegen aan de veranda.

Overige factoren die een invloed hebben op de prijs

Andere factoren die de prijs van uw veranda beïnvloeden zijn onder andere de grootte en of je speciaal hoogrendementsglas, zonwering of andere luxe toevoegingen wilt.

Daarnaast zal een veranda ook goedkoper zijn wanneer u kiest voor een prefab, standaard maat. Een grote veranda kan daarnaast ook speciaal voor je, op maat, gebouwd worden.

Heb ik een vergunning nodig?

Vraag je je af of je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van een veranda aan jouw woning? Lees dan dit uitgebreide artikel.

Bespaar op uw veranda door offertes te vergelijken

Wij raden aan om verschillende offertes voor uw PVC veranda te vergelijken. Hierdoor krijgt u namelijk een goed beeld van de mogelijkheden en de prijzen voor jouw project. Zo is ook de kans groter dan u een ideaal product vindt dan ook binnen uw budget past.

Vraag hieronder een vrijblijvende offerte aan bij een erkende verandabouwer.