PVC veranda: goedkoper dan hout en aluminium

PVC veranda: goedkoper dan aluminium

Een bouw- of renovatieproject starten is altijd spannend. Je moet je namelijk goed informeren over de mogelijke materialen om zeker de juiste keuze te maken. Wie een veranda wil zetten, doet er goed aan een PVC veranda te overwegen. Het grote voordeel? De prijs ligt veel lager dan wanneer je voor hout of aluminium kiest. Dat wil nochtans niet zeggen dat PVC niet duurzaam is. Met PVC ben je een tijdje zoet!

Voordelen van een PVC veranda? Prijs-kwaliteitsverhouding

Net als hout, bestaat PVC in tientallen verschillende kleurschakeringen en afwerkingen. Zo vind je zeker een gepaste look die perfect aansluit bij de rest van je woning. Bij aluminium heb je minder die keuzevrijheid.

Ik wil een PVC veranda

Naast dit brede aanbod in PVC-soorten, zijn er nog heel wat andere voordelen om je te overtuigen van een PVC veranda:

  • Geen onderhoud nodig: Hout moet regelmatig beschermd worden tegen vocht en aftakeling. PVC is zo stevig en duurzaam dat het materiaal amper onderhoud nodig heeft. Een emmer sop volstaat voor een simpele poetsbeurt wanneer nodig.
  • Goedkoop: Een veranda in hout kan je maar liefst 30% duurder uitkomen dan wanneer je dezelfde veranda in PVC zet. Hetzelfde geldt voor aluminium, wat 15% duurder is.
  • Recycleerbaar: PVC kan na gebruik versmolten worden en dienst doen in een andere gedaante. Dat is bij hout niet het geval. Aluminium kan ook opnieuw gebruikt worden.
  • Sterk in isolatie: Met PVC ben je er zeker van dat je geen warmte verliest.

Het is jammer genoeg niet allemaal rozengeur en maneschijn. Soms lijkt een houten of aluminium veranda een betere overweging. Om de sterkte van aluminium te compenseren, moet een verandaprofiel in PVC heel dik gemaakt worden. Dat oogt niet altijd even elegant. Gelukkig bestaan er tegenwoordig al nieuwe soorten PVC die die compensatie niet nodig hebben.

Heb je van de buurvrouw van de dochter van de slager gehoord dat PVC soms verkleurt? Dan moet jij je daar geen zorgen over maken. Vandaag de dag is PVC zo ver gevorderd dat het niet meer verkleurt. Vroeger was dat wel nog het geval. Misschien moet je de buurvrouw eens uitnodigen om met je nieuwe PVC veranda te kunnen pronken?

Wat is de exacte prijs van een pvc veranda?

Zoals je hierboven al las, is een pvc veranda zeer duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Zo zul je al veel kosten besparen op onderhoudsmiddelen als verf en hout lak, wanneer u kiest voor een pvc veranda. Daarnaast is pvc een materiaal dat minder prijzig is en toch een hoge kwaliteit kent.

Dit maakt een pvc veranda dan ook een gewild product wanneer u een hoogwaardige veranda wilt. Ook als u niet al te veel onderhoud wilt hoeven doen, is een pvc veranda een uitstekende keuze. Maar wat kost zo’n veranda van pvc nu?

Type veranda Richtprijs
Standaard pvc veranda Tussen €10.000 en €25.000
pvc veranda met houtnerf Tussen €20.000 en €25.000

Ontvang je prijs op maat

Prijs standaard pvc veranda

De prijs van een standaard pvc veranda ligt tussen de 10.000 en 25.000 euro. Hierbij kies je voor een standaard maat veranda, die niet voor jou op maat gemaakt hoeft te worden.

Deze standaard maat komt met bijna alle huizen overeen en kan dan ook gemakkelijk worden gebouwd. Een standaard veranda pvc of aluminium kan zonder zonwering en hoogrendementsglas worden geleverd, als je extra op de kosten wilt besparen. Het is goed om te weten dat pvc van zichzelf al een behoorlijk isolerende werking heeft.

Een standaard veranda geeft u dan ook alles wat u nodig heeft om uw huis op een keurige manier uit te bereiden en een stukje comfortabeler te maken. Goed om te weten is dat een standaard pvc veranda vaak prefab is, waardoor deze ook nog eens eenvoudig en snel in elkaar kan worden gezet.

PVC veranda: bereken de prijs

Prijs pvc veranda met houtnerf

Heb je graag een houten veranda, maar wilt u niet zoveel tijd kwijt zijn aan het onderhoud van je houten veranda? Kies dan voor een pvc veranda met houtnerf. Hierbij wordt uw pvc vloer veranda zo geprepareerd, dat het lijkt alsof je een houten veranda heeft.

Hierdoor heb je toch het gevoel dat u in een houten veranda zit, zonder al het onderhoud. In combinatie met de pvc veranda wanden, kun je behoorlijk op de kosten besparen. Houtnerf is een duurder systeem dan de standaard veranda pvc platen, omdat ze bewerkt moeten worden.

Uiteraard ben je met veranda pvc platen nog steeds vele malen goedkoper uit dan met echt hout. Houtnerf pvc geeft uw veranda een net iets luxere uitstraling en dit kan het comfort verhogen.

De prijs van een pvc veranda houtnerf is afhankelijk van de grootte ervan. Denk je hierbij echter aan tussen de €20.000 en €25.000, afhankelijk van welke extra luxe je toe wilt voegen aan de veranda.

Overige factoren die de prijs beïnvloeden

Andere factoren die de prijs van uw pvc veranda beïnvloeden zijn onder andere de grootte en of je speciaal hoogrendementsglas, zonwering of andere luxe toevoegingen wilt.

Daarnaast zal een veranda ook goedkoper zijn wanneer u kiest voor een prefab, standaard maat. Een veranda kan daarnaast ook speciaal voor je, op maat, gebouwd worden.

Bespaar op uw veranda door offertes te vergelijken

Wij raden aan om verschillende offertes voor uw pvc veranda te vergelijken. Hierdoor krijgt u namelijk een goed beeld van de mogelijkheden en de prijzen. Zo is de kans groter dan u een ideaal product vindt dan ook binnen uw budget past.