Logo Bobex
TAAL? NL / FR
Prijs hoogrendementsglas per m²

Prijs hoogrendementsglas: hoeveel betaal ik per m²?

Prijs hoogrendementsglas per m²
Hoogrendementsglas is niet meer uit huizen weg te slaan. Waar vroeger enkele beglazing de norm was, is nu hoogrendementsglas niet weer weg te denken. Het is een goede isolator, goed voor het milieu en bespaart heel wat op de energiefactuur. Wij geven u alvast een overzicht van de hoogrendementsglas prijs per m².

Waarom kiezen voor hoogrendementsglas?

[/column]
 • Voordelige prijs

  De prijs voor hoogrendementsglas is erg voordelig. Dubbel glas kost immers 65 euro per m². HR+ is slechts tien euro duurder. De voordelen zijn echter groot. Hoogrendementsglas is een uitstekende isolator. Het glas is dus ideaal voor de verschillende seizoenen. In de zomer houdt het de warmte buiten, in de winter komt de koude niet binnen. Daarnaast is het goed voor het milieu en de portemonnee. Met HR-glas ga je minder de verwarming opzetten.

 • Hoogrendementsglas heeft een lange levensduur

  Vliegt er een object tegen uw raam? De kans dat er een barstje ontstaat, is echter klein. Hoogrendementsglas is erg stevig. Hierdoor is de kans op een ongeluk met schade veel minder groot. Daarnaast heeft hoogrendementsglas ook een sterke basislaag waardoor objecten amper schade kunnen aanrichten. Hierdoor kan HR-glas tientallen jaren mee.

 • HR-glas is ideaal voor ieder seizoen

  Bij een hoogrendementsglas blijft de temperatuur stabiel. Er zijn bij de verscheidene seizoenen dus geen grote verschillen. Daarom zal de factuur van de verwarming automatisch dalen. Als de zon vrij spel heeft, laat het glas het zonlicht door, maar niet de warmte. Het is een eenmalige investering die een grote invloed heeft op jouw leven.

 

Hoogrendementsglas prijs m²

 

Hoogrendementsglas: Prijs per m²

Soorten isolatieglasU-waarde isolatieglasPrijs isolatieglas
HR+1,2 - 1,6 W/m² K€ 75 -€ 80 per m²
HR++minder dan 1,1 W/m² K€ 85 -€ 90 per m²
HR+++0,5 W/m² K€ 150 -€ 180 per m²

Hoeveel kan je besparen met hoogrendementsglas?

Het verschil tussen hoogrendementsglas en dubbel glas kan 250 tot 300 euro per jaar schelen. Als u in een bestaande woning of appartement hoogrendementsbeglazing laat plaatsen, dan kunt u daarvoor een premie krijgen van uw netbeheerder. De premie is enkel geldig voor woningen die voor 2006 op het elektriciteitsnet werden aangesloten. Je kan jouw winst ook berekenen via onze ramen calculator.

Hoogrendementsglas prijs m²

 

Wat is het verschil tussen de soorten hoogrendementsglas?

De verschillende soorten hoogrendementsglazen worden aangemerkt een plus-teken. Hoe meer plussen, hoe beter het hoogrendementsglas.

 • HR+: hoogrendementsglas met een metalen coating die 90 procent van de warmte terugkaatst.
 • HR++: Heeft hetzelfde concept als HR+, maar in de spouw zit argonglas.
 • HR+++: Driedubbel isolatieglas met een dubbele spouw. Beter gekend als triple glas.

Twijfels? Vraag je gratis offerte aan voor de beste keuze

Wie een hoogrendementsglas laat installeren, maakt best gebruik van een erkende aannemer. Door de hoge investeringskost is een goede plaatsing echter vereist. Een gespecialiseerde glaszetter kost ongeveer 50 euro per uur. Over heel Vlaanderen zijn er verschillende aannemers. Maak dus een goede keuze door een gratis offerte aan te vragen. Je kan makkelijk de vergelijking maken tussen de verschillende prijsklasse en installateurs.

Vind de beste installateur in jouw buurt