Hoogrendementsglas prijs: Hoeveel betaal ik per m²?

Hoogrendementsglas is bij je nieuwe ramen en deuren niet meer weg te slaan. Waar vroeger enkele beglazing de norm was, is nu hoogrendementsglas niet weer weg te denken. Het is een goede isolator, goed voor het milieu en bespaart heel wat op de energiefactuur. Wij geven u alvast een overzicht van de hoogrendementsglas prijs per m².

Ontvang gratis offertes

Hoogrendementsglas Prijs

Hoogrendementsglas: prijs per m²

Hoeveel hoogrendementsglas je precies zal kosten is afhankelijk van het soort dubbel glas en de verschillende diktes van het glas. Over het algemeen betaal je voor gewoon dubbelglas €65 per vierkante meter, voor HR++ dubbel glas tussen de €75 en €80 euro per vierkante meter en voor HR+++ glas tussen de €150 en €180 per vierkante meter. Voor een overzicht kijk zeker in de onderstaande tabel.

Soorten isolatieglasU-waardeRichtprijs
HR+1,2 – 1,6 W/m² K€75 -€80 per m²
HR++minder dan 1,1 W/m² K€85 -€90 per m²
HR+++0,5 W/m² K€150 -€180 per m²

In contact komen met een raam- en deurspecialist uit jouw regio?

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Hoeveel kan je besparen met hoogrendementsglas?

Hoogrendementsglas is dus helemaal niet goedkoop, zeker niet als je kiest voor HR+++ glas. Toch is het een goede investering, want gemiddeld kan je er als eengezinswoning tussen de 250 en 300 euro per jaar mee besparen, toch als je kiest voor HR++ glas. Dat wil zeggen dat je het geld terugverdiend hebt in gemiddeld 6 tot 7 jaar. Als dat niet de moeite waard is!

Premie hoogrendementsglas

Als je in een bestaande woning of appartement hoogrendementsbeglazing laat plaatsen, dan kun je daarvoor een premie krijgen van je netbeheerder. De premie voor hoogrendementsglas van de netbeheerder is enkel geldig voor woningen die voor 2006 op het elektriciteitsnet werden aangesloten.

Je kan nog extra besparen als je ook andere energiebesparende maatregelingen in huis treft, zoals bijvoorbeeld dakisolatie of spouwmuurisolatie. Zo kan je genieten van de totaalrenovatiebonus. Hiervoor moet je wel minstens 3 energiebesparende maatregelen treffen.

Wat is hoogrendementsglas?

Hoogrendementsglas is dubbel glas met een hoge isolatiewaarde. Dit glas bestaat uit verschillende glaslagen met daartussen een ruimte. De samenstelling van hoogderementsglas verschilt per soort. In de tussenruimte van dubbel glas bevindt zich lucht, maar bij HR++ is dit argongas. HR+++ glas is nog anders, dit glas bestaat uit drie glaslagen en heeft een dubbele spouw. Van elke glassoort is de binnenste glasplaat bedekt met een metaalcoating. De coating en de vulling zorgen ervoor dat warmte beter binnengehouden wordt. Hoogrendementsglas is tot slot ook zonwerend glas.

Hoogrendementsglas prijs m²

Waarom kiezen voor hoogrendementsglas?

Voordelige prijs

De prijs voor hoogrendementsglas is erg voordelig. Dubbel glas kost immers 65 euro per m². HR+ is slechts tien euro duurder. De voordelen zijn echter groot. Hoogrendementsglas is een uitstekende isolator. Het dubbel glas is dus ideaal voor de verschillende seizoenen. In de zomer houdt het de warmte buiten, in de winter komt de koude niet binnen. Daarnaast is het goed voor het milieu en de portemonnee. Met HR-glas ga je minder de verwarming opzetten.

Hoogrendementsglas heeft een lange levensduur

Vliegt er een object tegen uw raam? De kans dat er een barstje ontstaat, is echter klein. Hoogrendementsglas is erg stevig. Hierdoor is de kans op een ongeluk met schade veel minder groot. Daarnaast heeft hoogrendementsglas ook een sterke basislaag waardoor objecten amper schade kunnen aanrichten. Hierdoor kan HR-glas tientallen jaren mee.

HR-glas is ideaal voor ieder seizoen

Bij een hoogrendementsglas blijft de temperatuur stabiel. Er zijn bij de verscheidene seizoenen dus geen grote verschillen. Daarom zal de factuur van de verwarming automatisch dalen. Als de zon vrij spel heeft, laat het dubbel glas het zonlicht door, maar niet de warmte. Daarom noemt men dit glas ook zonwerend hoogrendementsglas. Het is een eenmalige investering die een grote invloed heeft op jouw leven.

Glas diktes

Wat is het verschil tussen de soorten hoogrendementsglas?

Er zijn verschillende soorten hoogrendementsglas: HR+, HR++ en HR+++ glas. Ze worden aanduid met een plus-teken. Hoe meer plussen, hoe betere isolatie en bescherming van het extra zonwerend hoogrendementsglas. Het gaat van dubbel beglazing tot zelfs driedubbel glas.

HR+ glas

Hoogrendementsglas met een metalen coating die 90 procent van de warmte terugkaatst. Dit is het standaard dubbel glas oftewel standaard hoogrendementsglas.

HR++ glas

Heeft hetzelfde concept als HR+, maar in de spouw zit argonglas.

HR+++ glas

Driedubbel isolatieglas met een dubbele spouw. Dit wordt ook wel triple glas genoemd.

Wat maakt deze soorten zo verschillend? Het verschil zit hem voornamelijk in de vulling van de spouw. Bij HR+ glas is de spouw meestal gevuld met lucht en is bij HR++ glas is de spouw gevuld met argongas. Elk soort hoogrendementsglas heeft een andere isolerend vermogen of U-waarde.

De U-waarde staat voor de hoeveelheid warmte die per vierkante meter, per seconde en per graad Kelvin tussen de zijdes van het raam gemeten wordt. Het staat voor de warmte die verloren gaat omheen het glas. Hoe kleiner het getal, hoe beter het glas. De U-waarde wordt uitgedrukt in W/m²K. Voor HR+ glas is de U-waarde 2,7 W/m²K, voor HR++ glas 1,2 W/m²K en voor HR+++ glas tussen de 0,5 en 0,9 W/m²K. Zoals je ziet is er dus een groot verschil tussen de verschillende glassoorten!

Prijs hoogrendementsglas per m²

Hoe hoogrendementsglas onderhouden?

Ventilatie

Hoogrendementsglas is een enorm geïsoleerd raam waardoor er sneller condens ontstaat. Dat leidt tot vochtplekken. Ventilatie is dus noodzakelijk om vochtplekken of schimmels te voorkomen. Je kan dit doen door de nieuwe ramen in de kamer regelmatig open te zetten zodat er een goede luchtdoorstroom komt. Het is ook zeer belangrijk om de ventilatieroosters regelmatig te reinigen. Deze dingen zijn werkelijk een bron van stof en vuil. Zelf insecten vinden het fijn om zich er in te verschuilen. Je moet het proper maken om voor de lucht een maximale doorgang te voorzien. Dit kan met een stofzuiger en een doek.

Schilder en kitwerken onderhouden

Als je niet regelmatig je kozijnen opnieuw schildert kan er vocht binnendringen die leidt tot het rotten van je raamkozijn. De meesten denken dat het gaat over het schilderwerk aan de buitenkant. Buiten is het vaak heel koud en nat in de winter, waardoor vocht via de ramen kan binnentreden. Dit is zeker waar, maar eigenlijk is het schilderwerk aan de binnenkant eens zo belangrijk. Een woning produceert namelijk ontzettend veel waterdamp. Dit kan niet binnen blijven en zoekt zich zo via de ramen een weg naar buiten. Laat je kitwerk en schilderwerk dus regelmatig bijwerken.

Onderhoud draaiende delen

Een raam die je kan openen of op kiep zetten maakt natuurlijk gebruik van draaiende mechanismen. Je wilt natuurlijk graag dat je raam kan blijven functioneren. Als je merkt dat het functioneren wat stroef verloopt moet je het eens goed reinigen met een olie.

Breekbaarheid

Daarnaast is het belangrijk om blootstelling aan grote temperatuurverschillen te vermijden. Hoogrendementsglas kan erg breekbaar zijn. Sproei dus nooit met koud water op een verhitte ruit en plaats geen folie op je glas. Zo zal het langer meegaan!

Condens op ramen

Twijfels? Vraag je gratis offerte aan voor de beste keuze

Wie een hoogrendementsglas laat installeren, maakt best gebruik van een erkende aannemer. Door de hoge investeringskost is een goede plaatsing echter vereist. Een gespecialiseerde glaszetter kost ongeveer 50 euro per uur. Over heel Vlaanderen zijn er verschillende aannemers. Maak dus een goede keuze door een gratis offerte aan te vragen. Je kan makkelijk de vergelijking maken tussen de verschillende prijsklasse en installateurs.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offertes aanvragen
1*. In hoeveel ramen of deuren wenst u hoogrendementsglas?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.