Veranda, pergola, terrasoverkapping | Vergelijk GRATIS offertes


Genieten van een veranda aan de laagste prijs? Vraag hier gratis veranda offertes. U krijgt een aantal voorstellen op maat en beslist volledig vrijblijvend met welke speler u in zee gaat. Zo weet u snel wat de beste keuze is voor uw project.

Waarom heeft 1 op 4 Belgen een veranda?

  • Direct meer zon en licht: Met een veranda stroomt het zonlicht binnen. Zo kunt u zelfs op een kille winterdag geniet u van de zon! Dat is een enorme meerwaarde voor uw leefcomfort. Wilt u ook ontbijten, eten en rusten met een geweldig zicht in de zomer én in de winter? Vraag dan zelf uw offerte voor een veranda op maat.
  • Een extra leefruimte: U krijgt er een volwaardige leefruimte die uw huis met uw tuin verbindt: een echte oase aan rust. Zo geniet u elke dag van uw tuin, ook in de winter. Daarom kiezen veel Belgen voor een veranda.
  • Waardevoller huis: Door het dak te ontmossen stijgt de (verkoop)waarde van je huis. De woning ziet er piekfijn uit en dat is een grote troef bij een eventuele verkoop. De investering verdient u bij verkoop dus zeker terug.


Hoe vergelijk je offertes voor veranda’s?

Vooraleer je direct een bouwer inhuurt voor het creëren van je nieuwe veranda, is het verstandig om eerst het aanbod van verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je kunt eenvoudig meerdere offerte veranda aanvragen, waarmee je meer helderheid krijgt in de prijs en de aangeboden kwaliteit en materialen. Door goed te vergelijken sta je sterker bij het onderhandelen en hierdoor kun je uiteindelijk heel veel geld besparen, tot wel 30%.


Welk type veranda zoek je?

Niet iedereen heeft dezelfde wensen met betrekking tot de te bouwen veranda. Je hebt vast al een idee over hoe jij jouw veranda straks wilt gebruiken, bijvoorbeeld als leefveranda, orangerie of carport. Uiteindelijk gaat het erom dat je de perfecte variant voor jouw doeleinden krijgt, waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste materialen en die geleverd kan worden voor de scherpste prijs.


Leefveranda

De populaire leefveranda staat ook wel bekend als woonveranda en is in feite een verlengstuk van je woning. Dit type veranda wordt gerealiseerd als aanbouw aan het huis en is veelal voorzien van veel glas rondom. Hierdoor heb je het hele jaar door een lichte en toch uitstekend geïsoleerde en beschutte ruimte en kun je zelfs in de winter optimaal genieten van de veranda. Je plaatselijke expert helpt je graag om jouw ideale leefveranda te creëren.


Pergola

Een pergola is een andere heel fraaie optie waarmee je een aangename connectie maakt tussen je huis en de tuin. Dit type veranda kan op meerdere manieren worden uitgevoerd, maar over het algemeen gaat het om een vorm van terrasoverkapping die afgesloten kan worden met bijvoorbeeld ramen en (schuif)deuren. Hierdoor kun je in de winter heerlijk beschut zitten en kun je de boel in de zomer juist lekker open zetten.


Terrasoverkapping

Kies je liever voor een meer eenvoudige variant, dan is er de mogelijkheid van een terrasoverkapping plaatsen. Hiermee wordt je terras enkel aan de bovenkant afgesloten, zodat je onbelemmerd kunt blijven genieten van het uitzicht en ook is er een continue aanvoer van frisse lucht. Een mogelijk nadeel van een terrasoverkapping is dat je er niet altijd beschut zit tegen regen of kou. Dit probleem kun je ondervangen door aan één of meerdere zijdes een wand te plaatsen.


Carport

In plaats van een veranda om zelf lekker op te zitten, kun je ook kiezen voor een veranda met een praktische toepassing: een carport. Hieronder plaats je je wagen, zodat hij goed beschermd wordt door invloeden van buitenaf, zoals regen, felle zonnestralen en blad van de bomen. Je auto blijft zo veel properder en is op deze manier altijd klaar om mee op pad te gaan.


Orangerie

Een heel sierlijke vorm van de veranda is de oranjerie. Hier ervaar je een ongekend luxegevoel en waan je je haast een vorst. Dankzij het smalle frame en de grote glazen oppervlaktes komt er veel licht naar binnen. Traditioneel gezien werd de oranjerie vooral gebruikt als winterverblijf voor tropische en mediterrane planten. Nu is het vooral een stijlvolle veranda om zelf van te genieten en natuurlijk kun je er altijd wat leuke plantjes neerzetten om de sfeer te verhogen.


Welk type materiaal wens je?

Om de juiste uitstraling en sfeer te verkrijgen in je nieuwe veranda, is het belangrijk om een passend materiaal te kiezen. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen uit een veranda van hout, PVC of aluminium. Vraag direct een offerte veranda aan en zie wat de veranda van jouw dromen zal kosten.


Aluminium veranda

Wil je een nieuwe veranda laten bouwen met grote raampartijen en een goede isolatie? Dan is aluminium een zeer geschikte keuze. De profielen zijn sterk, duurzaam en vrijwel onderhoudsvrij. Tevens is een aluminium veranda goed bestand tegen inbrekers, onder meer doordat hij voorzien kan worden van een extra beveiligde sluiting en doordat het niet mogelijk is om de profielen zonder geluid kapot te maken.


PVC veranda

Wil je niet teveel betalen voor je veranda en wil je weinig tijd besteden aan het onderhoud? Kies dan voor de voordelen van een PVC veranda. Het materiaal is zeer sterk en is gemaakt om tot wel een halve eeuw mee te gaan. De veranda van PVC is bovendien gemakkelijk schoon te maken. Vraag nu jouw offerte veranda aan en zie direct wat het gaat kosten.


Houten veranda

Het is ook mogelijk om te opteren voor een prachtige houten veranda. Je hebt dan de keuze uit allerlei Europese en tropische soorten hardhout in diverse fraaie kleuren. Een houten veranda vraagt wel wat meer onderhoud, maar dan beschik je ook over een uiterst stijlvolle overkapping die past bij zowel klassieke als moderne woningen.