Houten veranda: Welke stijl voor jouw woning?

houten veranda
Een veranda uit hout: een knappe investering

Een houten veranda is een prachtige meerwaarde voor je woning. Zowel bij nieuwbouw als renovatie kies je met een veranda voor een slimme investering. Met een houten veranda ga je voor warmte en gezelligheid. “Je brengt buiten naar binnen.”, klinkt het bij mensen die de stap zetten.

Je kan de stijl van een  veranda perfect kiezen in functie van de bouwstijl en de gebruikte materialen van je woning. Modern, strak, klassiek, Engelse stijl, plat dak, schuin dak of een leefveranda,... De mogelijkheden zijn eindeloos! Wij laten je alvast luidop dromen en geven je een handvol tips, ideeën en inspiratie. Droom je mee?

Houten veranda’s met een modern tintje

Veel mensen denken bij een houten veranda aan een landelijke stijl, omwille van de natuurlijke warmte en de charme van het hout. Maar vergis je niet, met hout kan je je woning ook een prachtige strakke en moderne look aanmeten. Bovendien creëer je met dit type veranda een echt gevoel van buiten te zijn (in vergelijking met pvc of aluminium). Laat je betoveren …

Moderne stijl

TIP

  1. Kies voor kwaliteitsvol hardhout. Houten veranda’s vereisen regelmatig onderhoud, maar investeren in duurzaam hout zorgt voor een langere levensduur.
  2. Het herschilderen van een houten veranda is het ideale moment om een andere kleur te kiezen. Zo geef je je woning een nieuwe uitstraling.

De landelijke stijl: Een veranda om in weg te dromen…

Een houten veranda komt ook prachtig tot zijn recht in een typisch landelijke stijl. Deze woontrend is gekend om zijn rustgevend karakter en een overvloed aan landelijke decoratie. Ook kenmerkend zijn de lichte, witte kleuren. Met deze landelijke stijl kies je voor de perfecte tijdloze uitstraling, die bij de meeste huisstijlen past. Verlang je naar een plekje om weg te dromen en de drukte en spanning van de stad achter je te laten? Dan zijn deze wondermooie houten veranda’s vast iets voor jou…

Veranda: Landelijke stijl

Verliefd op de Engelse klassieke stijl?

Wie kiest voor een houten veranda in Engelse stijl, gaat voluit voor een elegante, stijlvolle uitstraling. Een Engels interieur staat voor warmte, harmonie en rust. Maar wie verliefd is op deze stijl, houdt ook van luxe, degelijkheid en grootsheid. Een prachtige harmonie! Hout is een uiterst geschikt materiaal om een warme veranda te creëren met een knap Engels accent.
 
Houten veranda: Engelse en klassieke stijl

Een houten veranda, dat is tijdloze charme

Het is uiteraard mogelijk om je verschillende stijlen te combineren. Laat je buikgevoel spreken. Kies voor wat je mooi vindt. Tenslotte zal je ongetwijfeld eindeloos veel tijd in je nieuwe veranda doorbrengen, dat staat vast!

Vraag offertes aan en vergelijk

Aanleggen vloer

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw woning? Neem hier contact op met specialisten uit jouw buurt. Die geven jou met plezier uitgebreid advies. Bereken hier de prijs van je toekomstige droomveranda. Graag een offerte op maat? Dit is volledig gratis en vrijblijvend.