Zonwering voor een comfortabele temperatuur

Zonwering veranda


Wanneer het in België eens zonnig is, wil je daarvan kunnen genieten. Met een veranda lukt dat zonder zoemende bijen en kruipende mieren om je heen. Een veranda kan echter al gauw in een hete serre veranderen als er geen zonwering aanwezig is. Bestel daarom een zonwering op maat van jouw veranda en geniet comfortabel van het uitzicht.

Soorten zonwering veranda: buiten of binnen?

Wie zich een zonwering wil aanschaffen, moet beslissen of hij die binnen of buiten wil.

  • Buitenzonwering: Met buitenzonwering verlies je geen plek binnen in de veranda zelf. Het gevolg is wel dat de screen, want zo wordt buitenzonwering ook wel genoemd, sneller vuil kan worden omdat die zich buiten bevindt.
  • Binnenzonwering: Er zijn veel mogelijkheden voor binnenzonwering. Jij kiest wat je het makkelijkst vindt: gordijnen, lamellen, … Het ene product is al wat kindvriendelijker dan het andere. Het voordeel is dat binnenzonwering relatief eenvoudig schoon te maken is. Het nadeel is dat de zon wel nog kan binnendringen, omdat de zonwering achter het glas zit in plaats van ervoor.

Met zonwering houd je niet alleen de warmte buiten. Als de luiken naar beneden zijn, zorgt zonwering er ook voor dat de meubels in je veranda niet verkleurd geraken. Daarnaast kan het ook als verduistering dienen wanneer dat overdag nodig zou zijn. Tot slot kan je met zonwering voor je veranda ook de privacy regelen. Zo hebben je buren minder inkijk in wat er bij jou thuis gebeurt.

Zonwering veranda: wat zijn de mogelijkheden?

Tijd om keuzes te maken: welk materiaal voor buitenzonwering veranda?

Kies je voor buitenzonwering, dan heb je een screen nodig. Die bestaan er in diverse materialen. Aan jou om de keuze te maken welke stof je het meest geschikt vindt.

  • Glasvezeldoek: Glasvezeldoeken vertonen plooien als ze lange tijd niet uitgerold zijn. Geen nood, die verdwijnen vanzelf. Je gebruikt dit soort doek best alleen voor verticale constructies.
  • Polyesterdoek: Een polyesterdoek kan zowel voor horizontale als voor verticale screens gebruikt worden. Zo’n doek is gemaakt van licht materiaal waardoor het lang opgespannen blijft en niet gaat doorhangen.

Houd er rekening mee dat de kleur en het materiaal van je doek de mate van inkijk en verduistering bepalen. Ga langs bij een specialist in de buurt voor meer informatie of contacteer een van hen via onze offertedienst.

Prijs zonwering veranda berekenen

Het is moeilijk om de prijs van een zonwering voor je veranda in te schatten. Veel is namelijk afhankelijk van welk materiaal je kiest, de oppervlakte die bedekt moet worden en of je de zonwering met afstandsbediening wil kunnen bedienen. De prijs kan schommelen tussen de 100 en 200 euro per vierkante meter. Buitenzonwering is het duurst omwille van zijn efficiëntie.