Terrasoverkapping glas: 5 gunstige voordelen

Terrasoverkapping glas: Waarom het een goede keuze is!
Je wilde op die zwoele zomeravond op het terras of in de veranda te genieten van een glas wijn. Plots strooit een warmteonweer roet in het eten. Met een overdekt terras uit glas is dat verleden tijd!  Wist je dat voor een terrasoverkapping glas heel wat voordelen biedt? Wij geven jou 5 goede redenen om voor voor een glazen overkapping te kiezen. En op het einde nog een woordje over de prijs!

Voordeel 1: Een glazen overkapping garandeert een stevige en elegante constructie

Een terrasoverkapping uit glas is in de eerste plaats een stevige constructie. Het dragende deel – dus wat geen glas is – bestaat uit hout of aluminium. Vooral dat laatste is erg stevig en licht. Het voegt een elegante toets toe aan je terras.

Bovendien bouw je de glazen terrasoverkapping zonder problemen naast de keukenramen of glazen schuifwanden. Dankzij het glas verlies je binnen amper licht. En jij gaat gemakkelijk van de keuken naar het terras met je schotels voor het avondeten.

Terrasoverkapping glas: Wat zijn de voordelen?

Terrasoverkapping uit glas met stevige dragende constructie

Voordeel 2: Terrasoverkapping glas: materiaal voor elk budget

Denk eraan dat bij een terrasoverkapping glas niet altijd puur glas is. Er zijn verschillende opties:

  • Hoogrendementsglas: als je een 100% glazen terrasoverkapping wil, is dit je beste keuze. Het gaat om gelaagd glas, van 10 mm dik. De voordelen? Het is geluiddempend, heeft ongehinderde lichtinval en is erg sterk.
  • Helder polycarbonaat: dit materiaal is nog sterker dan glas. Het is tot 300 keer slagvaster. Daardoor is het het sterkste doorzichtige materiaal op de markt. Het is bovendien iets goedkoper dan gewoon glas.
  • Pvc: een ander interessant weetje voor een terrasoverkapping: glas is wat duurder dan pvc. Dat laatste is echter wel gevoeliger voor hagelschade.
  • Melkglas: Niet doorzichtig, maar het glazen dak gaat wel een overdaad aan zonlicht tegen. Hiermee heb je geen extra zonnewering nodig.

Voordeel 3: Controleer de temperatuur en lichtinval met een glazen overkapping

Ook op de warmste dagen wil je van je terras genieten. Daarom zorg je best voor extra bescherming. Onder glas kan het immers erg warm worden.

Een optie is geïntegreerde zonnewering installeren. Die houdt de zonnestralen buiten en creëert een isolatielaag tussen het stof en het glas. Op die manier kan jij heerlijk koel op je terras zitten.

’s Nachts, als de temperaturen lager zijn, open je gewoon de zonnewering. Zo eet je met je vrienden onder een prachtige sterrenhemel. Zonder hinder van onverwachte regenbuien.

Terrasoverkapping glas: Vraag uw gratis offerte aan

Terrasoverkapping met melkglas

Voordeel 4: Een terrasoverkapping glas is eenvoudig in onderhoud

Een vierde voordeel van een terrasoverkapping met glas? Het onderhoudsgemak! Het glas is bestand tegen regen, hagel en schimmel. Krassen zijn volledig verleden tijd.

Het onderhoudsgemak wordt vergroot omdat een glazen terrasoverkapping gemakkelijk te reinigen is. Je kunt zowat alle schoonmaakproducten gebruiken.

Voordeel 5: Boordevol sfeer en ruimte

Je dacht er misschien niet meteen aan dat bij een terrasoverkapping glas voor extra sfeer zorgt. Het creëert een gevoel van ruimtelijkheid. Omdat glas een geluidsdempende werking heeft, zal neerslag of zelfs zomerhagel je gesprekken niet verstoren. En als je nog mooie sfeerverlichting en terrasverwarmers toevoegt, kan de avond niet meer stuk.

Tot slot: Wat is de prijs van een glazen terrasoverkapping?

Blijft de vraag: hoeveel kost een glazen terrasoverkapping? Grofweg moet je rekenen op een prijs tussen de € 3000 en € 7000. Dat grote verschil komt door de vele factoren die de prijs bepalen. De grootte van de overkapping, het glas dat je kiest, het materiaal voor het frame, de installatie en extraatjes zoals zonnewering of verlichting, beïnvloeden allemaal de prijs.

Een laatste tip: kies voor een ervaren installateur! Het glas installeren is immers een precisiewerkje. Vraag daarom nu je offertes aan, want met een vakman ben je zeker van een perfect en elegant resultaat. Jij hoeft alleen maar vrienden uit te nodigen, de barbecue aan te steken en de hele nacht genieten onder je nieuwe terrasoverkapping uit glas!