Betonboringen: info, soorten en prijzen

Bij bouwwerken komt naast boren in zachtere substanties zoals metselwerk ook wel eens betonboring kijken. Zo is het nodig voor het leggen van elektriciteitsdraden of leidingen. Vragen over dit type boren worden in dit artikel beantwoord.

Wanneer zijn betonboringen nodig?

Betonboring: wanneer nodig?

Bij werken die iets te maken hebben met het leggen van zowel leidingen als kabels is boren nodig. Denk maar aan het plaatsen van sanitair in je badkamer, het leggen van elektriciteit en mogelijk maken van ventilatie.

Soorten betonboringen

Er zijn verschillende soorten betonboringen die van toepassing kunnen zijn op jouw renovatie of nieuwbouw project. We overlopen ze hieronder even.

Kernboring

Deze betonboringen gebeuren met een diamantboor en worden meestal ingezet om de diepte van de betonlaag te bepalen of labostalen af te nemen.

Spotboring

Zoals de naam al doet vemoeden gaat het hier over betonboringen op plaatsen waar spots moeten komen.

Zagen 

Zagen gebeurt meestal om een opening vrij te maken voor bijvoorbeeld deuren of trappen.

Sleuven frezen 

Dit is de techniek die toegepast wordt om leidingen en kabels te leggen.

Wat zijn de prijzen van betonboringen?

Betonboring: prijzen

De prijzen van betonboringen kunnen variëren tussen 15 en 170 euro. Ze zijn afhankelijk van het aantal , de grootte en de diepte van de boringen.

Wanneer het gaat om renovatiewerken in een woning die ouder is dan 10 jaar, is het aan te raden eens na te gaan of je in aanmerking komt voor het verlaagde BTW-tarief van slechts 6%.

Om een exacte prijsopgave te krijgen voor jouw werken kan je steeds vrijblijvend een offerte aanvragen bij specialisten verspreidt over heel België (van Limburg tot De Panne).


Ontvang een prijs op maat


Offertes van betonboring vergelijken om de prijs te drukken

Je kan ook meer dan 1 offerte aanvragen en deze dan vergelijken om de beste prijs te vinden. Controleer wel of de verschillende offertes die je vergelijkt hetzelfde inhouden om onverwachte kosten te vermijden.

Diamantboringen prijzen per lopende centimeter

Zoals hierboven reeds aangehaald speelt bij het boren ook de grootte van de betonboringen een belangrijke rol. In de volgende tabel overlopen we even de verschillende diameters en hun overeenkomstige prijzen per lopende centimeter.

Let op, dit zijn gemiddelde prijzen die kunnen verschillen per project.Hoe kan ik in beton boren?

Betonboring: hoe kan er geboord worden?

Er zijn bij dit soort werken heel veel zaken die kunnen aangepast worden aan jouw wensen of aan de omstandigheden van de opdracht.

  • Diepte: de boringen kunnen gaan tot ongeveer 15m diep
  • Diameter: je kan tot 1200mm in diameter boren
  • Richting: er kan in elke richting geboord worden
  • Boortype: er is een verschil in het type boor dat gebruikt moet worden naargelang het soort beton (bij gewapend beton is bijvoorbeeld een diamantboor vereist)

Kan ik zelf een betonboring uitvoeren of schakel ik best een specialist in?Voor deze boringen schakel je toch best een specialist in. Specialisten hebben vaak al zoveel jaar ervaring dat ze de goede kwaliteit van de uitwerking van de opdracht kunnen garanderen. Soms is het zo dat je elektricien of loodgieter de kleinere betonboringen zelf kan uitvoeren, maar het grootste werk laat je toch best over aan een betonboorder. Vraag nu een offerte aan bij een erkende betonboorder in jouw buurt door onderstaand formulier in te vullen.

Diameters Prijzen
Maximum 50 mm 0,7 euro
100 mm 1,1 euro
150 mm 1,5 euro
200 mm 2 euro
250 mm 2,7 euro
300 mm 3,2 euro
Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt