Prijs pvc ramen per m2 + premies en types

Nieuwe ramen en deuren zijn een erg goede investering. Naast het energie-efficiënte aspect is er het prijskaartje. De prijs van pvc ramen per m² kosten minder dan andere grondstoffen, zoals hout of aluminium. Toch kunnen de prijsverschillen erg groot zijn. Wij gieten de soorten pvc ramen én de prijzen per m² even in een handige tabel.

Ontvang gratis tot 5 offertes

Type PVC ramen

Er zijn heel wat soorten PVC ramen met elk zijn voordelen. De verschillende types hebben ook vaak een specifieke ruimte of plaats waar ze het beste gebruikt worden. Nieuwe ramen en deuren geven je huis een heel andere look waar je jaren tevreden mee bent.

Vast raam

Dit is het goedkoopste type van raam, je hebt dit soort raam al vanaf €100. De gemiddelde kostprijs staat bovendien ook op €150, de prijzen liggen dus niet ver uit elkaar. Nadelig is wel dat het raam moeilijk open te krijgen is. Daarom is een vast raam eerder geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een toilet.

Vast raam

Draai- en kiepraam

Het grote voordeel van dit type ramen is dat ze volledig maar ook half open kunnen staan. Zo krijg je heerlijk frisse lucht binnen maar hou je dieven of vogels op afstand. Wil je graag nieuwe ramen installeren in je huis, dan is een draai- en kiepraam altijd een goed idee.

Draai- en kiepraam

Valraam

Het verschil met het draai- en kiepraam is dat het valraam enkel kan kiepen. Het kan dus nooit volledig open staan. Deze ramen zijn ook zeer veilig voor op hoge verdiepen: doordat het niet helemaal open kan, zal er nooit iemand kunnen uitvallen.

Valraam

Schuifraam

Een schuifraam is een gigantische bron van licht. Deze grote ramen nemen een groot deel van een gevel in en kunnen gewoon dienen als deur om naar buiten te gaan. Dit staat onder andere heel mooi in de gevel van je buitenterras.

Schuifraam.jpg

Prijs PVC ramen: welke raam is het meest geschikt?

Ramen vernieuwen kostprijs ligt tussen de 100 en 900 euro per vierkante meter kwijt. De prijs PVC ramen verschillen heel erg naargelang het soort raam. Je kan kiezen tussen een vast raam, een draai- kiepraam, valramen of een schuifraam. Voor de keuze van nieuwe ramen laat je je best adviseren voor een vakman. Onderstaande tabel geeft je een indicatie van de prijzen.

Type raamPrijs per m²
Vast raam€100 – €200
Draai- kiepraam€150 – €200
Valraam€175 – €275
Schuifraam€700 – €900

PVC ramen vergelijken?

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Prijs per soort materiaal

Wat kosten PVC ramen ten opzichte van ramen uit andere materialen? De prijs PVC ramen is altijd de goedkoopste. Om je een idee te geven: een raam uit PVC zal je ongeveer €700 per vierkante meter kosten, inclusief btw, HR++ glas en plaatsingskosten. Voor een houten raam zal je gemiddeld €725 per vierkante meter betalen en voor een aluminium raam €825 per vierkante meter.

Zoals je ziet is een aluminium raam erg prijzig, maar liggen de kosten van een houten en PVC raam niet ver uit elkaar. Als je daarbij rekening houdt met het feit dat hout veel meer onderhoud nodig heeft, komt een PVC raam goedkoper uit. Dat is zeker iets om rekening mee te houden!

Prijs PVC ramen

Prijs per raamtype

De prijs voor een PVC raam kan ook sterk afhankelijk zijn van het raamtype dat je kiest. Een overzicht:

 • Vaste ramen: Kies je voor een vast raam met dubbel glas? Dan zal je moeten rekenen op een prijs tussen de €150 en €250 voor het standaard ramen en deuren formaat. De prijs is wel sterk afhankelijk van de afmetingen. Voor vaste ramen van 1000 x 1000 mm betaal je gemiddeld tussen de €100 en €200 en voor het grootste raam van 2000 x 15000 mm betaal je tussen de €300 en €400. Deze prijs is inclusief isolatieglas en btw, maar zonder montagekosten. Als je het vast raam door een professional laat monteren, dan zal je ongeveer het dubbele betalen.
 • Valramen: Valramen zijn een goede optie als je ramen wilt laten plaatsen in kleinere ruimtes, zoals je toilet. Voor een PVC valraam zal je gemiddeld tussen de €150 en €250 betalen, zonder montagekosten.
 • Draai-kiepramen: Draai-kiepramen zijn erg handig. Je kan ze gedeeltelijk of volledig openzetten. Wil je graag een draai-kiepraam uit PVC kopen? Dan kost je dit gemiddeld tussen de €250 en €350 voor het standaardformaat. Daarbij komen de montagekosten.
 • Schuiframen: Schuiframen zijn erg elegant, maar niet zo goedkoop. Als je een PVC schuifraam wilt kopen, dan zal je gemiddeld tussen de €900 en €1.100 kwijt zijn voor het standaardformaat, exclusief montagekosten.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Prijs per soort beglazing

Als je een PVC raam wilt kopen, dan zal je kunnen kiezen uit verschillende glastypes, van HR glas tot HR+++ glas. HR+++ glas is het glastype dat het best isoleert, maar dit glastype is ook het duurst. Voor HR+++ glas zal je gemiddeld €90 per vierkante meter betalen, voor HR++ glas €70, voor HR+ glas €60 en voor HR glas €45. Voor nieuwe ramen doe je dus best een prijs-kwaliteitscontrole doen. Een vakman kan je hierbij helpen om de beste prijs kwaliteit ramen en deuren te verkrijgen.

Kostprijs onderhoud PVC ramen

Een van de vele voordelen van PVC ramen is dat ze bijna geen onderhoud nodig hebben. Het volstaat om je PVC ramen enkele keren per jaar te laten onderhouden. De kosten hiervoor liggen tussen de €17 en €40, afhankelijk van hoeveel ramen je hebt. Deze prijzen vallen dus erg goed mee.

Waarom kiezen voor PVC ramen?

 1. Pvc is goedkoper dan andere materialen, zoals hout en aluminium.
 2. Pvc maakt het raam erg stevig en is bovendien een goede isolator.
 3. Daarnaast is PVC onderhoudsvriendelijk. Bovendien is er een ruime keuze aan kleuren. Hierdoor kunnen klanten kiezen uit een breed gamma en is het inpasbaar bij veel huizen.
Prijs PVC ramen en montagekosten

Als je een pvc raam koopt, is het raam echter nog altijd niet geïnstalleerd. Zo’n installatie is voor een particulier erg ingewikkeld. Daarom is het aangeraden om de leverancier aan te spreken. Zij staan altijd in voor de installatie. Bij een montage van nieuwe ramen komt ongeveer €400 tot €500 bovenop het bedrag. Ondanks de meerkost is een klant wel zeker van minutieuze installatie.

Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Pluis de overheidssubsidies na

Een pvc raam betaalt zich op enkele jaren terug. Zeker als je het een beetje slim speelt. De Vlaamse overheid biedt tal van mogelijkheden om subsidies te verkrijgen bij de installatie van een pvc raam.

 • Hoogrendementsglas: bij de installatie van hoogrendementsglas komt de particulier in aanmerking voor een premie van 10 euro per vierkante meter. Je kan maximaal 4.750 euro subsidie verkrijgen.
 • Renovatiepremie: wie minstens drie energiebesparende maatregelen neemt, kan een totaalrenovatiebonus aanvragen.
 • Verbeteringspremie: als u het glas en schrijnwerk vervangt, kan je een verbeteringspremie ontvangen. Uw woning moet wel minstens 25 jaar oud zijn.
 • Andere premie’s: sommige gemeenten geven extra premies. Meer details kan je vinden op de premiezoeker van de Vlaamse overheid.

Met pvc ramen kies je voor milieuvriendelijk en kwaliteitsvol

Energiezuinig, , kwaliteitsvol, goedkope pvc ramen zijn inpasbaar in ieder huis. De aankoop van pvc ramen is een slimme investering die zich in geen tijd terugverdiend. Andere raamsoorten, zoals hout en aluminium, zijn ongeveer 15 procent duurder dan pvc-ramen. Een pvc raam is de beste keuze voor de goedkoopste prijs.

Bespaar op PVC ramen: vergelijk offertes

Wil je graag nieuwe ramen en deuren en geld besparen op je PVC ramen? Dan kan je dit op een makkelijke manier doen, door offerte nieuwe ramen van verschillende vakmannen met elkaar te vergelijken. Het duurt slechts enkele minuten en het zal je heel wat geld besparen. Ontvang gratis offertes en vind de ideale ramen vervangen prijs, voordeligste vakman in jouw buurt!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.