Logo Bobex
TAAL? NL / FR
Prijs PVC ramen: overzicht 2018

Prijs pvc ramen per m² | Overzicht 2019

Prijs PVC ramen: overzicht 2018
Pvc ramen zijn een erg goede investering. Naast het energie-efficiënte aspect is er het prijskaartje. De prijs pvc ramen per m² kosten minder dan andere grondstoffen, zoals hout of aluminium. Toch kunnen de prijsverschillen erg groot zijn. Wij gieten de soorten pvc ramen én de prijzen per m² even in een handige tabel.

Prijs PVC ramen: welke raam is het meest geschikt?

De prijzen van de verschillende soorten pvc ramen zijn erg verschillend.

Soort PVC raamPrijs per m²
Vast raam€ 100 - € 200
Draai-kiepraam€ 150 - € 200
Valraam€ 175 - € 275
Schuifraam€ 700 - € 900
  •  Een vast raam is, met een minimumbedrag van 100 euro, het goedkoopste. Nadelig is wel dat het raam moeilijk op te krijgen is. Daarom is een vast raam eerder geschikt voor kleinere ruimtes, zoals een toilet.
  •  Een draai- en kiepraam en valraam horen thuis in bureaus of kamers.
  •  Het schuifraam geeft meer licht aan de leefruimte. Het is ook de ideale verbinding naar een ander deel van het huis.

Waarom kiezen voor PVC ramen?

  1. Pvc is goedkoper dan andere materialen, zoals hout en aluminium.
  2. Pvc maakt het raam erg stevig en is bovendien een goede isolator.
  3. Daarnaast is PVC onderhoudsvriendelijk. Bovendien is er een ruime keuze aan kleuren. Hierdoor kunnen klanten kiezen uit een breed gamma en is het inpasbaar bij veel huizen.

Prijs PVC ramen en montagekosten

Als je een pvc raam koopt, is het raam echter nog altijd niet geïnstalleerd. Zo’n installatie is voor een particulier erg ingewikkeld. Daarom is het aangeraden om de leverancier aan te spreken. Zij staan altijd in voor de installatie. Bij een montage komt ongeveer 400 tot 500 euro bovenop het bedrag. Ondanks de meerkost is een klant wel zeker van minutieuze installatie.

Pluis de overheidssubsidies na

Een pvc raam betaalt zich op enkele jaren terug. Zeker als je het een beetje slim speelt. De Vlaamse overheid biedt tal van mogelijkheden om subsidies te verkrijgen bij de installatie van een pvc raam.

  • Hoogrendementsglas: bij de installatie van hoogrendementsglas komt de particulier in aanmerking voor een premie van 10 euro per vierkante meter. Je kan maximaal 4.750 euro subsidie verkrijgen.
  • Renovatiepremie: wie minstens drie energiebesparende maatregelen neemt, kan een totaalrenovatiebonus aanvragen.
  • Verbeteringspremie: als u het glas en schrijnwerk vervangt, kan je een verbeteringspremie ontvangen. Uw woning moet wel minstens 25 jaar oud zijn.
  • Andere premie’s: sommige gemeenten geven extra premies. Meer details kan je vinden op de premiezoeker van de Vlaamse overheid.

Met pvc ramen kies je voor milieuvriendelijk en kwaliteitsvol

PVC ramen prijs en kleuren
PVC ramen bieden je een ruime keuze aan kleuren aan

Energiezuinig, goedkoop, kwaliteitsvol en inpasbaar in ieder huis. De aankoop van pvc ramen is een slimme investering die zich in geen tijd terugverdiend. Andere raamsoorten, zoals hout en aluminium, zijn ongeveer 15 procent duurder dan pvc-ramen. Een pvc raam is de beste keuze voor de goedkoopste prijs.

PVC ramen prijzen vergelijken?

Klik hier voor gratis info en vrijblijvend offertes