Garagepoort prijs: overzicht kosten per soort, materiaal en afmetingen 

Wanneer je een nieuwe garagepoort wil plaatsen, hou je best rekening met de prijs. De kostprijs verschilt aanzienlijk per type garagepoort, het gebruikte materiaal en de grootte. In dit artikel vind je een een handig en uitgebreid overzicht van alle kosten. Wil je liever exacte prijsvoorstellen op maat van erkende specialisten? Vul ons offerteformulier in. 

Nieuwe garagepoort kopen: wat kost het gemiddeld? 

Over het algemeen betaal je voor een nieuwe garagepoort een bedrag van 1.500 tot 2.500 euro, met een bijkomende marge van 400 tot 2.600 euro

Bovenstaande richtprijs is van meerdere factoren afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende soorten garagepoorten, het materiaal en de afmetingen.

Ben je een 65-plusser en heb je interesse in de automatisering van je bestaande garagepoort? Dan kom je in aanmerking voor een premie.

Met andere woorden: de keuzes die je voor jouw nieuwe garagepoort maakt, hebben een grote invloed op het uiteindelijke prijskaartje. Hieronder geven we een uitgebreid overzicht van alle soorten kosten. 

garagepoort prijs

1. Prijzen per type garagepoort

Een eerste essentiële factor is het type garagepoort. Over het algemeen zijn kantelpoorten goedkope garagepoorten, terwijl sectionale poorten en schuifpoorten duurder uitvallen. 

Sectionale poorten 

Sectionale garagepoorten zijn een populaire keuze: ze zijn kwaliteitsvol en handig in gebruik.

De prijzen variëren tussen de 1.500 en 3.000 euro

Kantelpoort

Kantelpoorten zijn iets minder esthetisch dan andere modellen, maar kan je wel laten motoriseren. Bovendien bieden ze vaak goede isolerende prestaties.

Het prijskaartje voor een kantelpoort ligt over het algemeen tussen de 800 tot 1.500 euro

Rolpoort

De gemiddelde prijs voor een oprolbare garagepoort ligt tussen de 1.150 tot 3.100 euro, inclusief installatie.

Exclusief de installatiekosten betaal je voor een oprolbare garagepoort 800 tot 2.500 euro

Schuifpoort

Schuifpoorten kosten gemiddeld genomen 1.500 tot 2.500 euro. Omdat schuifpoorten niet naar boven openen, zijn ze handig voor garages met een laag plafond. Het openen en sluiten van de poort verloopt vlot en zonder enig probleem. 

Garagepoort met loopdeur

Een garagepoort met loopdeur laten installeren heeft een richtprijs die tussen de 950 en 3.600 euro ligt.

Sta je liever zelf voor de montage in? Dan reken je best op een gemiddelde prijs van 800 tot 2.000 euro

Garagepoort met draaipoort 

Een garagepoort met draaipoort kost over het algemeen tussen de 500 en 1.800 euro, inclusief installatiekosten. 

De gemiddelde prijs voor enkel de poort ligt tussen de 350 en 1.500 euro

Automatische/elektrische garagepoort

Een automatische of elektrische garagepoort heeft erg variërende prijzen: van 700 tot 10.000 euro. Veel hangt af van je type automatisering, grootte en materiaal. 

Wil je een bestaande garagepoort automatiseren? Dan reken je best op een richtprijs van 200 tot 500 euro

Ontvang je graag prijsvoorstellen op maat van installateurs?
Vul onderstaand formulier in en vergelijk meerdere offertes voor garagepoorten op maat.
arrow Ontvang offertes

2. Kosten per materiaal 

Niet alleen de verschillende soorten garagepoorten, maar ook het gekozen materiaal heeft een grote invloed op de uiteindelijke kosten. Hieronder geven we een handig overzicht met alle mogelijke bekledingen.  

Stalen garagepoort

Stalen garagepoorten kosten gemiddeld tussen de 300 en 1.500 euro, exclusief installatie. Met een professionele plaatsing komt de richtprijs neer op 450 tot 2.100 euro

Deze zware poorten zijn stevig, maar houden warmte niet zo goed vast. 

Aluminium garagepoort

Aluminium garagepoorten hebben een prijskaartje dat gemiddeld tussen de 800 en 2.500 euro ligt.

Wanneer je de montage aan een deskundige overlaat, bedragen de totale kosten ongeveer 950 tot 3.100 euro.

Deze poorten zijn sterk en gaan voor een lange tijd mee. Verder zijn ze gebruiksvriendelijk: minimaal onderhoud is voldoende om ze in een mooie en degelijke staat te houden. 

Pvc garagepoort

Pvc garagepoorten zijn meestal goedkoper. Als je zelf voor de plaatsing wil instaan, kosten ze tussen de 250 en 800 euro.

Wanneer je liever een professional inschakelt voor de montage, betaal je over het algemeen tussen de 400 en 1.100 euro

Houten garagepoort

Houten garagepoorten kosten zonder installatie gemiddeld genomen tussen de 450 en 1.300 euro. Met plaatsing betaal je een richtprijs van 600 tot 1.600 euro.

Ze zien er aantrekkelijk uit, maar je moet ze regelmatig onderhouden om ze in een degelijke staat te houden.

pvc garagepoort prijs

3. Kostprijs volgens grootte 

Tot slot speelt ook de grootte van de verschillende soorten garagepoorten een rol. Over het algemeen geldt: hoe groter de poort, hoe hoger de prijs. 

Enkele garagepoort

Een enkele garagepoort is een goede keuze voor een garage waar maar één auto in past.

Over het algemeen betaal je tussen de 500 en 1.800 euro met installatie. Exclusief professionele plaatsing ligt de prijs tussen de 350 en 1.500 euro

Dubbele garagepoort 

Een dubbele garagepoort is handig wanneer je een grote bestaande garage van kwaliteitsvolle deuren wil voorzien. Met plaatsing betaal je gemiddeld gezien tussen de 1.650 en 3.900 euro.

Voer je de werken zelf uit, dan liggen de gemiddelde kosten lager: tussen de 1.300 en 3.300 euro.

Op maat laten plaatsen 

Wanneer je een garagepoort op maat laat plaatsen, heb je een groot deel van de kosten in de hand. De keuzes die je maakt op vlak van grootte, materiaal en het ontwerp zelf, bepalen voor een groot deel de totale kosten.

Over het algemeen reken je best op een prijs die tussen de 1.500 en 5.000 euro ligt.

Een luxeuze garagepoort of een ingewikkelde plaatsing doen de kosten al snel hoger uitvallen. Hou hier rekening mee. 

Hoeveel bedragen de montagekosten? 

Hoeveel de montagekosten uiteindelijk bedragen, hangt af van situatie tot situatie. Enkele elementen zoals het type garagepoort, de moeilijkheidsgraad van de installatie en de erkende installateur zelf, hebben een grote invloed. 

Gemiddeld gezien liggen de installatiekosten ergens tussen de 350 en 1.500 euro.

De prijzen verschillen aanzienlijk per installateur

Omdat de tarieven serieus kunnen verschillen, is het verstandig om meerdere offertes op te vragen. Via ons offerteformulier krijg je meerdere prijsvoorstellen en adviezen van professionals op maat. Zo kan je de tarieven en aanbevelingen eenvoudig met elkaar vergelijken en de voordeligste keuze maken voor jouw garage. 

Extra kosten die de prijs van een garagepoort beïnvloeden

Naast het type garagepoort, het materiaal en de grootte zijn er nog enkele factoren die de prijs kunnen beïnvloeden.

Naast het type garagepoort, het materiaal en de grootte zijn er nog enkele factoren die een belangrijke rol spelen in de prijsbepaling. 

1. Dragende muuropening

Ben je van plan een bepaalde ruimte zoals een werkplaats om te bouwen tot een garage? Of breid je de opening van je bestaande garage uit? Dan is het essentieel een dragende muuropening te maken.

Enkel een professional kan dit in alle veiligheid en met de juiste materialen uitvoeren. Uiteraard verhoogt dit de prijs voor de installatie van je nieuwe garagepoort. 

2. Automatische (motor) of handmatige bediening (trekveer) 

Een garagepoort motoriseren is een populaire en handige keuze. Je kunt nu met sensoren of een bepaalde programmering je poort automatisch en vanop afstand openen. Een elektrische bediening kan op verschillende manieren verlopen: met een knopje, een afstandsbediening, codeklavier, smartphone… 

De prijs kent wel een flinke verhoging wanneer je voor deze optie kiest. Meestal betaal je 200 tot 500 euro meer dan een garagepoort met een manuele bediening.

3. Inbraakwerendheid 

Garagepoorten met extra inbraakwerende functies zoals versterkte sloten, veiligheidsbouten en steviger materiaal, zorgen voor een hoger prijskaartje vanwege de toegevoegde veiligheidsmaatregelen.

4. Isolatie 

Ook als je isolatie aan de garagepoort toevoegt, betaal je extra kosten. Geïsoleerde poorten verminderen het warmteverlies en maken de woning energiezuiniger.  

5. Kleur en structuur 

Een garagepoort met een unieke kleur of structuur doet de uiteindelijke prijs toenemen. Zeker aangepaste kleuren of speciale typen afwerkingen (bijvoorbeeld een glad of mat oppervlak) zorgen ervoor dat je bijkomende kosten hebt voor productie. 

6. Glas 

Als de garagepoort glas bevat, verhoogt het de prijs vanwege de extra materiaalkosten en installatievereisten. 

twee zwarte garagepoorten

Op zoek naar de beste garagepoort prijzen en aanbiedingen?

Heb je een keuze kunnen maken? Dan is het tijd om effectief prijzen met elkaar te vergelijken. Zo ben je zeker dat je een keuze maakt die bij je woning, situatie en budget past. 

Vergelijk verschillende merken 

Er bestaan verschillende merken garagepoorten, met elk hun eigen prijzen en kwaliteit. Wanneer je ze met elkaar vergelijkt, heb je een goed zicht op het aanbod en weet je welk merk het beste bij je past. 

Let onder andere op de levensduur van de poort, de garantie en hoe tevreden klanten zijn over de leverancier. 

Vergelijk offertes 

Om zeker te zijn van de beste kostprijs, is het verstandig om meerdere garagepoort offertes te vergelijken. De verschillen in prijzen zitten vooral in het uurtarief van de deskundige en de kwaliteit van gebruikte producten en materialen. 

Vraag verschillende offertes aan en controleer welke optie de beste prijs-/kwaliteitsverhouding heeft. Verstuur nu je aanvraag en ontvang meerdere prijsvoorstellen en adviezen op maat van ervaren professionals. Dan rijd je binnenkort probleemloos en snel de garage binnen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.