Goedkope garagepoorten: hoe zorg je voor een goedkope en kwalitatieve garagepoort? 

Wanneer je een garagepoort aanschaft, is het belangrijk dat je rekening houdt met de prijs-kwaliteitverhouding. Ontdek in dit artikel hoe je goedkope, maar kwalitatieve garagepoorten vindt. We bespreken welke factoren een grote invloed hebben op de prijs en geven bovendien enkele nuttige bespaartips mee. Ontvang je liever offertes op maat voor degelijke garagepoorten aan een voordelige prijs? Vul ons offerteformulier in en kom in contact met erkende garagepoort installateurs.

Wat kost een standaard goedkope garagepoort? [Prijs] 

Garagepoorten verschillen aanzienlijk in prijs. De gemiddelde kosten voor een garagepoort bedragen zo’n 1.000 euro.

Goedkope garagepoorten kan je al voor 400 euro vinden. Duurdere poorten kunnen tot zo’n 3.700 euro oplopen.

Wat is de goedkoopste en duurste soort garagepoort?

Eenvoudige kantelpoorten hebben een goedkope aankoopprijs. Reken op een richtprijs tussen de 400 en 1.600 euro. Een sectionale poort heeft het hoogste prijskaartje: de kosten variëren tussen de 1.200 en 2.700 euro.

Zowel kantelpoorten als sectionale poorten kan je combineren met een loopdeur, maar dan lopen de prijzen op tot 3.600 euro.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van (sectionale) poorten? 

De prijs van goedkope garagepoorten is afhankelijk van een aantal factoren. Niet alleen het soort garagepoort, maar ook andere elementen oefenen een grote invloed uit op de totale kosten. We geven hieronder een handig en uitgebreid overzicht.

goedkope garagepoorten

1. Soort garagedeur 

Kantelpoorten zijn de goedkoopste optie. Over het algemeen betaal je een prijs die tussen de 400 en 1.600 euro ligt.

De duurste garagepoorten zijn de automatische sectionale poorten. Reken op een richtprijs die tussen de 1.400 en 2.700 euro ligt.

2. Merk 

Hoewel merken eenzelfde kwaliteitsstandaard moeten hanteren, zijn er toch heel wat opmerkelijke verschillen te vinden. Sommige bedrijven specialiseren zich in een specifieke soort garagepoort of staan bekend voor hun degelijke materiaal of service.

Het is slim meerdere merken op verschillende vlakken te vergelijken en vervolgens hun sterktes en zwaktes tegen elkaar af te wegen. Via ons offerteformulier krijg je gratis offertes op maat van professionele garagepoort installateurs. Zo kan je adviezen, tarieven en merken eenvoudig met elkaar vergelijken en een voordelige optie voor je woning vinden.

3. Materiaal (sectionaal)poort 

Garagepoorten kan je uit verschillende materialen laten maken. Het goedkoopste materiaal voor een garagepoort is pvc. Degelijke alternatieven zijn aluminium, hout en staal. 

4. Automatische/elektrische of manuele installatie 

Garagepoorten kan je op twee manieren openen: met de hand of via een elektrische motor. De goedkoopste optie is een manuele garagepoort waarbij je zelf de poort omhoog of opzij schuift.

Elektrische installaties laten heel wat ruimte voor personalisering. Wil je liever een afstandsbediening of lijkt een automatische sensor of codeklavier meer jouw ding? Verschillende opties zijn mogelijk.

Wat kost een nieuwe elektrische garagepoort?

Nieuwe elektrische garagepoorten kan je op maat laten maken voor een startprijs van 1.500 euro. De prijs kan oplopen tot 4.000 euro.

Wat kost een motor voor een garagepoort?

Je kunt al voor 500 euro een motor kopen. Zo kan je jouw manuele garagepoort snel en relatief goedkoop van een automatische bediening voorzien.

motor garagepoort

5. Afmetingen (breedte en hoogte) 

Goedkope garagepoorten komen in alle soorten en maten voor. In de meeste gevallen laat je een garagepoort op maat maken, maar het is goedkoper om een poort met standaardafmetingen aan te schaffen.

Je kunt een garagepoort voor één wagen maken, maar als je garage voldoende groot is om bijvoorbeeld twee wagens op te bergen, kan je een poort laten vervaardigen die hieraan voldoet. Garagepoort specialisten helpen je hier graag bij.

Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met professionals in jouw regio.

6. Nieuwbouw of renovatie 

Een garagepoort in een nieuwbouw laten installeren is meestal goedkoper dan de vervanging van een garagepoort tijdens renovatiewerken.

In het laatste geval moet je bijvoorbeeld rekening houden met bijkomende installatiekosten. Deze omvatten het verwijderen van de oude poort, het aanpassen van de gevel en de installatie van de nieuwe garagepoort.

7. Premie 

Controleer zeker of je in aanmerking komt voor de garagepoort premie. Voor 65-plussers bestaat er de Vlaamse aanpassingspremie om de toegankelijkheid van de woning voor ouderen te vergroten. Zo kan je tot wel 1.250 euro terugbetaald krijgen wanneer je jouw bestaande garagepoort laat automatiseren.

8. Afwerkingen 

Een garagepoort met een eenvoudige afwerking is goedkoper dan een gepersonaliseerde garagepoort. Enkele mogelijke afwerkingen zijn de volgende:

Glas

Je kunt ervoor kiezen enkele ramen of glaspartijen in je garagepoort te verwerken. Zo zorg je niet enkel voor een unieke uitstraling, maar geniet je ook van meer lichtinval in je garage. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je de garage als hobbyruimte of opslagruimte gebruikt.

De beglazing kan zowel uit gestructureerd als helder glas bestaan. Voor de vorm heb je keuze uit ramen met een rond, vierkant of rechthoekig uiterlijk.

Loopdeur 

Gebruik je de garagepoort vaak zonder dat de poort eigenlijk volledig open moet? Dan is een garagepoort met deur een ideale optie voor jou. Gebruik deze deur voor een snelle en eenvoudige toegang tot je garage.

Je kunt een loopdeur bovendien perfect in een sectionale poort integreren. De deur is dan, net zoals de poort zelf, ingedeeld in een aantal secties die mee kunnen plooien.

Voor een loopdeur in je garagepoort reken je best op een meerkost van zo’n 500 euro

Isolatie

Is je garage verbonden met je woning of plan je het van verwarming te voorzien? Dan is het verstandig je garagepoort bijkomend te laten isoleren.

Je kunt ieder materiaal isoleren. Sommige hebben van nature betere isolerende eigenschappen. Zo heeft een aluminium poort minder isolatie nodig dan bijvoorbeeld een stalen garagepoort.

Kleur 

Alle poortmaterialen zijn in zowat elke RAL-kleur beschikbaar. Een garagepoort in een standaardkleur laten vervaardigen is de goedkoopste optie. Maar het kan wel een meerwaarde zijn wanneer je jouw sectionale poort afstemt op de kleuren en stijl van je woning.

RAL-kleuren garagepoort

Structuur 

De structuur of het reliëf van je poort bepaalt voor een groot deel de uitstraling. Voor een kleine meerprijs kan jij jouw goedkope sectionaalpoort er kwaliteitsvol uit laten zien.  

Kies bijvoorbeeld voor een goedkope pvc poort met houtprofiel. Zo krijg je een garagepoort met een warme houtlook, maar voor een goedkopere prijs dan een echte houten poort.

Enkele praktische bespaartips voor jouw nieuwe garagepoort

Met onderstaande tips kan je heel wat besparen op de prijs van nieuwe (goedkope) garagepoorten. Bovendien behoud je een goede kwaliteit.

1. Doe-het-zelf of zelfbouwpakket 

Een nieuwe garagepoort laten plaatsen kost veel geld omwille van de materiaalkosten en de tarieven van de specialist. Je kunt hierop besparen door voor een zelfbouwpakket garagepoort te kiezen. Je steekt de poort dan zelf in elkaar, wat betekent dat de installatiekosten wegvallen. Hou er rekening mee dat zo’n doe-het-zelfpakket enkel garagepoorten in standaard afmetingen aanbiedt.

Bovendien kan je zelf ook bepaalde accessoires installeren:

Tochtstrips

Een goedkope en relatief efficiënte optie om je garagepoort bijkomend te installeren is tochtstrips. Je vindt er al voor 20 euro. Met tochtstrips en gelijkaardige producten kan je alle hoekjes en kieren van je garagepoort dichten.

Motor

Wil jij graag je manuele poort goedkoop automatiseren? Schaf dan een motor aan en ga zelf aan de slag met de installatie door de handleiding nauwkeurig te volgen. De meeste motors vind je aan een gemiddelde prijs van 500 euro.

Door de motor van je garagepoort zelf te plaatsen, bespaar je op de installatiekosten van een specialist. 

2. Zelf kleine herstellingen uitvoeren 

Ziet je garagepoort er oud en versleten uit? Dit betekent niet direct dat je een nieuwe poort moet aankopen. Zorg bijvoorbeeld zelf voor een nieuwe uitstraling door het te schilderen.

Kraakt of piept je poort of blijft het regelmatig haperen? Door de lagers en scharnieren grondig te reinigen, ontvetten en te voorzien van een nieuwe smeerlaag, los je het probleem vaak al op. Een degelijk onderhoud lost met andere woorden al veel problemen op.

3. Vraag offertes aan 

Zie je het niet zitten om zelf de handen uit de mouwen te steken, maar wil je wel graag besparen op je nieuwe garagepoort? Vraag via onderstaand offerteformulier gratis en vrijblijvend offertes aan en vergelijk meerdere prijsvoorstellen en adviezen. Zo maak je gegarandeerd een voordelige beslissing voor jouw woning.

Bijkomende info en advies op maat nodig? Stel je vragen aan specialisten en vergelijk gratis offertes

Via onderstaand offerteformulier kan je terecht voor adviezen en prijsvoorstellen op maat. Door samen te werken met een specialist, kan je genieten van kwaliteit en precisie aan een voordelige prijs.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.