Pvc garagepoort: een slimme investering? Kan je het ook verven?

Wil je je huis een nieuwe uitstraling geven met een pvc garagepoort, maar weet je niet goed wat de mogelijkheden precies zijn? Ontdek in dit artikel alle info die je nodig hebt: van de veelzijdigheid en schildermogelijkheden tot de geschatte kosten en voordelen. Wil je graag advies en prijsvoorstellen op maat van specialisten ontvangen? Vul ons offerteformulier in.

Wat is een klassieke pvc garagepoort precies? 

Pvc, een kunststof die zich door voortdurende technologische vooruitgang heeft ontwikkeld tot een sterk en esthetisch materiaal, kent vandaag een groot gebruik in garagedeuren.

Over het algemeen bestaan kunststof garagedeuren uit een combinatie van pvc en staal, waarbij de stalen panelen een laag pvc bekleding krijgen voor een degelijke duurzaamheid en uitstraling. Dit geldt met name voor sectionale deuren.

Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met erkende professionals in jouw regio.

Toepassingen van kunststof garagepoorten 

Kunststof is een veelzijdig materiaal dat in principe geschikt is voor alle soorten garagedeuren zoals kantelpoorten, rolpoorten, sectionaalpoorten en vleugelpoorten.

Bovendien kan je een kunststof garagedeur met een loopdeur plaatsen, wat handig is als een snelle toegang tot de garage. Zo hoef je niet telkens de volledige deur te openen en kan je bijvoorbeeld je fiets of tuingereedschap pakken.

pvc garagepoort

Wat is de gemiddelde prijs voor een garagepoort uit pvc? 

Pvc garagepoorten bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De prijzen variëren afhankelijk van een aantal factoren zoals het type opening, de grootte en de functionaliteiten.

Over het algemeen beginnen de prijzen van pvc garagepoorten vanaf € 250, inclusief belasting voor instapmodellen.

Voor hoogwaardige pvc garagepoorten in het midden- tot topsegment varieert de prijs tussen € 1.500 en € 3.000, inclusief belasting.

Kantelpoorten en draaipoorten zijn doorgaans voordeliger, terwijl rolpoorten en sectionaalpoorten iets duurder zijn.

Prijzen per type garagepoort

Pvc garagepoorten zijn populair vanwege hun aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding en veelzijdigheid. Hieronder vind je een overzicht van de minimum- en maximumprijs, afhankelijk van het type kunststof poort:

Type GaragepoortMinimumprijsMaximumprijs
PVC Garagepoort€ 200Meer dan € 3.500
Vouwpoort€ 250€ 300
Kantelopening€ 250€ 2.500
Schuifopening€ 250€ 3.500
Sectionele opening€ 350€ 3.000

De prijzen variëren sterk afhankelijk van het gekozen model, het aanbod en eventuele extra opties. Hou er rekening mee dat bovenstaande tabel richtprijzen bevat. Voor exacte prijsvoorstellen op maat, vul je best ons offerteformulier in.

Installatiekosten 

De arbeidskosten voor de installatie van een pvc garagepoort variëren meestal tussen € 250 en € 400, inclusief btw.

Een zelfbouwpakket in standaardafmetingen kan je al kopen vanaf € 300 tot € 350, inclusief belasting.

Voor aangepaste afmetingen laat je best een pvc garagepoort op maat maken. Dit betekent wel dat je een meerprijs van 40% tot 60% betaalt ten opzichte van de standaardprijs. De installatie van de motor en elektrische aansluiting moet door een professional gebeuren.

Het verlaagde btw-tarief van 10% geldt zowel voor de aankoopprijs van de poort als de arbeidskosten. Je hebt hier enkel recht op wanneer je een erkend specialist inschakelt. Via ons formulier kan je meerdere offertes van ervaren installateurs vergelijken en zo snel de voordeligste tarieven en aanbevelingen vinden.

PVC garagepoort rolsysteem

Kunststof garagepoort schilderen: hoe pak je het best aan? [Stappenplan] 

Hoewel het niet vaak nodig is, is het mogelijk je pvc garagepoort te schilderen wanneer de kleurlaag in de loop van de tijd mat of verweerd raakt. Door de poort te schilderen, krijgt het opnieuw een frisse uitstraling. Zeker wanneer je het in een andere kleur verft, ziet je garage er weer als nieuw uit.

Volg onderstaande stappen om het schilderproces tot een succesvol einde te brengen.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Contacteer gratis en vrijblijvend ervaren garagepoort professionals in jouw regio.
arrow Ontvang offertes

Welke verf gebruik je? 

Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk dat je de juiste verf aankoopt. Volgende materialen en gereedschappen heb je nodig:

  • Grondverf (primer). Koop een hechtprimer die speciaal ontworpen is voor kunststof oppervlakken. De primer zorgt voor een goede hechting van de verf op het pvc materiaal en verbetert bovendien de duurzaamheid van de verflaag.
  • Lakverf. Kies een hoogwaardige lakverf die geschikt is voor gebruik buitenshuis. De verf moet een goede dekking bieden en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden.

Werkwijze 

  1. Reinig de pvc garagepoort grondig. Reinig de garagepoort met een oplossing van water en ammoniak. Gebruik een spons of zachte borstel om vuil en vet te verwijderen. Spoel de garagepoort vervolgens af met schoon water en laat het oppervlak volledig drogen.
  2. Schuur het oppervlak lichtjes op. Gebruik waterbestendig schuurpapier met een korrelgrootte van 180 of 240 mm om het oppervlak van de garagepoort lichtjes op te schuren. Dit verbetert de hechting van de verf. Zorg ervoor dat het schuurpapier niet te grof is om krassen te voorkomen.
  3. Breng de grondverf aan. Nadat het oppervlak is opgedroogd, breng je een laag grondverf of hechtprimer aan. Gebruik een kwast of verfroller om de primer gelijkmatig aan te brengen. Laat het daarna volledig drogen volgens de instructies op de verpakking.
  4. Schilder de garagepoort. Zodra de grondverf droog is, kun je de garagepoort schilderen met de gewenste kleur lakverf. Breng eerst een dunne verflaag aan als voorbereiding en laat deze drogen volgens de instructies van de verfproducent. Schilder vervolgens een tweede laag verf voor een betere dekking en duurzaamheid.
  5. Laat de verf uitharden. Laat de verf enkele weken volledig uitharden voordat je de pvc garagepoort gebruikt of schoonmaakt. Zo geniet je van een mooie afwerking en degelijke duurzaamheid.

Verschillende voordelen van een pvc garagepoort 

Pvc garagepoorten bieden diverse voordelen. Daarom is het een aantrekkelijke keuze voor veel huiseigenaren. Hieronder bespreken we de belangrijkste pluspunten.

1. Reinigen is simpel 

Pvc garagepoorten vereisen bijna geen onderhoud. Af en toe spoelen met water is voldoende om ze in een goede staat te houden.

2. Isolerend 

Dit type garagedeuren heeft uitstekende isolerende eigenschappen. Ze houden niet alleen de warmte goed vast, maar houden ook de tocht buiten. Dit is vooral gunstig bij inpandige garages.

3. Relatief goedkoop 

Pvc is een kosteneffectief materiaal. Daarom ligt de prijs van kunststof garagepoorten over het algemeen lager dan die van bijvoorbeeld stalen deuren.

4. Licht materiaal

Door het lichte gewicht zijn pvc garagedeuren met een elektrische bediening energiezuinig en eenvoudig te gebruiken.

5. Uiteenlopende manieren om te bekleden 

Pvc garagepoorten zijn in verschillende kleuren en ontwerpen verkrijgbaar. Je vindt gegarandeerd een stijl die bij je huis past.

6. Inbraakbestendig 

De meeste kunststof garagepoorten bieden een goede weerstand tegen inbraak. Bovendien zijn er zelfs speciale modellen beschikbaar die extra veiligheid tegen indringers bieden.

7. Duurzame investering

Kunststof garagedeuren hebben een lange levensduur, waardoor ze een duurzame investering zijn voor je woning.

PVC garagedeur zwart modern

Zijn er ook nadelen? 

Hoewel pvc garagepoorten veel voordelen bieden zoals onderhoudsgemak en isolatie, zijn er ook enkele nadelen.

Ze missen vaak de natuurlijke uitstraling van houten garagepoorten, kunnen minder kleurvast zijn en worden soms als minderwaardig gezien. Moderne technologieën gaan deze perceptie zeker tegen.

Bijkomende info en advies op maat nodig? Stel je vragen aan specialisten en vergelijk gratis offertes

Voor meer informatie en persoonlijk advies op maat staan onze specialisten voor je klaar. Aarzel niet om je vragen te stellen en gratis offertes te vergelijken. Zo kun je met vertrouwen de juiste en voordeligste beslissing nemen voor jouw garagepoort. Verstuur nu je aanvraag en geniet van de meerwaarde van professionals.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Wat wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.