Garagepoort staal: een verstandige keuze? Prijs, onderhoud en pluspunten

Er zijn verschillende soorten garagepoorten op de markt. Maar welke is nu de beste? In dit artikel kom jij te weten of een garagepoort uit staal iets voor jou is. Wat het kost, de voordelen en welke onderhoudsvereisten er zijn om een mooi resultaat te behouden… In dit artikel bespreken we het allemaal. Wil je meer info of advies op maat van erkende garagepoorten installateurs? Vul ons offerteformulier in.

Wat is een stalen garagepoort precies? 

Een garagepoort uit staal is een populaire keuze. Zo is het een van de goedkopere materialen en oplossingen. Meestal bestaan ze uit een vuurveerzinkte staalplaat. Deze laag voorkomt vernietiging van je garagepoort door corrosie.

Enkele kenmerken van je stalen garagepoort zijn:

  • Niet isolerend. Voeg dus zeker isolatiemateriaal toe, tenzij het om een uitpandige garage gaat. Je kan ook kiezen voor duplex of triplex platen: deze zijn standaard van isolatie voorzien.
  • Verzinkt en nabehandeld. Op die manier zijn metalen garagepoorten bestand tegen alle weerstomstandigheden.
  • Een garagepoort in staal is onderhoudsvriendelijk.
Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met erkende installateurs in jouw regio.

Welke zijn de beste garagepoorten?

Een goede garagepoort is een poort die aan al jouw verwachtingen voldoet. De poort beschikt over het juiste materiaal en is praktisch in gebruik.

Een stalen garagepoort is een van de vele opties. Andere mogelijkheden zijn hout, aluminium, composiet en pvc garagepoorten.

Grijze garagepoort staal

Wat kost een garagepoort uit staal? [Prijs] 

Ben je op zoek naar een garagepoort uit staal die er niet alleen mooi uitziet, maar ook betaalbaar is? Dan is een stalen garagepoort een goed idee, mits het integreren van een goede isolatie. De kosten voor een dergelijke poort starten vanaf 2.000 euro. Deze is met een handmatige bediening.

Als je liever een poort bezit die op elektriciteit werkt, dan stijgt de kostprijs flink. Zo kan diezelfde poort tot wel 10.000 euro kosten, afhankelijk van de opties die je kiest.

Wil je graag een precieze prijsschatting voor jouw garagepoort?

Vul dan zeker ons offerteformulier in. Je ontvangt meerdere offertes van erkende garage installateurs met prijsvoorstellen en adviezen op maat. Zo kan je de tarieven eenvoudig vergelijken en vind je snel de voordeligste optie voor jouw woning.

Welke motor voor een stalen garagepoort?

Een garagepoort op elektriciteit kost meer, maar is wel erg handig in gebruik. Zo kan je de poort vanop afstand bedienen en hoef je niet telkens uit je voertuig te stappen om de poort te openen.

Voor welke motor je dan het best kiest? Dit hangt af van het gewicht van je poort. Aangezien de metalen platen van een garagepoort licht wegen, kan je voor een motor met 600 N of 800 N kiezen. Voor een degelijke motor betaal je tussen 200 en 500 euro.

motor garagepoort

Het onderhoud van een metalen of stalen garagepoort

Het onderhoud van metalen garagepoorten valt goed mee. Ze zijn zelfs best onderhoudsarm. Dit komt dankzij de verzinkte laag en degelijke nabehandeling. Het enige wat je hoeft te doen, is regelmatig je poort schoonmaken met lauw water. 

Breng een laag autowas op de poort aan. Zo heeft je poort een glanzende uitstraling en is het extra goed beschermd tegen barre weersomstandigheden.

Enkele voordelen en nadelen van een stalen poort op een rij 

Metalen garagepoorten zijn een relatief goedkoop product op de markt. Maar welke andere voordelen bezit dit type poort? En zijn er ook nadelen? Hier maken we een korte vergelijking.

Enkele voordelen op een rijtje:

  1. Dankzij de behandelingen op het metaal en de verzinkte laag, heeft de poort een langere levensduur.
  2. De poort is onderhoudsarm. Je hoeft je nooit zorgen te maken om roest of verkleuringen dankzij de behandeling die op het metaal zit. 
  3. De metalen plaat is licht in gewicht. Wanneer je dus kiest voor een handmatig gebruik van de poort, vereist dit geen al te zware arbeid.

Enkele nadelen op een rijtje:

  1. Een metalen garagepoort vereist extra isolatie. Dit doet het prijskaartje stijgen.
  2. Een metalen garagepoort is een vlakke poort met niet veel afwerkingsmogelijkheden.

Wil je extra informatie of advies op maat van specialisten? Vul onderstaand offerteformulier in 

Ben je benieuwd naar het prijskaartje van jouw nieuwe garagepoort? Of zit je nog met enkele vragen? Vul dan snel het onderstaande formulier in. We brengen je in contact met meerdere erkende professionals bij jou in de buurt.

Vervolgens kan je verschillende offertes vergelijken voordat je een definitieve beslissing maakt. Zo vind jij de beste garagepoort die voldoet aan jouw wensen. En ben je zeker van een goede plaatsing en prijs-kwaliteitsverhouding.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Wat wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.