Glazen garagepoort: een verstandige keuze? Kosten, ontwerpen en voordelen 

Ben je geïnteresseerd in de moderne uitstraling van een glazen garagepoort, maar ben je niet zeker of het een verstandige keuze is voor jouw woning? In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten, inclusief de kosten, ontwerpmogelijkheden en voordelen. Wil je graag meer info of exacte prijsvoorstellen van erkende garagepoort installateurs? Vul ons offerteformulier in.

Wat is een glazen garagepoort? 

Een glazen garagepoort is een moderne en stijlvolle optie voor woningeigenaren die een hun garage een eigentijdse uitstraling willen geven.

Hoewel een volledig glazen garagepoort technisch gezien niet mogelijk is vanwege de structurele vereisten, is een een sectionaalpoort met glazen panelen of meerdere ramen wel een interessante optie. De glazen panelen zorgen voor natuurlijk lichtinval in de garage, waardoor je van een heldere en ruimtelijke uitstraling geniet.

Op zoek naar een specialist?
Raadpleeg onze ervaren garagepoort deskundigen.

Wat kost een nieuwe sectionale garagepoort met glas? [Prijs] 

De kosten voor een sectionaalpoort met glazen panelen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van de poort, het type beglazing, de kleur, de bedieningsopties en eventuele extra functies. Over het algemeen ligt de prijs voor een dergelijke poort tussen de 2.000 en 4.500 euro (exclusief btw en inclusief plaatsing).

Wil je een exacte prijs kennen voor jouw specifieke project? Dan is het raadzaam offertes aan te vragen bij meerdere erkende installateurs. Verstuur je aanvraag via ons formulier en geniet van gratis professionele adviezen en prijsvoorstellen.

Glazen garagepoort modern huis

Een sectionaalpoort met glas plaatsen: enkele creatieve designmogelijkheden 

Een aantrekkelijk aspect van sectionale poorten met glazen panelen is het feit dat je de installatie volledig kunt aanpassen aan jouw persoonlijke smaak en/of de architectonische stijl van je huis. Hieronder bespreken we enkele interessante opties waaruit je kunt kiezen.

1. De beglazing zelf vormgeven 

Je kunt je sectionaalpoort een unieke uitstraling geven door de beglazing zelf vorm te geven:

Aantal ramen 

Bij een sectionaalpoort kun je het aantal ramen en de locatie ervan zelf kiezen. Je hebt de vrijheid om te beslissen of je slechts één groot raam wil of meerdere kleinere ramen in verschillende secties van je poort.

Glassoort

Ook de glassoort kan je zelf bepalen. Zo heb je de keuze uit helder glas, matglas, getint glas of zelfs opaal glas, afhankelijk van je voorkeur voor privacy, lichtinval en esthetiek.

Vorm ramen 

Naast het aantal ramen kun je ook de vorm ervan ontwerpen. Of je nu de voorkeur geeft aan ronde, vierkante of rechthoekige ramen: het is allemaal mogelijk. Zo past je garagepoort perfect bij de architectonische uitstraling van je woning.

2. Verschillende materialen voor de panelen 

Het profiel of frame van een sectionaalpoort kan uit verschillende materialen bestaan zoals kunststof, aluminium of hout.

Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen. Kunststof biedt een goede prijs-kwaliteitverhouding, terwijl aluminium gekend is vanwege zijn sterkte en lichtgewicht. Houten sectionaalpoorten hebben een warme en natuurlijke uitstraling.

Zowel kunststof, aluminium als hout vormen een elegante combinatie met glas.

3. Kleuren, structuren en motieven 

Het profielmateriaal bepaalt mede het kleuraanbod.

Kunststof sectionaalpoorten zijn bijvoorbeeld in alle RAL-kleuren verkrijgbaar. Bovendien kun je jouw sectionaalpoort afwerken met een structuurlak of verschillende motieven. Zo zijn er talloze mogelijkheden om je sectionaalpoort volledig naar jouw smaak te personaliseren.

4. Glazen garagepoort met deur 

Je kunt ook een deur integreren in je sectionaalpoort. Overweeg of je de loopdeur in dezelfde stijl als de poort wil, of je het met glas combineert en waar je het precies in je poort plaatst.

Een sectionaalpoort met een ingebouwde loopdeur biedt een groot praktisch voordeel: je hoeft niet altijd de volledige poort te openen om de garage te betreden.

5. Automatische garagepoort

Je hebt ook de keuze om je sectionaalpoort handmatig of automatisch te bedienen. Elektrische bediening biedt het gemak om de poort vanop een afstand te openen en te sluiten. Deze optie is wel duurder in vergelijking met een manuele bediening.

Sectionaalpoorten met glaspanelen kunnen wel zwaar zijn om zelf te openen. Daarom is automatisering een handig en praktisch voordeel.

Glazen garagepoort houten panelen

Waarom voor glazen garagepoorten kiezen? [Voordelen] 

Een sectionale glazen garagepoort bezit enkele uitstekende voordelen. We lijsten ze voor je op:

  • Ruimtebesparend. De verschillende onderdelen of secties schuiven bij de opening van de sectionaalpoort met glas mooi naar boven onder het plafond. Zo bespaar je heel wat ruimte.
  • Meer lichtinval. Zeker wanneer je garage ook een opbergplaats is of een ruimte voor je hobby, is het aangenaam om van extra natuurlijk lichtinval te genieten.
  • Groot aanbod ontwerpen en afwerkingen. Glazen sectionaalpoorten kan je in meerdere uitvoeringen en materialen plaatsen.
  • Uitstekende isolerende eigenschappen. De meeste sectionale garagepoorten met glas bestaan uit geïsoleerde sandwichpanelen met een minstens drie centimeter dikke PUR-isolatie. De extra dichtingsstrips uit rubber houden ook vocht en koude tegen.

Zijn er ook nadelen? 

  • Privacy. Omdat de meeste glassoorten doorzichtig zijn, kunnen mensen binnenkijken. Gelukkig los je dit eenvoudig op door voor een mat glas te kiezen.
  • Kosten. Een glazen garagepoort is meestal duurder dan een stalen garagedeur of aluminium garagepoort.

Bijkomende info, prijzen en advies op maat nodig? Stel je vragen aan specialisten en vergelijk gratis offertes

Vul onderstaand offerteformulier in. Zo kom je eenvoudig in contact met gespecialiseerde garagepoort installateurs. Zij geven je gratis en vrijblijvend offertes met prijsvoorstellen en adviezen op maat. Zo heb je een goed zicht op de mogelijkheden en kan je meerdere tarieven met elkaar vergelijken. Verstuur nu je aanvraag en maak een voordelige en weloverwogen beslissing voor jouw woning.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Wat wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.