Thermowood als kant en klare gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding

Thermowood gevelbekleding is een prachtig alternatief voor hardhout. Deze gevelbekleding met zijn krachtige duurzame eigenschappen is bestand tegen alle weersomstandigheden. Thermowood gevelbekleding is bovendien vormvast en wordt op natuurvriendelijke wijze geproduceerd.

Graag geven we jou de nodige informatie over de eigenschappen, karakteristieken en prijzen.

 1. Welke soorten en uitvoeringen zijn er beschikbaar?
 2. Wat is de prijs van een thermowood gevel?
 3. Thermowood gevelbekleding: de voordelen op een rijtje

Welke soorten en uitvoeringen zijn er beschikbaar?

Thermowood gevelbekleding is in verschillende soorten beschikbaar. De meest gebruikte zijn:

 • populier
 • es
 • den

Al deze houtsoorten hebben een mooie, warme kleur. Deze natuurlijke kleur wordt tijdens het specifieke verhittingsproces van Thermowood nog eens extra in de verf gezet. Hoe hoger de temperatuur tijdens het verduurzaamproces, hoe donkerder de kleur van het hout.

Thermowood gevelbekleding is beschikbaar in planken voor de gevel met verschillende uitvoeringen. We geven u graag enkele van de meest gebruikte mee:

 • Planchetten met tand en groef
 • Bevel slidings (zogenaamd ‘Zweeds rabat’)
 • Latten met open op gesloten voeg
 • Parallellogram
 • Blokprofiel enkel/dubbel

Thermowood gevelbekleding

Wat is de prijs van een thermowood gevel?

Maar wat is nu de prijs van Thermowood gevelbekleding? Algemeen gezien geldt een prijs van tussen de € 30 tot € 50 per m².

De juiste prijs is afhankelijk van de uitvoering van de gevelplanken. We geven graag enkele richtprijzen mee:

Uitvoering Richtprijs
Planchetten met tand en groef +- €35 per m²
Bevel slidings (zogenaamd ‘Zweeds rabat’) +- €30 per m²
Latten met open op gesloten voeg +- €35 per m²
Blokprofiel enkel +- €62 per m²
Blokprofiel dubbel +- €55 per m²
Blokprofiel triple +- €35 per m²

Vraag nu jouw richtprijs aan

Thermowood gevelbekleding: de voordelen op een rijtje

Egaal vergrijzingsproces

Thermowood gevelbekleding gaat na enige tijd vergrijzen. Geen paniek, wanneer dit proces op een egale manier verloopt is dit zeker geen nadeel, integendeel zelfs. Voor heel wat personen is dit natuurlijke vergrijzingsproces net deel van de charme.
De diverse fabrikanten gebruiken een eigen methode van verhitten, en ook de afwerking van de latten kan verschillen.
Wilt u dit liever geen hout met een natuurlijk vergrijzingproces? Geen probleem! Het hout kan gebeitst worden of u kunt een speciale olie gebruiken.

Levensduur

De levensduur van Thermowood gevelbekleding is vergelijkbaar met die van hardhout, dus daarvoor moet u het ook al niet laten. Afhankelijk van de specifieke soort gekozen Thermowood gevelbekleding komt dit neer op een levensduur van minstens 25 jaar.

Geringe ecologische voetafdruk

Een andere factor die zeker meespeelt is de geringe ecologische voetafdruk. Het hout is afkomstig uit Europese bossen die van nabij onder toezicht staan en dus niet uit tropische wouden. Ook worden bij het productieproces geen chemicaliën gebruikt, waardoor Thermowood gevelbekleding perfect recycleerbaar is.

Niet nodig te verven

We vertelden het eerder al, het is niet noodzakelijk om de Thermowood gevelbekleding te schilderen als u kiest voor de natuurlijke vergrijzing van dit materiaal. Doet u dit liever wel, dan kiest u best voor een niet-filmvormende beits of olie. Kies voor een verfsysteem op basis van terpentine.

Thermowood neemt nagenoeg geen vocht op, waardoor een acrylbeits op basis van water minder gemakkelijk in het hout zal trekken.
Een transparante beits is evenmin aan te raden, want deze filtert het uv-licht nauwelijks. Gevolg is dat u het beitsen van de gevel na enkele jaren weer zal moeten herhalen.

Wil je de voordelen van een thermowood gevelbekleding zelf ontdekken?