Prijs gevelreiniging: een wellnesskuur voor je gevel

Gevelreiniging prijs
Is de gevel van je woning toe aan een stevige schoonmaakbeurt? Stuur er dan niet zomaar de hogedrukreiniger op af. Daar doe je vaak meer slecht mee dan goed. Contacteer een specialist uit de buurt en vraag raad over welke gevelreiniging voor jouw gevel het meest geschikt is. Afhankelijk van de vervuilingsgraad zal de prijs van de gevelreiniging hoger of lager liggen. Er bestaat een gepaste techniek voor elke gevel, ongeacht hoe vuil die is en in welk materiaal die werd bekleed.

1. Voordelen van een gevelreiniging: waarom zou ik die prijs betalen?

Sta je op het punt je woning op de zoekertjesmarkt te gooien? Denk er dan over na om je gevel grondig te reinigen. Potentiële kopers klikken namelijk liever door op foto’s met aantrekkelijke dan met verwaarloosde gevels. Daarnaast voorkom je met een grondige gevelreiniging de meeste vocht- en andere schadeproblemen. Beter voorkomen dan genezen, zou grootmoeder zeggen! De prijs van een gevelherstelling kan hoog oplopen. Wees er met andere woorden op tijd bij om je gevel te reinigen.

2. Gevelreiniging prijs: Dit zit er inbegrepen in de factuur

Geïnteresseerd? Vraag een op maat gemaakte offerte aan bij een of meerdere specialisten uit de buurt. Het bedrag dat je daarop ziet, is de som van een aantal elementen.

    • Voorrijkosten: De vakman verwacht dat je een kilometervergoeding betaalt voor de onkosten die hij maakt om tot bij jou te komen
    • Arbeid: 66% van het totale bedrag wordt gespendeerd aan arbeidskosten
    • Materiaal: Het resterende bedrag gaat uit naar de kostprijs voor het gebruikte materiaal. Die prijs is afhankelijk van de vervuilingsgraad en oppervlakte van je gevel.

3. Gevelreiniging prijs afhankelijk van intensiteit van de reiniging

Verkies je een oppervlakkige of een grondige reiniging? Soms is het nodig om je gevel een volledige make-over te geven om ‘m weer goed tot zijn recht te laten komen.

Gevelreiniging prijs: welke mogelijkheden

ALLEEN REINIGEN


Geen tijd noch geld voor al die extraatjes? Dan kom je met deze eerste stap voorlopig al een heel eind. Afhankelijk van de mate van verontreiniging, zal de prijs voor de gevelreiniging hoger of lager liggen.

MILDE VERVUILINGStoomreinigen- Milieuvriendelijk
- Geen bijtende stoffen
- Niet altijd garantie op transformatie tot originele kleur
€ 5 per m²
MIDDELZWARE VERVUILINGNevelstralen- Milde versie van zandstralen
- Lage druk waardoor gevelbeschadiging wordt vermeden
- Milieuvriendelijk
€ 15 à € 20 per m²
ZWARE VERVUILINGZandstralen- Agressief
- Niet aangeraden voor doe-het-zelvers
- Goed geschikt voor het verwijderen van graffiti
- Enkel voor uw gevels uit hard niet-poreus materiaal
€ 12 à € 15 per m²
Chemisch reinigen- Snel een groot oppervlak schoonmaken
- Chemische stof op maat van je gevel
- Niet milieuvriendelijk
- Kan niet op alle gevels gebruikt worden
€ 15 per m²

REINIGEN + VOEGWERK


Voegen hebben niet alleen een esthetische functie. Kapotte voegen laten makkelijker water door dan mooi afgewerkte voegen, waardoor je muren vochtproblemen kunnen oplopen. Daarom wordt het aangeraden om regelmatig de staat van de voegen te controleren en mogelijke problemen op te sporen. Het is ook mogelijk dat de gevelreiniging slijt op de voegen heeft veroorzaakt.
Moet je gevel hervoegd worden, dan worden eerst de oude voegen eruit geslijpt of gehakt. Die laatste optie is goedkoper, maar veel minder precies dan wanneer er met een slijpschijf wordt gewerkt. Het herstellen van voegwerk bestaat met andere woorden uit twee stappen:

    1. Voegen uithakken of uitslijpen: Wie zijn voegen laat uithakken, betaalt gemiddeld tussen de 30 en 40 euro per vierkante meter. Voor preciezer werk, is uitslijpen aangeraden. Daarvoor ligt de prijs tussen 35 en 50 euro per vierkante meter.
    2. Opnieuw voegen: Er zijn verschillende stijlen waarin je bakstenen kan voegen. Afhankelijk van welke voeg je verkiest, zal de prijs van de gevelreiniging hoger of lager liggen. Je kan tussen 8 en 110 euro per vierkante meter betalen. Een platvolle voeg is de goedkoopste, een snijvoeg daarentegen de duurste. Die stijl wordt alleen door gespecialiseerde vakmannen uitgevoerd, zie je voornamelijk bij beschermde gebouwen terug.

Gevelreiniging prijs: Reinigen + voegwerk

REINIGEN + VOEGWERK + IMPREGNEREN


Tot slot kan een gevel ook nog geïmpregneerd worden. Dat wil zeggen dat er een kleurloze laag op de gevel wordt aangebracht die de gevel beschermd tegen vuil en vocht. De gevel impregneren kan preventief gebeuren om vochtproblemen te vermijden. Soms kan het ook als oplossing tegen vochtproblemen gebruikt worden. Dat is echter niet altijd het geval. We raden je aan om een vakman te contacteren om je opties te bekijken.

In dit scenario wordt het impregneren van de gevel voor nog iets anders gebruikt. Na een gevelreiniging kan een hydrofobe laag namelijk ook dienst doen als polish om vervuiling te weren en
het resultaat van de gevelreiniging extra lang te behouden. Bovendien wordt de levensduur van je gevel er ook mee verlengd. Voor het impregneren van je gevel wordt de totale prijs van gevelreiniging opgetrokken met gemiddeld tien euro extra per vierkante meter.

Je gevel reinigen?

Vraag advies en vrijblijvend offertes aan