Gevelwerken | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Gevel renoveren? Vind de beste vakman!

De beste lokale vakman vinden is hiervoor essentieel. Je geniet niet alleen jarenlang van een schone en propere gevel, ook laten lokale gevelwerkers je geen voorrijkosten betalen… en dat is mooi meegenomen! Maar hoe vind je de gevelwerker met de beste prijs-kwaliteitsverhouding? Renovatie-gids helpt je een handje in je zoektocht.

Via ons formulier brengen we je rechtstreeks in contact met enkele van de beste gevelwerkers in jouw regio. Jouw aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend.

Waarom je gevel renoveren?

  • Voorkom isolatie-en vochtproblemen: Net als je dak is je gevel voortdurend onderhevig aan de grillige weersomstandigheden. Op termijn worden scheurtjes en schade aan het voegwerk onvermijdelijk. Laat je dit niet herstellen, dan zul je snel geconfronteerd worden met vocht- en isolatieproblemen…met alle gevolgen vandien.
  • Bespaar op je energiekosten: Een beschadigde gevel leidt tot isolatieproblemen. Hierdoor zal jouw energiefactuur onvermijdelijk de hoogte inschieten. Door je gevel te reinigen, te herstellen en voldoende te isoleren voorkom je alvast vocht en koude doorslag.
  • Verhoog de waarde van je woning: Bij de verkoop van een woning kijken we steeds eerst naar de gevel en het dak. Met een propere en schone gevel laat je bij potentïele kopers een positieve indruk achter, maar kan ook de verkoopprijs van de woning omhoog.


GOED EN MAKKELIJK!

Ik ben heel tevreden over de diensten van Renovatie-gids. Ondertussen heb ik drie offertes ontvangen.

GOEDE SERVICE!

Renovatie-gids is een handige site, ik ben zeer tevreden.

POSITIEVE ERVARING!

Ik ben tevreden over Renovatie-gids. De contacten kwamen snel en de leveranciers uiterst deskundig.


Welke gevelrenovatie wens je?

Ziet je gevel er afgeleefd uit? Dan is het dringend tijd voor iets nieuws. Er zijn heel wat manieren om je gevel een frisse, nieuwe uitstraling te geven. Ontdek hieronder de mogelijkheden!


Gevelreiniging

Gevelreiniging

Als je gevel aangetast is met mos en vuil, maar geen andere beschadigingen vertoont, dan kan je kiezen voor een gevelreiniging. Doordat je gevel blootgesteld wordt aan verschillende weersinvloeden, is een gevelreiniging zeker geen overbodige luxe.

Kalk, mos en roet kunnen je gevel een afgeleefde uitstraling geven en dat is wel het laatste wat je wil. Je gevel is namelijk het visitekaartje van je woning. Een gevelreiniging is een simpele manier om je huis weer te laten stralen.

Een gevelreiniging is de beste oplossing voor elk soort gevelbekleding, maar als je gevel in slechte staat is, dan kan je het best een gevelrenovatie of een nieuwe gevelbekleding kiezen. Het reinigen van je gevel is niet mogelijk als het te beschadigd is.

Na het reinigen kan gekozen worden om je gevel te impregneren, zodat vuil en vocht afgestoten wordt.

Gevelrenovatie of herstelling

Gevel renoveren

In sommige gevallen is je gevel niet enkel vuil, maar ook beschadigd. Dan is het nodig om je gevel te laten renoveren. Bij een gevelrenovatie kunnen verschillende klussen uitgevoerd worden. Zo kan je gevelbekleding veranderd worden, isolatie aangebracht worden én voegwerk gerenoveerd worden.

De kostprijs is afhankelijk van welke werken je allemaal laat uitvoeren.Een renovatie is niet erg goedkoop, zeker niet als je vele werken tegelijkertijd laat uitvoeren. Gelukkig kan je makkelijk besparen door een offerte voor gevelrenovatie te laten opstellen.

Wanneer je een offerte voor gevelrenovatie laat opstellen, laat je dit het best doen door meerdere professionals. Op die manier kan je makkelijker de goedkoopste vinden!


Gevelbekleding

Gevelbekleding

Je gevel een nieuwe uitstraling geven doe je het best door te kiezen voor gevelbekleding. Dit is sterk aangeraden wanneer je oude gevelbekleding versleten is, maar je kan hier ook voor kiezen als je eens iets anders wil. Met nieuwe gevelbekleding bereik je een volledige metamorfose van je huis.

Vaak wordt hiervoor eerst de oude bekleding verwijderd. Er zijn heel wat soorten gevelbekleding waaruit je kan kiezen, zoals sierbeton, crepi, kaleien, enzovoort. Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van de stijl van je woning, je budget en je voorkeur.

Voor een elegante uitstraling is sierbeton een goede keuze, het is tevens relatief goedkoop. Een authentieke stijl krijg je met kaleien en met crepi kan je vrijwel elke kant uit. Een ultramoderne look creëer je dan weer met metaal.

Metaal is tevens een goede keuze voor een mooie, industriële look. Buiten deze opties zijn er nog tal van andere opties. Als je graag wilt weten wat je gevelbekleding precies zal kosten, is het aangeraden om een offerte voor gevelbekleding te laten opstellen.


Gevelisolatie

Gevelisolatie

Het isoleren van je gevel zal niet veel aan de uitstraling van je woning doen, maar dat wil zeker niet zeggen dat het niet belangrijk is. Als je gevel goed geïsoleerd wordt, dan spaar je namelijk heel wat geld uit op je energiefactuur.

Daarom wordt meestal aangeraden om tijdens het veranderen van je gevelbekleding of tijdens een gevelrenovatie ook een gevelisolatie te laten uitvoeren.

De goedkoopste vakman vind je eenvoudige door een offerte voor gevelisolatie te laten opstellen, of beter gezegd door meerdere offertes voor gevelisolatie te laten opstellen. Vergeet niet te vergelijken, want je kan hiermee honderden euro’s uitsparen!


Gevel schilderen

Gevel schilderen

Wil je je gevel in een nieuw jasje steken, maar heb je een beperkt budget? Dan is schilderen een goed alternatief! Het schilderen van je gevel heeft als voordeel dat je de keuze hebt uit alle kleuren van de regenboog. Schilderen is dus een goede oplossing voor elke huisstijl.

Er zijn verschillende soorten verf waarmee je je gevel kan laten schilderen. De prijs zal afhangen van het soort verf. Hoewel schilderen niet zo’n heel moeilijke klus is, is het toch aangeraden om dit te laten doen door een professional.

Het is namelijk belangrijk dat je de juiste techniek én verf gebruikt voor het beste resultaat!


Gevel impregneren

Gevel impregneren

Om je gevel te beschermen kan je kiezen voor een gevelimpregnatie. Deze optie wordt meestal gekozen na een gevelreiniging. Het impregneren van je gevel houdt in dat je gevel voorzien wordt van een beschermlaag die je gevel zal beschermen tegen vocht en vervuiling.

Dit heeft als grote voordeel dat je je gevel een hele tijd niet meer zal moeten laten reinigen en dat vocht je huis niet kan binnendringen.