Gevelwerken offerte aanvragen | Vind de beste vakman

De beste gevelwerken offerte van lokale vaklui bekom je hier. Door beroep te doen op een lokale vakman geniet je jarenlang van een schone en propere buitenmuur. Bovendien hoef je weinig of geen voorrijkosten te betalen. Dat is mooi meegenomen! Maar, hoe vind je een gevelwerker met de beste prijs-kwaliteitsverhouding. In dit artikel geven we je alvast enkele handige tips.

Via ons formulier brengen we je rechtstreeks in contact met enkele van de beste gevelwerkers in jouw regio. Jouw aanvraag voor meerdere offertes is volledig gratis en vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Welk type gevelrenovatie wens je?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Waarom je gevel renoveren?

  • Voorkom structurele schade/problemen: Net als je dak is je buitenmuur constant onderhevig aan de wisselende weersomstandigheden. Op termijn worden scheurtjes en schade aan het voegwerk onvermijdelijk. Laat je dat niet herstellen, dan kan je al snel geconfronteerd worden met vocht- en isolatieproblemen, en eventueel andere structurele problemen.
  • Bespaar op energiekosten: Een beschadigde gevel leidt tot isolatieproblemen. Hierdoor zal jouw energiefactuur onvermijdelijk de hoogte inschieten. Door je gevel te reinigen, te herstellen en voldoende te isoleren voorkom je alvast doorslag van vocht en koude.
  • Verhoog de waarde van je woning: Bij de verkoop van een woning kijken we steeds eerst naar de buitenmuur en het dak. Met een propere en schone gevel laat je bij potentïele kopers een positieve indruk achter, maar gaat ook de verkoopprijs van de woning omhoog.

GOED EN MAKKELIJK!

Ik ben heel tevreden over de diensten van Renovatie-gids. Ondertussen heb ik 3 offertes ontvangen.

GOEDE SERVICE!

Renovatie-gids is een handige site, ik ben zeer tevreden.

POSITIEVE ERVARING!

Ik ben tevreden over Renovatie-gids. De contacten kwamen snel en de leveranciers uiterst deskundig.

Gevelwerken offerte: welke werken wil je aan je gevel uitvoeren?

Ziet je gevel er verouderd of afgeleefd uit? Dan is het dringend tijd voor iets nieuws. Er zijn heel wat manieren om je gevel een frisse, nieuwe uitstraling te geven. Ontdek hieronder de opties!

Gevel reinigen

Gevelwerken offerte - Gevelreiniging

Als je gevel aangetast is met mos en vuil, maar geen andere beschadigingen vertoont, dan kan je kiezen voor een gevelreiniging. Doordat je gevel blootgesteld wordt aan verschillende weersinvloeden, is gevelreiniging zeker geen overbodige luxe.

Kalk, mos en roet kunnen je gevel een afgeleefde uitstraling geven en dat is wel het laatste wat je wil. Je gevel is namelijk het visitekaartje van je woning. Een gevelreiniging is een simpele manier om je huis weer te doen stralen.

Een gevel reinigen is de beste oplossing voor elk soort gevelbekleding, maar als je gevel in slechte staat is, dan kan je het best een gevelrenovatie of een nieuwe gevelbekleding kiezen. Het reinigen van je gevel is niet mogelijk als het te beschadigd is.

Na het reinigen kan gekozen worden om je gevel te impregneren, zodat vuil en vocht afgestoten wordt.

Gevelrenovatie of gevelherstelling

Gevelwerken offerte

In sommige gevallen is je buitenmuur niet enkel vuil, maar ook beschadigd. Dan is het nodig om je gevel te laten renoveren. Bij een gevelrenovatie kunnen verschillende klussen uitgevoerd worden. Zo kan je gevelbekleding veranderd worden, isolatie aangebracht worden én voegwerk gerenoveerd worden.

Ga na of je een bouwvergunning nodig hebt om jouw gevel te renoveren.

De kostprijs is afhankelijk van welke gevelwerken je allemaal laat uitvoeren. Een renovatie is niet erg goedkoop, zeker niet als je vele werken tegelijkertijd laat uitvoeren. Gelukkig kan je makkelijk besparen door een offerte voor gevelrenovatie te laten opstellen.

Wanneer je een offerte voor gevelwerken laat opstellen, vraag je dit best bij meerdere professionals tegelijk. Op die manier kan je sneller en makkelijker de goedkoopste vinden!

Gevelbekleding

Gevelwerken offerte - Gevelbekleding

Je gevel een nieuwe uitstraling geven doe je het best door de gevelbekleding aan te pakken. Dit is aan te raden wanneer je oude gevelbekleding versleten is. Uiteraard kan je ook opteren voor een nieuwe façade als je eens iets anders wil. Je gevel (opnieuw) bekleden zorgt voor een volledige metamorfose van je huis.

Vaak wordt eerst de oude bekleding verwijderd. Er zijn heel wat soorten gevelbekleding waaruit je kan kiezen, zoals sierbeton, crepi enzovoort. Wat voor jou de beste optie is, is afhankelijk van de stijl van je woning, je budget en je persoonlijke voorkeur.

Voor een elegante uitstraling is sierbeton een goede keuze, het is ook relatief goedkoop. Een authentieke stijl krijg je met kaleien en met crepi kan je vrijwel elke kant uit. Een ultramoderne look creëer je dan weer met metaal.

Metaal is een goede keuze voor een mooie, industriële look. Buiten deze opties zijn er nog tal van andere mogelijkheden. Als je graag wil weten wat je gevelbekleding precies zal kosten, is het aan te raden om een offerte voor gevelbekleding te laten opstellen.

Gevelisolatie

Gevelisolatie

Het isoleren van je gevel zal niet veel aan de uitstraling van je woning veranderen. Maar dat wil zeker niet zeggen dat het onbelangrijk is. Als je gevel goed geïsoleerd wordt, spaar je heel wat geld uit op je energiefactuur. Het is ook iets dat je verkoopwaarde kan doen stijgen.

Daarom wordt meestal verkozen om tijdens het veranderen van je gevelbekleding of tijdens een gevelrenovatie ook een gevelisolatie uit te voeren.

De goedkoopste vakman vind je eenvoudige door een offerte voor gevelisolatie te laten opstellen, of beter gezegd door meerdere offertes voor gevelisolatie aan te vragen. Vergeet niet te vergelijken, want je kan hiermee honderden euro’s uitsparen!

Gevel schilderen

Gevel schilderen

Wil je je gevel in een nieuw jasje steken, maar heb je een beperkt budget? Dan is je gevel schilderen een goed alternatief! Je gevel schilderen heeft als voordeel dat je de keuze hebt uit alle kleuren van de regenboog. Schilderen is dus een goede oplossing voor elke huisstijl.

Er zijn verschillende soorten verf waarmee je je gevel kan laten schilderen. De prijs zal afhangen van het soort verf. Hoewel schilderen niet zo’n heel moeilijke klus is, is het toch aan te raden om dit te laten doen door een professional.

Het is namelijk belangrijk dat je de juiste techniek én verf gebruikt voor het beste resultaat!

Gevel impregneren

Gevel impregneren

Om je gevel te beschermen kan je kiezen voor een gevelimpregnatie. Deze optie wordt meestal gekozen na de gevel reinigen. Het impregneren van je gevel houdt in dat je gevel voorzien wordt van een beschermlaag die je gevel zal beschermen tegen vocht en vervuiling.

Dit heeft als grote voordeel dat je je gevel een hele tijd niet meer zal moeten laten reinigen en dat vocht je huis niet kan binnendringen.

Gevelwerken offerte: vergelijk gratis offertes

Vergelijk via ons offerteformulier geheel gratis en vrijblijvend offertes van 1 of meerdere gevelwerkers in jouw regio.

Vergelijk tot 5 gratis offertes