Beste sectionale poorten: waarop letten bij je keuze? Advies en overzicht merken 

Ben je van plan een sectionale garagepoort aan te schaffen? Ontdek hier de beste sectionale poorten. Van toonaangevende merken en hun assortiment tot belangrijke tips en richtlijnen: dit artikel geeft een uitgebreid overzicht van alle essentiële info. Wil je graag gratis offertes met prijsvoorstellen en professionele adviezen op maat ontvangen? Vul ons formulier in.

Merken beste sectionale garagepoorten op een rij 

We bekijken zeven toonaangevende merken in de productie van sectionale garagepoorten. Deze poorten zijn geliefd vanwege hun functionaliteit, duurzaamheid en esthetiek.

We bespreken elk merk op basis van hun assortiment, kenmerken en prijzen. Onderstaand overzicht kan je zo helpen een goed geïnformeerde keuze te maken voor jouw nieuwe sectionale garagepoort.

Op zoek naar een specialist?
Vind erkende garagepoort professionals in jouw buurt.

1. L-Door sectionaalpoort

L-Door, een Belgisch bedrijf dat zijn oorsprong kent in 1997, is gespecialiseerd in het ontwerp, de installatie en het onderhoud van op maat gemaakte sectionale poorten. Naast garagepoorten biedt L-Door ook oplossingen voor bedrijfspoorten.

Assortiment en kenmerken

L-Door’s assortiment omvat drie hoofdlijnen van sectionale poorten:

  • Section Line: Standaard sectionaalpoorten met op maat gemaakte isolerende panelen.
  • Nature Line: Houten garagepoorten die een natuurlijke uitstraling aan je woning geven.
  • Puma Line: Garagepoorten met bekleding die voor een naadloze integratie in je gevel zorgen.

Prijs: de sectionale poorten van L-Door kennen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Hoewel ze niet tot de duurste opties behoren, voldoen ze wel aan alle vereisten op het gebied van veiligheid.

2. Hörmann 

Hörmann staat aan de top als het gaat om de productie van garagepoorten. Vandaag is het de grootste leverancier van sectionale poorten, kantelpoorten en industriële poorten in heel Europa.

Kenmerken

Het assortiment van Hörmann biedt een uitgebreide selectie van sectionale poorten in verschillende stijlen, afmetingen en kleuren. Er is met andere woorden altijd een poort die perfect aansluit bij jouw voorkeuren en behoeften. Ze zijn bijvoorbeeld ook gespecialiseerd in zijdelingse garagesectionaalpoorten.

Prijs: de prijzen voor een Hörmann sectionaalpoort beginnen bij 1.599 euro, inclusief motor en installatie. Hoewel dit merk niet de goedkoopste optie is, staat het wel bekend om een correcte prijs-kwaliteitverhouding.

3. Idem Poorten 

Idem Poorten heeft zich tot een toonaangevende autoriteit ontwikkeld op het gebied van garagepoorten. Als een volledig Belgisch bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring kent het nu een sterke reputatie.

Kenmerken

Omdat er geen one-size-fits-all oplossing is voor garagepoorten, heeft Idem Poorten zich gespecialiseerd in het op maat produceren en monteren van sectionale poorten. Hun assortiment omvat vier belangrijke lijnen:

  • Houten sectionaalpoorten.
  • Trudoorpoorten, de garagepoort zit naadloos in de gevel verwerkt.
  • Traditionele sectionaalpoorten.
  • ‘Elegance’, een ontwerp met horizontale aluminium latten.

Prijs: Idem Poorten staat bekend om het leveren van hoge kwaliteit, maar is over het algemeen niet de goedkoopste optie op de markt. Hun focus ligt op het leveren van duurzame oplossingen die voldoen aan de behoeften van hun klanten.

beste sectionale poorten

4. Crawford Normstahl  

Crawford is een vooraanstaande speler op het gebied van sectionale poorten in de Benelux. Sinds 2011 maakt het bedrijf deel uit van het Zweedse Cardo Door. Het merk staat bekend om zijn uitstekende kwaliteit en de garagepoorten zijn ontworpen om langdurige prestaties te leveren.

Kenmerken

De sectionale poorten van Crawford hebben een standaard poortblad van 42 mm dik, wat resulteert in voortreffelijke isolatieprestaties. Bovendien legt Crawford een sterke nadruk op design, afwerking en veiligheid.

Prijs: Crawford staat synoniem voor kwaliteit. Deze focus op topkwaliteit vertaalt zich ook in een hogere prijs. Deze poorten zijn vaak iets duurder dan andere merken.

5. Novoferm 

Novoferm, opgericht in 1955 in Duitsland, is sinds 2003 onderdeel van de Japanse Sanwa Group. Het bedrijf is gespecialiseerd in een breed scala aan garagepoorten, zowel voor particulier als industrieel gebruik.

Kenmerken

Als een Duits-Japans bedrijf streeft Novoferm naar hoogwaardige producten en een degelijke service. Daarom biedt het bedrijf een garantie van 10 jaar op al zijn stalen sectionale poorten met het kwaliteitslabel. Daarnaast geldt er een garantie van 5 jaar op de motor en de motorbediening.

Prijs: een Novoferm sectionale garagepoort begint bij een prijs van ongeveer 1.000 euro (incl. btw en exclusief montage). Het bedrijf werkt voor de installatie samen met een netwerk van dealers in heel België. Controleer daarom in de offerte op eventueel meerkosten voor de professionele plaatsing.

6. Winsol 

Winsol is een Belgisch bedrijf en heeft zijn oorsprong in 1876 als een specialist in houten rolluiken. Sinds 1993 produceert en installeert Winsol ook sectionaalpoorten. Met meerdere showrooms verspreid over België en een team van eigen vakmensen voor de installatie, waarborgt Winsol een volledige service zonder externe installateurs.

Kenmerken

Winsol legt de nadruk op veiligheid, duurzaamheid en comfort in al zijn producten, inclusief garagepoorten. De productie vindt plaats in België. Het bedrijf biedt 5 jaar garantie op zijn garagepoorten (inclusief motor) en 2 jaar garantie op slijtbare onderdelen en elektrisch toebehoren.

Prijs: Winsol biedt een gevarieerd aanbod van garagepoorten, inclusief budgetvriendelijke opties, zodat er voor elk budget en elke behoefte een geschikte oplossing is.

7. Feryn 

Feryn is een gerenommeerd bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en installatie van sectionale garagepoorten. Het bedrijf heeft 50 jaar ervaring en kent daarom een sterke reputatie in België. Het biedt een uitgebreid assortiment aan poorten voor zowel particuliere als industriële toepassingen.

Kenmerken

Feryn staat bekend om zijn focus op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Het assortiment omvat diverse stijlen, materialen en afwerkingen. Het bedrijf legt verder een sterke nadruk op veiligheid en biedt daarom beveiligingsfuncties aan zoals anti-inbraaksystemen en veiligheidssloten.

Prijs: hoewel Feryn hoogwaardige producten levert, biedt het ook betaalbare opties voor klanten met verschillende budgetten. De prijzen variëren afhankelijk van het gekozen model, materiaal en eventuele extra functies. Over het algemeen staat Feryn bekend om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding en uitstekende service.

dubbele sectionale garagepoort

Beste sectionale poort voor je garage kiezen: enkele tips en richtlijnen 

Om de beste sectionale poort voor je garage te vinden, maak je best enkele belangrijke overwegingen. Volg onderstaande richtlijnen en tips op om de poort te vinden die bij jouw eisen en wensen past.

1. Bepaal de grootte op voorhand

Om de juiste sectionale poort te vinden, meet je eerst de afmetingen van de garageopening op, inclusief de beschikbare plafondhoogte en inbouwdiepte. Houd er rekening mee dat een sectionale poort uit één stuk meestal niet breder kan zijn dan +/- 6000 mm en niet hoger dan +/- 3000 mm.

Is je opening groter? Overweeg dan twee poorten of een andere soort garagepoort.

2. Hou rekening met de toepassing

Afhankelijk van de toepassingen kies je voor een geïsoleerde of niet-geïsoleerde sectionale poort. Voor onverwarmde garages is een enkelwandige poort geschikt, terwijl voor verwarmde garages geïsoleerde of dubbelwandige poorten sterk aanbevolen zijn.

Hou er rekening mee dat de dikte van de poort de maximale afmetingen van het poortblad bepaalt. 

3. Kies het type sectionale garagepoort

Over het algemeen zijn er twee soorten sectionale poorten die zich onderscheiden op basis van hun openingsmechanisme: verticale sectionale poorten en zijwaarts schuivende poorten.

Zijwaarts schuivende poorten zijn een ideale optie wanneer het niet mogelijk is om het frame aan het plafond te monteren.

4. Zorg voor een degelijk deurbeslag 

Het soort deurbeslag dat je nodig hebt, hangt af van de poortafmetingen, isolatie en de ruimte tussen de doorrijhoogte en het plafond. Je hebt drie mogelijkheden:

  • Beslag met trekveren: voor dunne geïsoleerde poorten (20 mm) met minimaal 215 mm doorrijhoogte.
  • Beslag met torsieveren aan de voorzijde: voor geïsoleerde poorten (45 & 70 mm) met minimaal 215 mm doorrijhoogte.
  • Beslag met torsieveren aan de achterzijde: voor geïsoleerde poorten (45 & 70 mm) met minimaal 115 mm doorrijhoogte.

5. Denk aan het materiaal en de stijl van je poort 

Afhankelijk van je huisstijl kun je uit verschillende sectionale poorten kiezen. Denk aan moderne, rustieke of pastoriepoorten. Ze zijn beschikbaar in vier hoofdtypen: staal, aluminium, (massief) hout of met een bekleding. Elke poort kan verschillende afwerkingen krijgen zoals vlak, gelijnd, stucco, houtnerfimitatie of print.

6. Kies het type bediening

Verken ook de diverse bedieningsopties voor je poort. Je hebt onder andere de keuze uit een afstandsbediening, sleutelbediening, app, knop of codebediening. Met een druk op de knop opent of sluit de poort zichzelf.

Wil je offertes op maat?
Kom in contact met garagepoort professionals.

7. Zorg voor een inbraakwerende en veilige sectionaalpoort

Moderne garagepoorten bieden uitstekende veiligheidskenmerken. Anti-vingerklemontwerp voorkomt bijvoorbeeld beklemming van de vingers tussen de panelen. Bovendien heropent een sluitende poort zichzelf als het een object of persoon detecteert.

Bij de eerder besproken fabrikanten kun je er zeker van zijn dat je garagepoort aan de geldende veiligheidsnormen voldoet.

8. Hou rekening met de prijs

Voorzie voldoende budget. De kosten voor de installatie van een standaard sectionale garagepoort, inclusief plaatsing en btw, variëren doorgaans tussen de 1.500 en 2.500 euro.

9. Eventueel: extra decoratieve opties 

Overweeg natuurlijk licht in je garage door ramen in je poort te verwerken. Ze zijn in diverse vormen (rond, vierkant, ovaal) en materialen (kunststof, aluminium) verkrijgbaar.

Wil je een sectionaalpoort met een deur in of naast de garagepoort? Dit is zeker mogelijk en bovendien praktisch zinvol. Je hoeft niet telkens de volledige poort te openen om snel je garageruimte te betreden.

Andere uitbreidingsopties zijn onder meer een kattenluik, hondenluik of brievenbus.

10. Schakel erkende garagepoort installateurs in 

Overweeg of je de installatie aan erkende garagepoortinstallateurs wil overlaten. Deze professionals beschikken over de nodige expertise en ervaring om het werk veilig, efficiënt en correct uit te voeren. Zo ben je zeker dat je kwaliteitsvolle poort naar behoren functioneert.

moderne sectionale poort

Welke sectionale garagepoort kiezen? Vraag info, advies en prijzen aan specialisten 

Met zoveel merken zoals L-Door, Hörmann en Idem-poorten is het moeilijk om de beste sectionale poort te kiezen voor jouw behoeften. Gelukkig kunnen we je helpen door je in contact te brengen met erkende garagepoort installateurs. Zij sturen je gratis offertes met adviezen op maat en prijsvoorstellen op. Vul onderstaand offerteformulier in en vergelijk meerdere voordelige opties met elkaar.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Wat wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.