Sectionale poort met deur: een praktische toevoeging of overbodig? 

Een sectionale poort met deur zorgt voor een snelle en praktische toegang tot je garage. In dit artikel gaan we dieper in op de praktische eigenschappen van dit type garagepoort, samen met de kosten, aandachtspunten en voor- en nadelen. Zo kan je je goed informeren en beslissen of een sectionaalpoort met inloopdeur een goede optie is voor jouw woning. Wil je liever advies op maat van erkende garagepoort installateurs? Vul ons offerteformulier in.

Wat is het nut van een sectionaalpoort met deur? 

Een sectionale poort met deur is een garagepoort met een ingebouwde loopdeur. Dit type poort biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Gebruiksgemak. Een loopdeur kan je gemakkelijk openen als snelle toegang tot je garage. Een volledige garagepoort openzetten vraagt meer tijd en fysieke inspanning.
  • Op maat. Je kunt voor het ontwerp van de deur uit verschillende opties en materialen kiezen. Zo sluit de inloopdeur ook mooi aan bij de totale stijl van je garagepoort.
  • Isolatie. De deur bestaat in de meeste gevallen uit hetzelfde isolerend materiaal als de rest van de garagepoort. Dit betekent dat je van een goede energie-efficiëntie kan genieten met een minimum aan warmteverlies. In de winter is de garage aangenaam warm en tijdens de zomermaanden geniet je van een koele ruimte.

Een sectionaalpoort met deur is bovendien erg handig wanneer je jouw garagepoort ook als een opslagruimte gebruikt. Met de geïntegreerde loopdeur kun je snel bepaalde zaken in en uit de garage halen zonder telkens de volledige poort te openen.

Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met erkende garagepoort installateurs.

Wanneer is het een verstandige optie voor je garage? 

Een sectionale garagepoort met deur is een slimme keuze wanneer je een smalle gevel hebt. Wanneer je de voordeur (loopdeur) in de garagepoort integreert, geniet je van beide opties zonder een keuze te moeten maken. Bovendien heb je zo altijd een snelle en makkelijke toegang tot je garageruimte en woning. Kortom: het combineert twee handige fucnties in een ontwerp.

Zorg voor een lage drempel zodat je minder kans hebt om te vallen en voeg ramen toe wanneer je van extra natuurlijk lichtinval wil genieten.

sectionale poort met deur

Hoeveel kost een sectionale garagepoort met deur? [Prijs] 

Een gewone sectionale garagepoort met deur heeft een richtprijs tussen de 1.500 en 3.000 euro, inclusief btw en plaatsing. Veel hangt af van het type deur en de plaatsingsmethode.

Indien je enkel een loopdeur wil installeren, betaal je een gemiddeld bedrag van 600 tot 1.000 euro.

Sectionale poorten met een deur plaatsen: enkele aandachtspunten 

Wanneer je een sectionale poort met deur wil plaatsen, hou je op voorhand best met enkele factoren rekening. Hieronder lijsten we enkele belangrijke aandachtspunten voor je op. Zo ben je zeker dat je de beste sectionale garagepoort vindt.

1. De plaats van de loopdeur 

De loopdeur kan je zowel in de garagepoort zelf integreren als ernaast in dezelfde gevelopening plaatsen. Denk goed na over de plaats van de deur in de poort: plaats je het aan de linkerkant, rechterkant of in het midden? De uiteindelijke plek hangt vooral af van je persoonlijke voorkeur.

2. Afmetingen 

Zorg dat de garagepoort past in je garageopening. Meet op voorhand de opening op en denk vervolgens ook na over de grootte van de inloopdeur. Zo kan je beide op elkaar afstemmen.

Standaardmaten zijn goedkoper en hebben een snellere levering.

3. Materiaal en afwerking 

Kies een geschikt materiaal en een passende afwerking. Denk na over welke eigenschappen je wenst. Moet het materiaal goede isolerende eigenschappen bevatten? Moet het bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden? Aluminium, stalen, pvc en houten sectionaalpoorten zijn de bekendste opties.

Zeker wanneer je de garage als hobby- of opslagruimte gebruikt, is het slim om voor een sterk en duurzaam materiaal te kiezen. In een industriële context gebruiken specialisten standaard robuuste materialen met extra inbraakwerende en duurzame eigenschappen.

De afwerking hangt volledig af van jouw persoonlijke voorkeur. Je hebt de keuze uit verschillende kleuren, behandelingen en designs.

4. Extra opties en accessoires 

Bij de selectie van een garagepoort met loopdeur kunnen extra functies en accessoires zoals vingerknelbeveiliging, deurdrangers en hoogwaardig deurbeslag een functionele en decoratieve meerwaarde zijn. Ook aangepaste opties zoals een specifieke isolatieverbetering zijn mogelijk.

blauwe sectionale poorten met deur

Voordelen en nadelen van sectionale garagepoorten met een ingebouwde deur 

Een sectionale garagepoort met een ingebouwde deur komt met verschillende voordelen. Toch hou je best ook rekening met enkele nadelen. We geven hieronder een kort en duidelijk overzicht.

Voordelen  

  • Minder elektriciteitsverbruik. Omdat je niet altijd de volledige garagepoort hoeft te openen, verlies je weinig warmte. Zo stook je minder bij en bespaar je bijgevolg op je energiefactuur.
  • Kindvriendelijk. Kinderen kunnen de garage via de loopdeur makkelijk betreden en verlaten. Een garagepoort is moeilijker en gevaarlijker om te openen.
  • Privacy. Je kunt de garage makkelijk luchten door de loopdeur op een kiertje open te zetten. Zo geniet je van een betere ventilatie zonder je privacy te verliezen.

Nadelen 

  • Warmteverlies. Als je de loopdeur te vaak of te lang openhoudt, verlies je meer warmte, wat nadelig is voor je energieverbruik.
  • Hogere prijs. De prijs van een garagepoort met een ingebouwde deur valt hoger uit.
  • Beperkte integratiemogelijkheden. Je kunt niet elke garagepoort van een loopdeur voorzien. Een zijdelingse sectionaalpoort is bijvoorbeeld niet geschikt: je schuift de poort zelf zo ver open als je wil. Een extra inloopdeur is hier onnodig.

Stel je vragen aan garagepoort specialisten en vergelijk gratis offertes op maat 

Wil je meer informatie of advies op maat? Vul ons offerteformulier in en kom in contact met meerdere profesionele garagepoort installateurs in jouw regio. Zij sturen je gratis en vrijblijvend offertes met prijsvoorstellen en adviezen op maat op. Zo weet je wat er mogelijk is voor jouw woning en kan je verschillende tarieven vergelijken.

Verstuur nu je aanvraag en geniet van een voordelige en kwaliteitsvolle garagepoort op maat, geïnstalleerd door specialisten met jarenlange kennis en ervaring.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Wat wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.