Industriële sectionale poort: kosten, geschikte materialen en ontwerpmogelijkheden

Als je een bedrijfshal, magazijn of grote garage hebt, is het handig om een industriële sectionale poort te installeren. Lees in dit artikel meer over deze praktische, robuuste en veilige garagedeuren. We bespreken de kosten, verschillende uitvoeringen en geschikte materialen. Tot slot geven we een handig overzicht met alle voordelen. Wil je meer info of advies op maat van erkende garagepoort specialisten? Vul ons offerteformulier in.

Wat zijn industriële sectionale poorten? 

Sectionaalpoorten bestaan uit meerdere poortpanelen die je soepel omhoog kunt schuiven. Omdat de geopende poort tegen het plafond rust, bespaar je heel wat ruimte binnen je garageruimte. De variant waarbij de panelen naar boven schuiven en aan de zijkant van de garagruimte zitten, noemen we de zijdelingse sectionaalpoort.

Maar wat maakt een industriële sectionaalpoort nu anders dan een standaardvariant? Industriële modellen zijn robuuster, duurzamer en bieden een nog hogere mate van inbraakbeveiliging. Deze eigenschappen maken ze ideaal voor toepassingen zoals magazijnen, bedrijfspanden, appartementencomplexen en meer.

Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met erkende garagepoort installateurs.

Wat is de prijs voor een industriële sectionale poort? 

De gemiddelde prijs van een industriële sectionaalpoort varieert afhankelijk van factoren zoals afmetingen, materialen en bedieningsmethode.

Voor een standaard sectionale garagepoort betaal je gemiddeld een prijs die tussen de 1.500 en 3.000 euro ligt (exclusief btw en inclusief installatie). Voor de industriële variant liggen de kosten iets hoger vanwege de grotere afmetingen en verbeterde beveiligingsfuncties.

industriële sectionale poort

Materialen industriële sectionaalpoort 

Industriële sectionaalpoorten kunnen uit diverse materialen bestaan waaronder staal, aluminium, geïsoleerde panelen en glas. Een houten sectionaalpoort komt niet voor in een industriële context.

1. Staal

Industriële sectionaalpoorten zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar in staal. Dit materiaal is goed beschermd tegen corrosie en biedt een lange levensduur, zelfs onder extreme weersomstandigheden. Bovendien kan je stalen sectionaalpoorten aanpassen aan elke gewenste maat, kleur en textuur.

Als je op zoek bent naar duurzaamheid en maatwerk voor jouw bedrijfshal of garage, dan zorgt staal voor de beste sectionaalpoort op industreel vlak.

2. Aluminium 

Aluminium is een veelgebruikt materiaal voor industriële sectionaalpoorten. Het is duurzaam, licht van gewicht en je kan het in elke gewenste kleur op maat laten maken. Verder kan je aluminium industriële sectionaalpoorten voorzien van ramen om natuurlijk licht binnen te laten. Ze zijn tot slot bestand tegen corrosie en hebben een lange levensduur.

Met al deze voordelen is ook aluminium een uitstekende keuze voor bedrijfshallen, garages en andere industriële toepassingen.

3. Geïsoleerde panelen 

Zo goed als alle industriële sectionaalpoorten maken gebruik van geïsoleerde panelen die zowel geluids- als temperatuurisolatie bieden. Ze verminderen warmteverlies in het gebouw, wat leidt tot energiebesparing.  

Deze geïsoleerde panelen zijn bestand tegen corrosie en bieden een lange levensduur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals staal en aluminium. Met verbeterde isolatiewaarden dragen deze panelen bij aan het comfort en de energie-efficiëntie van het gebouw.

4. Glas 

Glas is populair in industriële sectionaalpoorten vanwege zijn esthetiek en het vermogen om natuurlijk licht binnen te laten. Wanneer je glas met materialen zoals staal of aluminium combineert, creëer je een unieke esthetische uitstraling met veel praktische voordelen. Ramen kunnen bijdragen aan energiebesparing omdat je natuurlijke verlichting toelaat.

Met het grote aanbod aan kleuren en afwerkingen kan je sectionaalpoorten met glas helemaal aan jouw wensen en behoeften vormgeven.

Ontvang je graag persoonlijk advies en offertes op maat?
Vul ons offerteformulier in en kom in contact met erkende garagepoort installateurs in jouw regio.
arrow Ontvang offertes

Een industriële sectionale garagepoort vormgeven: wat zijn je opties? 

Overweeg je de installatie van een industriële sectionale poort? Dan is het belangrijk dat je enkele keuzes maakt voor het uiteindelijke ontwerp. Volgende zaken overweeg je best op voorhand:

1. Paneeldikte

Industriële sectionaalpoorten zijn verkrijgbaar in diverse diktes, zoals 40 mm, 60 mm en 80 mm. Dunne panelen zijn over het algemeen voordeliger vanwege de kleinere hoeveelheid materiaal, maar ze bieden mogelijk minder isolatie dan dikkere panelen.

2. Type paneel 

De panelen van industriële sectionaalpoorten kan je laten vervaardigen uit materialen zoals aluminium, staal of een combinatie daarvan. Verder heb je een grote keuze aan motieven voor de deurbladen zoals stucco, microrib of vlak.

Ongeacht je keuze kun je rekenen op hoogwaardige kwaliteit, duurzaamheid en veiligheid, zelfs onder extreme weersomstandigheden.

3. Afmetingen 

De afmetingen van industriële baseer je best op de specifieke behoeften van je bedrijf. Voor toegangspoorten houden specialisten bijvoorbeeld rekening met vrachtwagenverkeer. Kadepoorten plaatsen deskundigen vaak hoger om direct laden en lossen mogelijk te maken.

4. Groot kleurenassortiment

Industriële sectionaalpoorten zijn in alle RAL-kleuren verkrijgbaar en kan je vervolgens afwerken met structuurlak of kleurfolie. Met dit brede scala aan opties kun je eenvoudig een uitstraling kiezen die bij de look van je bedrijfspand past.

Hoewel de meeste leveranciers alle RAL-kleuren aanbieden, is dit niet altijd het geval. Vraag dit zeker eens na.

5. Manuele of automatische bediening

Je kunt je poort handmatig openen, maar automatische bediening met een motor is zeker ook mogelijk. Vooral bij industriële sectionaalpoorten biedt automatisering met afstandsbedieningen, sensoren of smartphone-apps aanzienlijk gemak. Verder kun je extra functies toevoegen zoals een deurbel of een klavier met een code.

6. Ramen 

Je kunt ook ramen toevoegen in de panelen van je industriële sectionale garagepoort. Zo creëer je een ruimtelijk gevoel en laat je voldoende natuurlijk licht binnen in je bedrijfspand. Dit is vooral gunstig voor showrooms of werkplaatsen waar je producten tenoonstelt.

7. Loopdeur

Als er veel medewerkers in en uit je pand lopen, is een sectionaalpoort met geïntegreerde loopdeur een handige optie. Deze deuren kan je op vloerniveau of iets hoger laten plaatsen, afhankelijk van je behoeften. Zo hoef je niet telkens de hele poort te openen of te sluiten.

Industriële sectionale poort met loopdeur

Alle voordelen van een industriële sectionale poort op een rij

Waarom zou je kiezen voor een industriële sectionaalpoort in plaats van een reguliere variant? Hieronder vind je de belangrijkste voordelen:

1. Extra beveiliging

Industriële sectionaalpoorten zijn uitgerust met functies zoals veer- en kabelbreukbeveiliging, vingerklembeveiliging en veiligheidssporen. Dit maakt ze veiliger zijn in gebruik en beter bestand zijn tegen inbraakpogingen dan reguliere garagepoorten.

2. Lange levensduur 

Door hun robuuste constructie zijn industriële poorten bestand tegen intensief gebruik en variërende weersomstandigheden. Zo genieten ze van een langere levensduur dan reguliere poorten.

3. Op maat gemaakt 

Of het nu gaat om een magazijn, werkplaats, appartementencomplex of vliegtuighangar: industriële sectionaalpoorten kan je telkens op maat laten maken. Ze passen altijd perfect bij de specifieke behoeften van je locatie.

4. Vloerfitting

Dankzij een vloerfitting kan je een industriële sectionaalpoort correct met de vloer verbinden, wat vervolgens zorgt voor een mooie en stevige installatie.

5. Uitstekende isolatie 

Industriële sectionaalpoorten bieden vaak een superieure isolatie en zorgen zo voor een verbeterde energie-efficiëntie van het gebouw in kwestie. Zo behoud je een constante temperatuur in de ruimte en geniet je van lagere energiekosten en een comfortabele werkomgeving.

Interesse? Kom in contact met erkende en professionele plaatsers van sectionale poorten

Wil je meer informatie of advies op maat voor de installatie van een sectionale poort? Neem dan zeker contact op met erkende en professionele garagepoort installateurs in jouw regio. Ze helpen je bij jouw keuze garagepoort en zorgen voor een vakkundige installatie op maat van jouw behoeften. Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis offertes met professionele adviezen en prijsvoorstellen op maat.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Wat wenst u?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.