Muren injecteren: informatie en prijzen

Vochtige muren brengen veel onaangenaams met zich mee. Opstijgend grondvocht trekt in de muren, waar het schimmel, stank en vuile plekken veroorzaakt. De manier om dit tegen te gaan is je muren injecteren. Maar hoe gaat dat nu in zijn werk, en hoeveel kost je dat?

Muren injecteren is een simpel proces. Er worden net boven de vloerpas gaten in de binnenmuur geboord. Tussen elk gat wordt een afstand van 10 centimeter gelaten. Die gaten worden vervolgens opgevuld met een vochtwerende gel en klaar is Kees.

Muren injecteren: prijs

De prijs om muren te injecteren varieert heel sterk. Hoeveel muren er geïnjecteerd moeten worden, is er een hoogteverschil in die muren, doe je het zelf of laat je een professional komen…

Muren injecteren: hoe ga je te werk?

Muren injecteren door professional

In het beste scenario doe je een beroep op gespecialiseerde vochtbestrijders. Zijn zijn experts in hun vak en geven je vaak een garantie indien het probleem niet meteen opgelost is. Muren injecteren door een professional kost je minstens 100 euro per lopende meter.

Wat zit er in dat bedrag allemaal inbegrepen?

  • Een gratis analyse van uw probleem
  • Het boren van gaten op de juiste plaatsen met de juiste tussenruimte
  • Het injecteren van de muur met het meest gepaste product en met de perfecte hoeveelheid
  • Een garantie van ruim twintig jaar

Toch kan ook hier nog de prijs verschillen. Zo speelt onder andere de hardnekkigheid van het probleem een rol. Daarnaast kan je ook uitbreidingen aanvragen zoals een meerlagensysteem. Dan wordt er een wapeningsnet ingebracht. Dat net is bestand tegen scheuren, hoge waterdruk, zouten en barsten.

Waarom kies je best voor professionals in plaats van het zelf te doen?

  • Garantie: je krijgt zowel de garantie dat het probleem opgelost is, net als de garantie dat ze terugkomen indien het probleem zich opnieuw voordoet.
  • Beste behandeling: professionals hebben jarenlange ervaring en kennen de in en outs van alle producten. Ze zullen jouw muren de best mogelijke behandeling geven.
  • Professionele service: professionals leveren geen half werk. Je zal steeds goed geïnformeerd worden en alles zal volgens de regels gebeuren.

Zelf muren injecteren

Je kan de kosten uiteraard drukken door zelf je handen uit de mouwen te steken. Dat is gemiddeld zo’n 20 procent goedkoper dan wanneer je een professional inschakelt. Er zijn ook speciale gels die expliciet ontwikkeld zijn voor doe-het-zelvers. Zelf muren injecteren kan vanaf 60 euro per lopende meter.

Het is van cruciaal belang om de juiste producten te gebruiken. Enkele betrouwbare merken zijn Humabloc en Dryzone. Bij de Gamma kan je ook voor Aquaplan en Rubson kiezen. Het verschil tussen die merken onderling bevindt zich in de prijs, het materiaal van het doeloppervlak, het toepassingsgebied en de droogtijd. Door een foute keuze kan je alles helemaal opnieuw gaan doen. Daarom kies je best meteen voor een professional.

Heb je vaker last van vocht in je huis? Probeer deze 7 tips eens om zo snel mogelijk komaf te maken met alle vochtproblemen in je huis. En als je er dan nog mee blijft zitten, contacteer je best echt een professional.