Vochtbestrijding: Wat is de prijs voor mijn vochtprobleem?

Luchtvochtigheid in een woning is noodzakelijk voor een gezond binnenmilieu. Echter kan een te hoge vochtigheidsgraad al snel schadelijk worden voor je gezondheid. Heb je last van opstijgend-, doorslaand- of condensatievocht? Bepaalde maatregelen dienen dan genomen te worden.

In dit artikel geven we je graag wat meer info over de oplossingen en de prijs voor vochtbestrijding. Zo geniet jij ook van een droog en gezond huis.

Vochtbestrijding_prijs.fw_.png

Geen prijs voor vochtbestrijding zonder vochtdiagnose

Het is inderdaad lastig de kostprijs voor een vochtbestrijding te berekenen zonder dat er vooraf een diagnose opgesteld wordt. Een aangepaste diagnose zal inderdaad bepalen welke aanpak het meest geschikt zal zijn voor je vochtprobleem.

De uiteindelijke prijs voor je vochtbestrijding hangt dus af van de schade in je woning en de werken die uitgevoerd moeten worden. Gewoonlijk komen we drie voorkomende vochtproblemen tegen:

Vochtdiagnose opstellen

Opstijgend vocht: Optrekkend vocht ligt aan de oorzaak van de meeste vochtproblemen. Dit vochtprobleem ontstaat op grondniveau en is meestal te wijten aan een verouderde of slechte fundering. De muren absorbeert dus als het ware het grondvocht op.  Om dit vochtprobleem te bestrijden kan je je buiten- en binnenmuur injecteren. Ook kan je meer arbeidsintensieve werken uitvoeren door de muur onder te kappen of te opteren voor het carebrick-systeem (aanbreng van keramische kokers met gaten in de muur).

      • Doorslaand vocht: Dit vochtprobleem is het gevolg van een poreuze gevelbekleding die het vocht niet meer afstoot. De meeste gebruike techniek bestaat erin de gevel te impregneren.
      • Condensatievocht: Condensatievocht ontstaat door onvoldoende luchtafvoer, waardoor de vochtigheidsgraad in je woning te hoog komt te liggen. Dit kan opgelost worden door het aanbrengen van een ventilatiesysteem of het uitvoeren van isolatiewerken.

Vochtbestrijding: Prijs voor elk vochtprobleem

Elk van de vooropgenoemde vochtproblemen vraagt een andere aanpak en de kostprijs hiervan kan dus ook zeer uiteenlopend zijn. Hieronder vind je een overzicht terug van de kostprijs voor deze vochtbehandelingen.

[table “2” not found /]

Verlaag de vochtbestrijding prijs met premies

Het bestrijden van vochtproblemen kan een dure zaak worden. Gelukkig kun je genieten van bepaalde premies die deze kostprijs verlagen. Dankzij de verbeteringspremie heb je recht op een premie van maximaal € 750 voor het behandelen van je vochtproblemen en tot € 3.333 dankzij de vlaamse renovatiepremie.

–> Ontdek hoe je deze premie moet aanvragen en aan welke voorwaarden je hiervoor moet voldoen.

Vragen over vochtbestrijding en zijn prijs?

Heb je vragen over hoe je je vochtbestrijding prijs zo laag mogelijk kunt houden ? Door verschillende offertes in vochtbestrijding aan te vragen en te vergelijken kun je wel tot 30% besparen op de uiteindelijke kostprijs.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Waar heb je een vochtprobleem?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.