Kelder vochtvrij maken: kosten en oplossingen

Opstijgend vocht kan in je kelder heel wat problemen met zich meebrengen. Deze kan ernstige schade veroorzaken aan zowel je ruimte als je persoonlijke bezittingen. Maar hoe moet je nu je kelder vochtvrij maken? In dit artikel geven we je een paar tips mee.

Je kelder vochtvrij maken: enkele tips

Kelder vochtvrij maken

Zorg in je kelder voor een goede ventilatie

De meest voor de hand liggende manier om je kelder vochtvrij te houden is door deze goed te ventileren.
Dit kan op drie manieren gebeuren. Je kan ervoor kiezen om je kelder natuurlijk of volledig mechanisch te ventileren of een combinatie van beide systemen te hanteren.

Voor een natuurlijk ventilatiesysteem dien je enkel twee ventilatieroosters te plaatsen die zullen zorgen voor de luchttoevoer-en afvoer. Dit systeem is echter af te raden indien je vochtgevoelige spullen in je kelder opstapelt.

Wil je je kelder vochtvrij maken door middel van ventilatie, dan is een volledig mechanisch ventilatiesysteem, of balansventilatie, de meest efficiënte oplossing. Dit systeem is uitgerust met vochtsensoren die de luchtvochtigheidsgraad opmeten en bijsturen. Indien de vochtigheidsgraad te hoog ligt regelt het systeem de luchttoevoer-en afvoer volledig mechanisch, naargelang de behoeften.

Kelder vochtvrij maken: muren injecteren

Keldermuren injecteren

Opstijgend vocht verspreidt zich niet enkel via de vloer, dit kan ook via de muren gebeuren. Afhankelijk van hoe diep het vocht in de muur aanwezig is, kan je opteren voor een vochtwerende vloeistof, zoals Aquaplan of Dryzone. Deze gel zal vervolgens een waterdichte band vormen over de breedte van je muur.

–> Ontdek hoe muurinjectie in zijn werk gaat en wat de kost ervan is.

Kelderbekuiping

Wil je je kelder volledig dichten , dan is bekuiping een doeltreffende oplossing. Hoe gaat dit in zijn werk? Het principe is vrij eenvoudig. Zowel je muren als vloeren worden toegesmeerd met een waterdichte pasta. Zo vermijd je in de toekomst vocht die van buitenaf zou kunnen komen.

Kelderdrainage

Kelderdrainage zorgt ervoor dat stilstaand water in je kelder weggevoerd wordt door middel van een membraan. Deze methode kan perfect gebruikt worden in combinatie met voldoende ventilatie maar zal je kelder niet waterdicht maken zonder vocht.

Wat zijn de kosten voor de vochtbestrijding van je kelder?

Vochtbehandeling Richtprijs
Mechanische ventilatiesystemen Tussen €2.500en €7.000
Keldermuren injecteren Tussen €100 en €150 per m²
Kelderbekuiping +- €4.000
Kelderdrainage Tussen €2.750 en €10.000

Laat je kelder vochtvrij maken door een vakman

Als je je kelder vochtvrij wilt maken, moet je altijd waakzaam zijn. Je informeert daarom best eerst bij een vochtbestrijder zodat deze een diagnose kan opstellen . Die bekijkt samen met jou wat de beste optie is voor jouw persoonlijke situatie.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1. Waar heb je een vochtprobleem?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.