Badkamer installateur: kosten, tarieven en tips

Een badkamer is één van de belangrijkste kamers in het huis, logisch dat er veel werk en tijd in kruipt. Als je van plan bent om een nieuwe badkamer te laten installeren, kun je de hulp van een badkamer installateur inschakelen.

Weet je niet goed welke te kiezen of wat er nu eigenlijk bij een installatie komt kijken? Geen probleem, wij kunnen je hierbij helpen. Lees verder voor informatie en tips over badkamer installateurs.

Welke werken wil je laten uitvoeren?

Een badkamer installateur staat in voor de totale renovatie van begin tot eind. Zij stellen een plan op tot in detail en coördineren de werken zelf. Badkamer installateurs kunnen indien nodig leidingen leggen en zijn in staat om tegelwerk uit te voeren. Daarnaast maken ze badkamermeubels op maat en regelen het plaatsen van je bad en/of douche.

Hierbij komt dus geen loodgieter, elektricien of andere externe vakman aan te pas. De installateur neemt alles voor zijn rekening, dit maakt het een stuk eenvoudiger voor je qua opvolging.

Badkamer installateur

Werkwijze badkamer installateur: van offerte tot oplevering

Hoe gaat een badkamer installateur nu te werk? Het begint eerst en vooral bij jezelf. Denk na over een aantal zaken; Waar moet de badkamer komen? Wat wordt de nieuwe indeling? Wil je een moderne badkamer? Wil je een grote of kleine badkamer? Wanneer je exact weet wat je wil, kan het proces van start gaan.

Vervolgens kan je gratis vrijblijvend offertes aanvragen. Wanneer je een keuze hebt gemaakt van installateur, zal er een goedkeuring plaatsvinden. Vervolgens kunnen de werken beginnen. Deze eindigen met de installatie van nieuwe toestellen en badkamer meubels. Daarna kan je genieten van je nieuwe badkamer!

Vraag je persoonlijke offerte aan

Badkamer wel of niet bij de installateur kopen?

Je kan natuurlijk ook zelf de handen uit de mouwen steken. Bij groothandelaars krijg je vaak gemiddeld 20% korting bij het kopen van toestellen wanneer je ze zelf plaatst. Een andere optie is hulp vragen van een externe vakman. Een betrouwbare vakman vinden die dit klusje wil aanpakken is dikwijls niet eenvoudig. Zij zijn liever niet aansprakelijk voor meubels waar ze niet mee vertrouwd zijn.

Wanneer je er toch één vindt, kunnen de kosten snel oplopen. Al snel geef je €50 uit per uur, nog meer wanneer er extra werkuren bij komen kijken. De besparing op meubels gaat dan in rook op. Kortom is dit niet de beste optie op gebied van prijs en kwaliteit. Het heft in eigen handen nemen is dus zeker niet te onderschatten.

Beroep doen op een installateur brengt toch wat voordelen met zich mee. Je geeft het project uit handen en kies hierbij voor gemak. Zo volgt een badkamer installateur het hele project op. Hier staat efficiëntie en kwaliteit voorop. Daarnaast staat de prijs vast en ben je goed geïnformeerd rond het eindbedrag, geen onaangename verrassingen dus. 

Gemiddeld betaal je voor het vernieuwen van je badkamer tussen de €3.000 en €5.000 inclusief btw. De specifieke prijs zal afhangen van de grootte van de badkamer en de materialen. Wanneer je een kleine badkamer wil laten vernieuwen betaal je logischerwijs minder. Geïnteresseerd? Vraag gratis vrijblijvend een offerte en bespaar.

Grootte badkamerGemiddelde prijs
Kleine badkamer (tot 5m²)€3.000 – €3.380
Middelgrote badkamer (5m² – 9m²)€4.125 – €4.800
Grote badkamer (Vanaf 10m²)€4.865- €5.500
Badkamer installateur

Waarom een badkamer installateur?

Een badkamer installateur inschakelen is dus erg handig. Je hebt een duidelijk overzicht, gaat voor gemak en bent zeker van de prijs. Lees verder om meerdere voordelen te ontdekken.

Persoonlijk advies

Wanneer je beroep doet op een installateur, kan deze je bijstaan met persoonlijk advies op maat. Je bespreekt je wensen en noden met een eventuele projectmanager. Vervolgens wordt een gedetailleerd plan opgesteld, hierin staat ook de tijdsplanning vermeld.

Badkamer installatie plan

Verlaagd btw-tarief

Wanneer je een badkamer installateur inschakelt geniet je van een verlaagd btw-tarief van 6%. Houd er rekening mee dat de woning ouder dan 10 jaar dient te zijn. Werken die onder deze 6%-regel vallen zijn:

  • Plaatsing nieuwe badkamer meubelen
  • Wand- of vloerbekleding
  • Schilderwerken

Enkel wanneer de werken worden uitgevoerd door een geregistreerde aannemer kun je hiervan genieten. Indien je beslist alles zelf te doen betaal je 21% btw.

Vraag je persoonlijke offerte aan

Badkamerrenovatie premies

Uitsluitend wie zijn badkamerrenovatie laat uitvoeren door een badkamer installateur komt in aanmerking voor hoge premies. Met een factuur van minimum €2.500 en maximaal €3.333 kan zo een 20 tot 30% worden teruggewonnen via de Vlaamse renovatiepremie.

Daarnaast is er de Aanpassingspremie. Wanneer je als 65 plusser je badkamer wil verbouwen voor aangepaste noden kom je hiervoor in aanmerking. Dit kan gaan van een compleet nieuwe badkamer installeren tot het toevoegen van een handgreep. De premie bedraagt per onderdeel 50% van de som van de facturen inclusief btw. Per categorie kan je maximaal €1.250 euro recupereren.

Badkamer installatie aanpassingspremie

Tips om te besparen op je badkamer renovatie

Een renovatie van je badkamer is niet goedkoop. Bezuinigen is daarom niet nutteloos, dit hoeft niet moeilijk te zijn. Wij geven enkele tips om makkelijk te besparen op je badkamer renovatie.

Tip 1: Zelf oude badkamer afbreken

Als je een beetje handig bent, kan je zelf een aantal taken uitvoeren, zoals de oude  badkamer uitbreken. Je kan aan de installateur vragen om verschillende zaken zelf te doen, zo bespaar je meteen een paar honderden euro’s.

Tip 2: Vraag om korting

Trek je stoute schoenen aan een vraag een korting op de totaalprijs. Durf onderhandelen, wie niet vraagt niet wint! Wie weet lukt het om toch enkele procenten van de prijs af te trekken.

Tip 3: Badkamer installateurs vergelijken

Je wil natuurlijk gaan voor de installateur met de beste prijs-kwaliteit om je badkamer te plaatsen. Vergelijk daarom voldoende aandachtig installateurs en kom zo tot de beste beslissing. Vraag gratis offertes en bespaar.

Hoe de beste badkamer installateur kiezen?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van badkamer installateurs in jouw regio. Vergelijk prijzen en bespaar.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Badkamerrenovatie | Gratis Offertes
1. Welk badkamer project heb je?

2. Beschrijf uw project

3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.