Moderne badkamer: de nieuwste trends voor 2024!

Zoek je inspiratie voor jouw moderne badkamer? Hou je van een moderne stijl? De modernste badkamertrends worden sterk beïnvloed door sociale kanalen als Instagram en Pinterest.

De talrijke foto’s van verrassende ideeën en smaakvolle inrichtingen die je gemakkelijk online vindt, bezorgen je massa’s inspiratie voor een eigen moderne badkamer. De nieuwste inrichtingen van 2024 stralen originaliteit en luxe uit. Wij zochten de populairste moderne badkamertrends voor je op. Heb je niet zo’n hoog budget? Hieronder geven we ook wat tips om op die trends te besparen.

Vergelijk tot 5 gratis offertes

🛀 Maak je droombadkamer waar 🛀

Vind hier de ideale badkamerspecialist om de moderne badkamer van jouw dromen te realiseren. Ontvang gratis tot 5 prijsoffertes op maat en vergelijk vrijblijvend.

👉 Gratis offertes ontvangen

Wand- en vloerbekledingstrenden

Strak en donker

De minimalistische/moderne badkamertrend van dit jaar gaat naar warme donkere kleuren zoals obsidiaan pleisterwerk, donkergrijs beton, glanzende zwarte keramische tegels met strakke lijnen enz. Om een interessant contrast in een lichte moderne badkamer te creëren kan je er ook kiezen om enkele zwarte sanitairinstallaties te plaatsen, zoals een pikzwart vrijstaand bad of zwarte kranen in je inloopdouche. Dit zijn gewaagde stijlkeuzes die des te meer karakter en persoonlijkheid aan jouw moderne badkamer geven.

Sombere moderne badkamer
Maak je badkamer modern met sombere kleuren en strakke lijnen.

Hout is niet oud!

Wil je je ‘s morgens in de warme sfeer van een Finse sauna opknappen? In 2024 kan het meer dan ooit! Er is een uiterst breed assortiment aan houtsoorten die je voor je vloer, wanden en plafond kan gebruiken. Het is wel noodzakelijk om voor een vochtbestendig soort hout alsook voor uitzetvoegen te kiezen, opdat het hout niet rot of buigt. In dat opzicht kan je kiezen voor exotische houtsoorten of lokale houtsoorten die tegen vocht werden behandeld. Wie tenslotte niet over het nodige budget beschikt kan voor tegels of lamellen kiezen die hout nabootsen. 

Houten badkamer

Groen is trendy doen!

Dit jaar is groen dé badkamertrend, of het nu gaat over verf of over imposante groene planten, groen is overal! Voor wie groene verf wenst te plaatsen is het aangeraden om niet al te schreeuwerige tinten te kiezen. Pastelgroen, loofgroen en dennengroen zijn sober en elegant van aard en ze zullen perfect bij planten passen.

groene badkamer is trendy

Retro is weer in

Voor wie nood heeft aan vrolijke, levendige kleuren zal zeker smullen van deze nieuwe vintage trend. Zachte pastelkleur zijn perfect om een kil pleisterwerk en tegels in te kleuren. Denk aan roze, zeegroen, hemelsblauw of lavendel. In combinatie met witte badkamermeubelen waan je je echt in de zevende hemel. 

Kies bijvoorbeeld voor een zachte kleur die je laat terugkeren in je verf en tegels. Jouw gekozen pastelkleur mag je bovendien accentueren in een opvallend accessoire, zoals een oude kapstok of een originele bloempot. Zo creëer je een hemelse beleving in jouw moderne badkamer.

Moderne badkamer: pastelkleuren zijn een nieuwe trend
Voorbeelden van vintage badkamerdesigns

Sanitairtrends 2024

2024 heeft ook zijn lot aan stijlvolle sanitairtrends. Ben je eerder een douchemens of vertoef je graag uren in bad? Er is voor ieder wat wils! Dit jaar blijven inloopdouches en inloopbaden hun opmars maken!

Moderne badkamer met inloopdouche

In een moderne badkamer met inloopdouche is de douche met glazen wanden begrenst en op de badkamervloer is geïnstalleerd. Die combinatie geeft een gevoel van ruimte en uitgestrektheid. Het is hiervoor weliswaar belangrijk om dat de vloer helemaal waterdicht is. In dat opzicht zijn marmeren tegels een stijlvolle trend voor een moderne badkamer, maar deze komen tegen een hoog prijsje. Wie niet over dat budget beschikt kan hetzelfde effect bereiken met tegels uit bewerkt pvc.

inloopdouche
Inloopdouche met marmeren tegels

Vrijstaand bad

Een vrijstaand bad staat, zoals de naam het al laat suggereren, niet vastgehecht aan een wand, maar staat alleen op de vloer. Ook dit geeft het gevoel van ruimtelijkheid. De stijlvolste designs in dat opzicht zijn simpele, ronde witte badkuipen. Ze houden namelijk perfect het midden tussen een vintage vrijstaand bad en een minimalistische industriële badkuip.

alleenstaand bad

Vraag advies aan een badkamerspecialist

Gekleurde kranen

Kranen waren tot nu toe de laatste badkamerelementen die kleur misten. Weg met de cliché chrome kraan, wat dacht je van goud? Het voorbije jaar kwam de gouden trend voor in opmars. Je moderne badkamer een luxueuze uitstraling bezorgen lukt gegarandeerd door je interieur een gouden accent mee te geven. 

Let wel op dat je kiest voor glans en glamour. Kies voor een zwoel en chic accessoire in zomers goud, geen schreeuwerig bling-bling goud. Wie meer soberheid wenst kan voor een matte obsidiaankraan kiezen. Deze integreert zich perfect in een moderne badkamer met een koel en industrieel design. 

Voeg een gouden accent toe aan je moderne badkamer

Moderne badkamermeubels

Een moderne badkamer oogt knap en stijlvol, maar moet in de eerste plaats praktisch zijn. Vooral bij de renovatie een kleine badkamer moet je je opbergruimte optimaal inplannen. Eiken badkamermeubels zijn in dat opzicht bijzonder in! Deze zijn stevig, elegant en je kan de vorm aan elke stijl aanpassen. Een andere trend voor een moderne badkamer is … geen badkamermeubel! Inderdaad, een ivoorwitte alleenstaande wastafel is een uiterst stijlvolle alternatief. Weliswaar moet je dan nadenken over een andere opbergmogelijkheid. Denk maar aan een spiegelkast of een badkamermeubel op een alternatieve plek bijvoorbeeld.

trendy badkamermeubels
Met een badkamermeubel win je aan plaats in je kleine badkamer

De natuur brengt rust

Wie kiest voor een moderne badkamer, kiest in 2024 ook voor een vleugje natuur. In ons jachtige leven, waarin we een druk gezinsleven moeten combineren met een professionele agenda, hunkeren we steeds vaker naar de rust en de stilte van de natuur.

Dat heeft ook de nieuwste trend voor een moderne badkamer goed begrepen. Deze tovert met het gebruik van natuurlijke elementen de schoonheid van de natuur in jouw moderne badkamer. Denk maar aan warme materialen als riet, hout, steen of klei … Geen enkel modern badkamerontwerp is nog hetzelfde en dat maakt elke moderne badkamer uniek.

Ook planten zie je steeds vaker opduiken in een moderne badkamer, als groene decoratie. Voor deze is het aangeraden om een plantensoort te kiezen dat goed tegen vochtigheid kan. Je kan die op het badkamermeubel of op de vensterbank plaatsen. Met een haakje en een lintje kan je jouw planten zelfs dicht bij het plafond hangen. Deze geven een snufje leven aan je modern badkamerinterieur en hebben daarenboven een helende werking op vochtigheidsproblemen. 

Droom je van een moderne badkamer? Dromen zijn er om waar te maken!

Een moderne badkamer, is het iets voor jou?

Een smaakvolle moderne badkamer is zeker haalbaar voor ieders budget. Belangrijk is om je persoonlijke smaak tot uiting te brengen, rekening houdend met de trends voor een moderne badkamer. Met onze ideetjes maak je van jouw moderne badkamer een uniek plekje… Een plekje waar je in alle stilte tot rust kan komen, waar je je vrolijk klaarmaakt voor een feestje, waar je je kinderen een flinke schrobbeurt geeft of met trots je logés verwelkomt…

Ontvang gratis offertes voor de plaatsing van je moderne badkamer

Heb je interesse in een moderne badkamer, maar heb je geen idee van waarmee je zou moeten beginnen? Maak je geen zorgen, dankzij onderstaand formulier krijg je een overzicht van de prijzen van professionele badkamerplaatsers in jouw buurt. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Badkamerrenovatie | Gratis Offertes
1*. Welk badkamer project heb je?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.