Moderne badkamer: de nieuwste trends voor 2021!

Zoek je inspiratie voor jouw badkamer? De nieuwste badkamertrends word en sterk beïnvloed door sociale kanalen als Instagram en Pinterest.

De talrijke foto’s van verrassende ideeën en smaakvolle inrichtingen die je gemakkelijk online vindt, bezorgen je massa’s inspiratie voor een eigen moderne badkamer. De nieuwste inrichtingen van 2021 stralen originaliteit, hemelse kleuren en luxe uit. Wij zochten de populairste badkamertrends voor je op.

🛀 Maak je droombadkamer waar 🛀

Vind hier de ideale badkamerspecialist om je droombadkamer te realiseren. Ontvang gratis tot 5 prijsoffertes op maat en vergelijk vrijblijvend.

👉 Gratis offertes ontvangen

Pastelkleuren

Een moderne badkamer is niet schreeuwerig. Durf kiezen voor een hemelse pastelkleur om bij weg te dromen. In combinatie met witte badkamermeubelen waan je je in de zevende hemel. Denk aan roze, zeegroen, hemelsblauw of lavendel.

Kies voor een zachte kleur die je laat terugkeren in je verf, vloertegels of wandtegels. Jouw gekozen pastelkleur mag je bovendien accentueren in een opvallend accessoire, zoals een vogelkooi of een originele vaas. Zo creëer je een hemelse beleving in jouw moderne badkamer.

Moderne badkamer: pastelkleuren zijn een nieuwe trend

Moderne badkamer met een gouden accent

Het voorbije jaar kwam de gouden trend in opmars. Je moderne badkamer een luxueuze uitstraling bezorgen lukt gegarandeerd door je interieur een gouden accent mee te geven. Gebruik hiervoor je fantasie, want de ideeën zijn eindeloos, van gouden deur- tot doucheknop.

Let wel op dat je kiest voor glans en glamour. Ga voor een zwoel en chic accessoire in zomers goud, geen schreeuwerig bling-bling goud. Uiteraard spelen interieurwinkels handig in op deze trend, en ook online vind je ontzettend veel gouden badkamerideetjes, voor elk budget.

Voeg een gouden accent toe aan je moderne badkamer

Aandacht voor opberggemak

De voorbije jaren waren de whirlpoolbaden en inloopdouches ontzettend populair. Zij meten een moderne badkamer wel een strakke en luxueuze look aan, maar hun opmars gaat vaak ten koste van handige opbergruimte.

We zien een nieuwe badkamertrend die meer aandacht heeft voor opberggemak. Er werd nagedacht over:

  • welke spullen bewaar je in de badkamer?
  • Op welke manier kan je deze het best opbergen?
  • Hoe pakken we dit aan op een stijlvolle manier?

Een moderne badkamer oogt knap en stijlvol, maar moet in de eerste plaats praktisch zijn. Een slim ontwerp en maximaal opberggemak, vaak in een kleine ruimte, zijn een razend populaire badkamertrend. Deze praktische aanpak zet zich gegarandeerd voort in 2021.

De natuur brengt rust

Wie kiest voor een moderne badkamer, kiest in 2021 ook voor een vleugje natuur. In ons jachtige leven, waarin we een druk gezinsleven moeten combineren met een professionele agenda, hunkeren we steeds vaker naar de rust en de stilte van de natuur.

Dat heeft ook de nieuwste badkamertrend goed begrepen, die met het gebruik van natuurlijke elementen de schoonheid van de natuur naar jouw badkamer tovert. Denk maar aan warme materialen als riet, hout, steen of klei,… Geen enkel modern badkamerontwerp is nog hetzelfde en dat maakt elke badkamer uniek. Ook planten zie je steeds vaker opduiken in de badkamer, als groene decoratie.

Dromen zijn er om waar te maken!

Vraag advies aan een badkamerspecialist

Een moderne badkamer, iets voor jou?

Een smaakvolle moderne badkamer is haalbaar voor ieders budget. Belangrijk is om je persoonlijke smaak tot uiting te brengen, rekening houdend met de nieuwste badkamertrends. Met onze ideetjes maak je van jouw badkamer een uniek plekje… Een plekje waar je in alle stilte tot rust kan komen, waar je je vrolijk klaarmaakt voor een feestje, waar je je kinderen een flinke schrobbeurt geeft of met trots je logés verwelkomt…