Breid je huis uit met een veranda, terrasoverkapping of pergola

Wens je een extra leefruimte toe te voegen aan je woning? Kun je echter moeilijk een keuze maken tussen een veranda, terrasoverkapping of een pergola? Wens je meer info over de wetgeving hieromtrent? Op renovatie-gids geven we je alle nodige informatie zodat je met een gerust hart aan je project kunt beginnen. Bovendien brengen we je in contact met de beste experts in jouw buurt die jou een gratis en vrijblijvend offerte opmaken.

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van specialisten

Veranda

Open veranda plaatsen: kostprijs en regels

Open veranda plaatsen: kostprijs en regels

Een heerlijk ontbijtje in de lente of een zicht op een wit sneeuwtapijt in de winter. Een open veranda plaatsen is voor elk seizoen wel een goed idee. Maar mag je deze zomaar plaatsen en welk prijskaartje hangt daaraan vast? Je leest het hier!

Lees artikel
Veranda bouwen: tips, do's en don't's

Veranda bouwen: Tips, do’s en don’t’s

Ga je binnenkort je nieuwe veranda bouwen?  Vooraleer je je in je project stort is het van belang dat je een aantal belangrijke criteria in overweging neemt. Wij helpen je alvast op weg met onze checklist vol handige tips een aandachtspunten.

Lees artikel
Houten veranda: Welke stijl voor jouw woning?

Houten veranda: Welke stijl voor jouw woning?

Een houten veranda is een prachtige meerwaarde voor je woning. Zowel bij nieuwbouw als renovatie kies je met een veranda voor een slimme investering. Een houten veranda staat voor warmte en gezelligheid.

Lees artikel
Zonwering veranda

Geniet van zonwering voor je veranda

Wanneer het in België eens zonnig is, wil je daarvan kunnen genieten. Met een veranda lukt dat zonder zoemende bijen en kruipende mieren om je heen. Een veranda kan echter al gauw in een hete serre veranderen.

Lees artikel

Terrasoverkapping

Terrasoverkapping prijzen: wat beïnvloedt de prijs?

Terrasoverkapping: Wat beïnvloedt de prijs?

Een terrasoverkapping is een goedkoper alternatief en geeft toch een overdekking en sfeervol gevoel in je achtertuin. Maar wat zijn nu de terrasoverkapping prijzen? Dat varieert en we zullen het je hieronder uitleggen, maar reken zeker op 1.000 euro.

Lees artikel
Terrasoverkapping glas: wat zijn de voordelen?

5 voordelen van een terrasoverkapping uit glas

Je wilde op die zwoele zomeravond op het terras te genieten van een glas wijn. Plots strooit een warmteonweer roet in het eten. Met een overdekt terras uit glas is dat verleden tijd! Wij geven jou 5 goede redenen om voor voor een glazen overkapping te kiezen.

Lees artikel

Carport

Carport prijzen: Welk budget moet je voorzien?

Carport prijzen: Welk budget moet je voorzien?

Hoeveel kost een gemiddelde carport? De algemene prijzen zijn sterk afhankelijk van het gekozen materiaal, afmetingen, bijkomende extra’s en jouw gekozen leverancier. We geven jou alvast de belangrijkste vuistregels om rekening mee te houden.

Lees artikel

Veranda plaatsen? Dit mag je niet vergeten

Veranda bouwvergunning nodig meldingsplicht

Is voor een veranda een bouwvergunning nodig?

Weinig mensen weten dat eender welke uitbreiding van een woning niet zomaar uitgevoerd mag worden. Elke uitbreiding moet je echter aanvragen bij de gemeente. Dat neemt niet weg dat er verschillende mogelijkheden zijn. We zetten ze even op een rijtje.

Lees artikel