Offerte pleisterwerken | Vergelijk tot 5 GRATIS offertes

Wil je snel en eenvoudig een offerte voor pleisterwerken bekomen? Wil je prijzen en diensten makkelijk kunnen vergelijken? Dan vind je op deze pagina handige tips en trics voor het vergelijken van offertes voor pleisterwerken van stukadoors.

Via deze offertepagina kom je in 1-2-3 in contact met de beste stukadoors in jouw regio. Aarzel ook zeker niet om al in je aanvraag al vragen te stellen. Zo kunnen vakmannen je al bij het eerste contact advies op maat bezorgen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Welke ruimtes wenst u te laten bepleisteren?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Offerte pleisterwerken: prijs pleisterwerken

Pleisterwerken Stukadoor

De prijs van pleisterwerken zijn heel uiteenlopend. Dit is afhankelijk van het soort pleisterwerk dat je wil laten uitvoeren en het te plakken oppervlak. We kunnen je wel een gemiddelde richtprijs geven.

Soort stucwerkGemiddelde richtprijs per vierkante meter (incl. BTW)
Behanklaar stukadoren€ 7 tot € 17
Sierpleister€ 15 tot € 80
Spuitpleister€ 5 tot € 15
Raapwerk€ 15 tot € 30
Schuurwerk€ 14 tot € 26
Betonstuc€ 20 tot € 85
Cementeren€ 18 tot € 80
Pleisterwerk herstellen€ 10 tot € 80

Wat beïnvloedt de prijs in een offerte voor pleisterwerken?

De prijs van pleisterwerken kan verschillen van project tot project. Doorgaans zijn de prijzen in offertes van pleisterwerken afhankelijk van volgende zaken:

  • De aard van de werken
  • De te bepleisteren oppervlakte
  • Het aantal hoeken of schuine constructies
  • Eventuele voorbehandelingen
  • Renovatie-of nieuwbouwproject

Offerte pleisterwerken: soorten pleisterwerken

Wanneer je een stukadoor contacteert, heb je de keuze tussen verschillende soorten pleisterwerk. Zo wordt er bijvoorbeeld een onderscheid gemaakt tussen nat pleisterwerk en droog pleisterwerk waarbij er met gipsplaten gewerkt wordt. We geven je graag een overzicht van de verschillende opties en soorten.

Materiaal plijsteren

Nat pleisterwerk

Nat pleisterwerk wordt vooral gebruikt bij nieuwbouwwoningen. Wanneer de woning winddicht is en de leidingen gelegd zijn, worden de binnenmuren met een dunne laag pleister vlak gemaakt.

Zoals de naam al doet vermoeden komt er bij nat pleisterwerk water aan te pas. Dat wil ook zeggen dat je rekening moet houden met een bepaalde droogtijd. Daarnaast is nat pleisterwerk goedkoper dan droog pleisterwerk, maar is de nazorg ook groter. Zo is regelmatig onderhoud vaak nodig zoals het wegwerken van scheurtjes of opnieuw verven.

Nat pleisterwerk kan zowel machinaal als handmatig aangebracht worden, maar in beide gevallen is het een moeilijke karwei. Het vergt een pak vakmanschap, kennis en expertise om het pleisterwerk aan te brengen op een goede manier. Daarom is het een klus die niet weggelegd is voor de doe-het-zelver, maar raden we sterk aan beroep te doen op een professionele stukadoor. Gelukkig vraag je hier verschillende gratis offertes aan bij stukadoors in jouw buurt.

Behangklare pleisterwerken

Behangklaar pleisterwerk maakt muren geschikt om nadien af te werken met bijvoorbeeld behang. De stucadoor vult en egaliseert oneffenheden en beschadigingen. De eerste pleisterlaag is de zogenaamde raaplaag, die ofwel direct kan worden afgewerkt of ook nog van een afwerklaag kan voorzien worden. Bij dit soort pleisterwerken worden de muren egaal gemaakt, maar dit moet niet volledig perfect gedaan worden, omdat het behangpapier dat er overheen komt de overgebleven oneffenheden nog kan verbergen.

Pleisterwerk buitengevel

Sierpleister

Heb je kinderen en ben je bang dat je muren snel beschadigd kunnen worden? Of ben je op zoek naar een unieke en decoratieve afwerking? Dan is pleisteren van sierpleisters een perfecte oplossing. Sierpleister is een kunsthars gebonden materiaal dat heel hard wordt, waardoor de kans op beschadigingen minimaal is. Een van de bekendste vormen is Spachtelputz, wat zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Een andere vorm is Rustiekputz, wat gelijkaardig is aan Spachtelputz, maar een grovere structuur heeft. Een derde vorm van sierpleister, met een nog grovere structuur, is Granol. Deze is ideaal voor het maken van decoratieve muurpatronen. Een sierpleister specifiek voor de gevel noemen we crepi.

Spuitpleister of spackspuitwerk

Spuitpleister is een soort dun stucmiddel dat snel droogt. In tegenstelling tot normaal stucwerk wordt het niet met de spatel aangebracht, maar op de muur gespoten. Daardoor kan de stucadoor snel en efficiënt te werk gaan. De populariteit van deze soort pleisterwerken neemt de laatste jaren toe, door de snelle droogtijd en lage prijs (door de lage werkuren).

Spuitpleister wordt in 2 lagen aangebracht: eerst een meslaag om de muur egaal te maken. Daarna volgt een afwerkingslaag, dit is een korrellaag die de muur een korrelige structuur geeft.

Spuitpleister of spackspuitwerk

Raapwerk

Raapwerk is een techniek die vooral binnen toegepast wordt. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een dikke laag gips- of cementmortel van minimaal 6 millimeter tot 5 centimeter. Deze techniek wordt dus vooral gebruikt voor het egaal maken van scheve of ruwe oppervlakken. Hou wel rekening met een langere droogtijd, door de dikte van de laag.

Om tot een mooi resultaat te komen moet raapwerk wel afgewerkt worden met sierpleister, behang of verf. Omdat het makkelijk is om aan te brengen op rondingen is raapwerk ook uiterst geschikt voor het afwerken van trappen of haarden.

Schuurwerk

Bij schuurwerk is het de bedoeling om textuur aan te brengen op de muren en plafonds. Schuurpleister wordt aangebracht in een dikte van 3 tot 5 millimeter met een schuurmachine. Op die manier krijgt men een wolk- of cirkelvormige afwerking. Schuurwerk is ook een goede vochtregelaar in vochtige ruimtes, zoals een badkamer.

Betonstuc

Betonstuc, ook wel beton cire genoemd, is een pleistermateriaal waarmee je de wanden een strakke natuursteen- of betonlook kan geven. Het is mortel op basis van cement, fijne betondeeltjes en hars. Door de waterdichte eigenschappen is betonstuc opnieuw zeer geschikt voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens.

Cementeren

Bij cementeren wordt er een sterke, snel hardende cementpleister aangebracht op de muur. Deze techniek wordt vooral buiten en op gevels toegepast. Daar wordt het metselwerk voorzien van een cementlaag, die de gevel beschermt tegen verschillende weersomstandigheden. Bij het cementeren blijft de muur ook ademen, waardoor vochtproblemen geen kans krijgen.

Vergelijk prijzen voor nat pleisterwerk

Stukadoor Informatie

Droog pleisterwerk

Bij renovatieprojecten wordt vaak met gipsplaten, ook wel Gyproc genoemd, gewerkt. Het voordeel daarvan is dat er geen water wordt gebruikt, en er dus ook geen droogtijden waar je rekening mee moet houden. Wel is droog pleisterwerk duurder dan nat pleisterwerk. Met gipsplaten kan je makkelijk scheidingsmuren of valse plafonds maken, maar ook oneffenheden wegwerken. Ook bij het pleisterwerk dat droog wordt gezet raden we aan om beroep te doen op een vakman, omdat het plaatsen van gipsplaten geen makkelijke klus is.

! Ontvang gratis offertes en vind de perfecte stukadoor voor pleisterwerken aan muren en plafonds !

Gyproc scheidingswand

Een eerste toepassing van droog pleisterwerk, is een scheidingswand in gyproc. Zo’n wand bestaat uit een metalen of houten skelet, met gipsplaten en is perfect om 2 ruimtes op een efficiënte manier van elkaar te scheiden. Daarnaast is het ook mogelijk om de wand later nog op een vrij makkelijke manier te verwijderen, als je de indeling van de ruimte zou willen veranderen.

Gyproc voorzetwand

Heb je lelijke muren in je huis? Heb je zichtbare leidingen aan de muur? Soms is het dan beter om meteen te kiezen voor een voorzetwand uit gyproc. Met zo’n wand kan je lelijke muren verstoppen. Ze bestaan uit een houten of aluminium skelet waarop de gipsplaten bevestigd worden. Ook bij een gyproc voorzetwand is het mogelijk om te kiezen voor verschillende opties, zoals vochtbestendigheid.

Gyproc plafond

Een gyproc plafond noemen we in de volksmond ook wel een vals plafond. Deze is vrij snel te plaatsen, waardoor de arbeidskosten beperkt blijven. Ook kan dit soort plafond voorzien worden van leidingen, ventilatie…

Er zijn twee soorten gyproc plafonds. De opties zijn een afhangend plafond of een vrijdragend plafond.

Bij een afhangend plafond zijn er plafondhangers aan het eerste, bestaande plafond bevestigd. Aan die hangers komt dan een raster van rails waar de gipsplaten in komen te liggen, en is geschikt voor grote ruimtes.

Bij een vrijdragend plafond wordt een metalen profiel aan de muren van de ruimte opgehangen, omdat het bestaande plafond niet geschikt is als draagstructuur. Dit soort gyproc plafond is vooral geschikt voor kleinere ruimtes.

Vergelijk prijzen voor droog pleisterwerk

Vergelijk tot 5 offertes voor pleisterwerken van stukadoors in jouw regio

Om een zo kwalitatief mogelijk resultaat te bekomen raden we aan beroep te doen op een ervaren stucer. We beschikken over een groot netwerk van gespecialiseerde stukadoors, zodat je volledig gratis en vrijblijvend een offerte voor pleisterwerken kan vergelijken.

Offerte pleisterwerk spatel

Voordelen van een stukadoor voor jouw pleisterwerken

Zoals je al kon lezen raden we het af om zelf de pleisterwerken in je huis uit te voeren. Het zou je natuurlijk veel geld uitsparen op korte termijn, aangezien je geen vakman hoeft te betalen. Bij kleinere doe-het-zelf projecten is dit een goed idee. Bij stukadoren is dit wel een heel ander verhaal. Het uitvoeren van pleisterwerken is een klus waar heel veel werk en kennis bij komt kijken. Het komt heel vaak voor dat wanneer iemand zelf aan de slag gaat met stukadoren, het niet tot een goed eind komt. Een stukadoor biedt de garantie aan voor een mooi en kwalitatief resultaat.

Offertes pleisterwerken van stukadoors vergelijken loont 

Wanneer je op zoek gaat naar een stukadoor kies je beter niet meteen de eerste de beste die op je pad komt. Zo raden we aan om verschillende experts te vergelijken, zodat je goed geïnformeerd bent over de nodige werken en het prijskaartje dat daar bij komt kijken.

Als je meermaals een offerte voor pleisterwerken aanvraagt, vermijd je het risico dat je meer geld kwijt bent dan nodig is. Gelukkig kan je hier met één aanvraag tot 5 verschillende offertes opvragen, geheel vrijblijvend en gratis. Zo vind je snel en eenvoudig de geknipte vakman voor jouw pleisterwerken.

Pleisterwerken stukadoor

Vergelijk tot 5 offertes, gratis en vrijblijvend