Je nieuwe ramen terugverdienen? Dat doe je zo

Heb je onlangs geïnvesteerd in nieuwe ramen? Dan heb je al opgemerkt dat de energiefacturen dalen en dat de warmte langer in je woning blijft. Of misschien heb je onlangs besloten dat het tijd wordt om te investeren in nieuwe ramen? Het plaatsen van nieuwe ramen is een kost dat veel mensen proberen uit te stellen. Hoelang duurt het uiteindelijk om je nieuwe ramen terug te verdienen?

Terugverdientijd nieuwe ramen

Investeren in welk soort ramen?

Bij het kiezen van nieuwe ramen is het belangrijk om het juiste materiaal uit te kiezen. Dit zal afhankelijk zijn van je persoonlijke keuze en de voorwaarden die je het beste vindt. Na het selecteren van pvc, hout, aluminium of een combinatie hiervan is het tijd voor de beglazing.

Het selecteren van hoogrendementsglas is duurder in de aankoop maar zorgt dat de terugverdientijd van je ramen sneller gebeurt. Waarom HR-glas duurder is, is simpel. Enkel glas bestaat slechts uit één laag glas, terwijl HR-glas uit meerdere lagen bestaat. Enkel glas is een doorzichtig materiaal dat gemaakt wordt door een mix van zand, waardoor warmte en koud gemakkelijker binnendringt.

HR-glas bestaat uit meerdere categorieën. Zo heb je HR-glas, HR ++ glas, driedubbel glas, geluidswerend glas en zonwerend HR+ glas. Deze beglazing bestaat uit twee of drie lagen die veel voordelen aanbieden.

  • Minder warmteverlies, wat zal leiden tot een lagere energiefactuur;
  • Er wordt een hoger wooncomfort bereikt ;
  • Minder warmte overlast in de zomer.
Terugverdientijd nieuwe ramen

Prijskaartje van HR-glas

Aangezien er verschillende categorieën van HR-glas bestaat, zal de prijs variëren van wat er gekozen wordt en van hoeveel vierkante meter je nodig hebt.

Het prijskaartje van dubbel glas start aan een prijs van 65 euro per vierkante meter. HR-glas en HR+-glas bevinden zich in dezelfde prijsklasse, waarbij de prijs varieert tussen 70 en 75 euro per vierkante meter. Dit is al een sterker glas dat de isolatiecapaciteit 15% hoger omhoog trekt.

HR ++- glas en HR +++ – glas zijn de duurste soorten beglazing, en starten met een prijs van 85 euro die kan oplopen tot 125 euro per vierkante meter. Als laatste categorie hebben we zonwerend glas.

Dit soort glas bestaat in verschillende sterktes waarbij het goedkoopste glas 65 euro per vierkante meter bedraagt, en het duurste glas kan oplopen tot 180 euro per vierkante meter.

Terugverdientijd nieuwe ramen

Na het installeren van nieuwe ramen zal je in eerste instantie meteen verandering in je energieverbruik zien. Je zal vaststellen dat je maandelijks kosten zult besparen.

Naast het besparen krijg je ook recht op een aantal premies waarbij je van de Vlaamse Overheid 16 euro per vierkante meter terugkrijgt.  Bij het installeren van de ramen krijg je ook een btw-verlaging.

Om te kunnen genieten van de premie moet je voldoen aan een aantal voorwaarden namelijk;

  • Woningen of wooneenheden die voor 1 januari 2006 ingeschreven zijn op het elektriciteitsnet.
  • De werken dienen uitgevoerd te worden door een professionele aannemer.

De overige premies, zoals renovatiepremies, zijn afhankelijk van verschillende factoren en kan je altijd opzoeken aan de hand van een premie-tool.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wenst u te plaatsen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.