Openslaande garagedeuren: wanneer kies je ervoor? Soorten & prijzen

Veel mensen gebruiken hun garage als opslagplaats voor fietsen, meubels, gereedschap enzovoort. Openslaande garagedeuren zijn in dit geval een interessante optie: ze zijn gebruiksvriendelijker, veilger en ruimtebesparend. In dit artikel lees je meer over de kosten, voordelen en soorten. We bespreken bovendien hoe je dit type garagepoort efficiënt kunt beveiligen tegen inbrekers. Ontvang prijsvoorstellen en professionele adviezen op maat via ons offerteformulier.

Waarom kiezen voor openslaande garagedeuren?

Als je jouw garage als opslagplaats gebruikt, kunnen openslaande garagedeuren of vleugelpoorten bijzonder voordelig zijn. Omdat de poort uit twee deuren bestaat, hoef je ze niet allebei te openen wanneer je bijvoorbeeld enkel je fiets uit de garage wil halen. De volledige breedte van de poort komt wel van pas tijdens verhuizingen.

Bovendien kan je op de deuren een meervoudige vergrendeling plaatsen voor extra veiligheid. Verder zijn openslaande garagedeuren plaatsbesparend en optimaal voor een goede luchtdichtheid en isolatie.

Op zoek naar een specialist?
Kom in contact met erkende garagepoort installateurs.

Plaatsbesparend

Dubbele garagedeuren zijn een groot voordeel wanneer je garage eerder klein is. De deuren werken met scharnieren in plaats van een kantelsysteem dat aan het plafond en de muren van je garage is vastgemaakt. Een openslaande poort is met andere woorden ideaal om je ruimte zo optimaal mogelijk te benutten.

Tochtvrij en goede isolatie

Een openslaande poort biedt de beste isolatie voor je garage. Terwijl een kantelpoort vaak nog kleine spleten heeft, bezitten dubbele garagedeuren thermisch onderbroken profielen. Siliconen zorgen voor de perfecte afsluiting tussen de stijl en de deur. Er kan geen warmte naar buiten en geen tocht naar binnen.

Openslaagde garagdeuren zijn zeer voordelig voor je portemonnee en uitermate handig wanneer je jouw garage als hobbykamer wil gebruiken. 

openslaande garagedeuren

Wat kost een dubbele garagedeur inclusief montage?

Voor een nieuwe dubbele garagedeur betaal je ongeveer 2.980 euro inclusief montage. Voor een hardhouten poort ligt de prijs rond de 4.450 euro.

Prijzen variëren naargelang het materiaal (bv. kunststof, aluminium, hout) en de grootte van de deuren. Ook voor elektrische openslaande garagedeuren betaal je extra. 

Soorten openslaande garagedeuren

Je kan uit verschillende materialen kiezen voor je dubbel opendraaiende garagepoort: hout, glas, aluminium en kunststof. Ieder materiaal komt met een eigen aanbod voordelen en met een aparte prijscategorie. De deuren zijn bovendien in alle RAL-kleuren verkrijgbaar.

Optie 1: houten openslaande deuren

Houten openslaande deuren zijn bijzonder populair door hun warme, landelijke uitstraling. Hout past bij iedere stijl en is bovendien duurzaam en sterk. Het is een aantrekkelijke keuze, maar er hangt wel een prijskaartje aan vast. 

Kies voor openslaande garagedeuren uit hardhout

Als je een houten garagedeur plaatst, gebruik je best massief hout. Hardhout zoals eik kan extreme weersomstandigheden doorstaan en is bovendien zeer duurzaam. Naargelang je budget en de stijl van je huis, heb je een groot assortiment massieve houtsoorten.

Optie 2: openslaande deur met glas

Wie wil, kan in de deuren ook ramen integreren. Je hebt de keuze uit verschillende groottes en uitvoeringen.

Ramen zijn niet enkel esthetisch, maar ook praktisch: je geniet van natuurlijke verlichting en je kan de ruimte verluchten. De ramen bestaan uit gehard en geïsoleerd glas voor een optimale beveiliging en isolatie. 

Optie 3: aluminium of stalen deur

Aluminium of stalen openslaande garagedeuren zijn licht en daarom zeer gebruiksvriendelijk. Ze hebben een lange levensduur en vergen weinig onderhoud. Voor een goede isolatie gebruik je best geïsoleerd aluminium en geïsoleerd staal. 

Optie 4: kunststof garagedeur: goedkoper alternatief

Ook kunststof openslaande deuren zijn licht en onderhoudsvriendelijk. Bovendien zijn ze wat goedkoper dan de bovenstaande opties. Garagedeuren uit kunststof zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen.

twee witte openslaande poorten

Hoe kan je een openslaande garagedeur best beveiligen?

Het is zeer belangrijk om je garagedeur voldoende te beveiligen en zo inbraken te voorkomen. Een enkel slot is vaak niet genoeg, daarom is een meervoudige vergrendeling aangeraden.

Je kiest de beveiliging die het best bij je past, bijvoorbeeld een 5-puntsverdeling, SKG*** deurbeslag met anti-kerntrek, dievenklauwen of espagnoletsluitingen.

Zorg ervoor dat de installatie door een garagepoort professional gebeurt. Zo ben je zeker van een degelijke inbraakwerendheid.

Contacteer ervaren installateurs en ontvang offertes op maat van jouw garage

Wil je meer weten over de installatie van openslaande garagedeuren of wil je graag een prijsberekening op maat? Aarzel niet om ons offerteformulier in te vullen. We brengen je graag in contact met erkende garagepoort installateurs voor gratis offertes met prijsvoortellen en professionele adviezen op maat. Zo kan je eenvoudig alle opties voor jouw woning bekijken en met elkaar vergelijken.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvraag
1*. Wat wenst u?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.