Garagepoort met deur: waarom een voordelige aankoop? Prijs, uitvoeringen en troeven
Een garagepoort met deur is een simpele en erg praktische oplossing. Nu hoef je niet telkens de volledige poort te openen wanneer je iets uit de garage wil halen. Bovendien verbruik je geen elektriciteit en draag je bij aan de luxueuze uitstraling van je woning. In dit artikel ontdek je onder andere de kosten, uitvoeringen en ontwerpmogelijkheden. Wil je meer info of advies op maat? Vul ons offerteformulier in.
INHOUDSTAFEL
Wat kost een garagepoort met deur? [Prijs]
Een deur in je garagepoort is een handige toevoeging. Het is als het ware een extra achterdeur.
Een gewone poort kost tussen de 1.000 en 3.000 euro. Voor een garagepoort met loopdeur betaal je een 500 tot 1.000 euro extra. De optie is dus niet zo goedkoop, maar wel erg praktisch.
Welke (elektrische) garagepoorten kan je met een loopdeur installeren?
Je kunt drie soorten elektrische garagepoorten met een deur laten installeren: een kantelpoort, sectionaalpoort of openslaande garagepoort of vleugelpoort. Welk type je kiest, hangt af van je wensen en voorkeuren. Denk ook goed na over de functie van de deur.
1. Kantelpoort
Een eerste mogelijkheid is een kantelpoort garage. Deze goedkope poort kent een eenvoudige plaatsing. Hou rekening met de isolatie wanneer je een ingebouwde deur aan een kantelpoort toevoegt. Je kan hier advies rond vragen aan een specialist, zodat je ruimte zeker goed geïsoleerd blijft.
2. Sectionaalpoort
Het grote voordeel aan een sectionaalpoort is dat deze uit verschillende panelen bestaat. Zo passen zowel de deur als de ramen naadloos in je garagepoort. Bovendien behoud je een goede isolatiewaarde en winddichtheid.
Zeker wanneer je een smalle gevel hebt, is een sectionaalpoort met deur een ideale oplossing.
3. Openslaande garagepoort
Bij een openslaande garagepoort is het eigenlijk geen optie om een deur toe te voegen. In dit geval open je gewoon één kant van de garagepoort, wat dan in principe ook als een deur functioneert.
Mogelijke uitvoeringen van (sectionale) poorten met een deur
Heb je besloten een loopdeur aan je garagepoort toe te voegen? Dan heb je nu de mogelijkheid om de deur ofwel binnen dezelfde gevelopening in te bouwen ofwel in een andere gevelopening te integreren. We bespreken de opties hieronder in meer detail.
1. Garagepoort met ingebouwde deur
Je kan de deur in je poort inbouwen. Zo bespaar je heel wat ruimte. Deze sectionale garagepoort kan je handmatig of elektrisch aanvoeren, afhankelijk van jouw voorkeur.
In een industriële context kan de loopdeur ook als vluchtdeur functioneren. Al vraag je hier best meer advies over aan een professional. Er zijn namelijk regels vastgeleged voor wanneer je een loopdeur als vluchtdeur wil aanstellen.
2. Deur naast de garagepoort plaatsen: binnen dezelfde gevelopening
Je kan er ook voor kiezen om de deur vlak naast je garagepoort te plaatsen, maar nog binnen dezelfde gevelopening. Zo blijf je genieten van dezelfde praktische voordelen, zonder in te boeten aan isolatie of winddichtheid.
Bovendien behoud je één groot geheel omdat de deur uit dezelfde materialen als de poort bestaat. Ze leiden ook naar dezelfde ruimte.
3. Deuren naast de garage plaatsen: andere gevelopening
Tot slot kan je de deur naast je garage, maar in een andere gevelopening plaatsen. De functie blijft hetzelfde, maar de deur en de poort hoeven hier niet één passend geheel te zijn: de loopdeur kan uit andere materialen of panelen bestaan dan de poort zelf.
Wat is de beste optie?
De beste optie, is de optie die aan je wensen beantwoordt. Heb je een smalle gevel? Kies dan voor een sectionale poort met een ingebouwde deur.
Deze keuzes hebben ook een invloed op de prijs van je garagepoort. Hou hier rekening mee.
Loopdeur zelf ontwerpen: wat zijn je opties?
Niet alleen de garagepoort zelf, maar ook de loopdeur (geïntegreerd of ernaast) kan je op verschillende manieren ontwerpen en vormgeven. Denk maar aan materiaal, kleur, structuur, de deurdrempel, het deurbeslag en de sloten.
1. Materiaal (hout, metaal, pvc)
De meest gekozen materialen zijn hout, metaal en pvc. Dit komt vanwege hun sterke eigenschappen en uitstralingen. Hout schijnt karakter en warmte uit, terwijl je met metaal en pvc de look helemaal zelf kunt bepalen.
2. Kleur
Bij verschillende merken vind je tal van ral-kleuren terug om je garagepoort een leuke tint te geven. Bijna alle kleuren zijn beschikbaar.
Denk na over een kleur op lange termijn
Zorg ervoor dat je een kleur kiest die lang meegaat. Zo hoef je jouw poort niet jaarlijks te herschilderen en geniet je van een onderhoudsarme optie.
3. Structuur
Ook de afwerking van het oppervlak kan je personaliseren. Kies bijvoorbeeld voor een reliëf in je panelen of een vlakke/gladde afwerking.
4. Hoogte deurdrempel
Een deurdrempel lijkt misschien niet handig, maar kan erg nuttig zijn in noodsituaties bij wateroverlast. Deze drempel of dorpel houdt vocht en ander vuil tegen wanneer je de garage betreedt of verlaat.
Er bestaan bovendien lage drempels die een hoger comfort bieden. Deze zijn niet hoger dan 22 mm.
5. Deurklink en omkadering
Het deurbeslag draagt bij aan de uitstraling van je garagepoort. Zorg ervoor dat je deurklink en omkadering passen bij de kleuren en materialen die je eerder koos. Zo geef je jouw afwerking net die extra touch.
6. Sloten
Er zijn verschillende soorten sloten beschikbaar om je garagedeur goed te beveiligen. Het paniekslot, afgestemd op de veiligheidsnoden van een specifiek bedrijft, kent bijvoorbeeld een grote toepassing in industriële poorten.
7. Met raam/venster
Je kan in verschillende types poorten ook ramen toevoegen. In een sectionaalpoort ben je bovendien zeker dat je isolatiewaarde niet daalt. Ramen laten natuurlijk daglicht toe in je garageruimte.
Voordelen en nadelen van garagepoorten met een deur
Een garagepoort met deur is handig. Al heeft de toevoeging van een loopdeur ook enkele nadelen. We zetten ze hieronder op een rijtje.
Voordelen
Waarom je best kiest voor een deur in je garagepoort:
- Praktisch & snel. Je hoeft niet telkens de volledige garagepoort te openen wanneer je een fiets buitenzet of de garage laat verluchten.
- Besparing op je energierekening. Omdat je poort niet volledig open hoeft, pas je de temperatuur van je binnenklimaat amper aan. Als je garagepoort bovendien op elektriciteit werkt, bespaar je nog meer op je energierekening.
- Veel afwerkingsmogelijkheden. Kies zelf hoe de deur bij je garage past. Personaliseer het aan de hand van kleuren of laat het matchen met je ramen.
Nadelen
Enkele nadelen zijn:
- Grotere kans op warmteverlies. Ondanks het feit dat de isolatiewaarde hetzelfde blijft, is de kans groter dat de deur vaker gebruikt wordt.
- Hoger budget. De prijs gaat omhoog wanneer je een loopdeur in of naast je poort laat installeren.
- Niet in iedere garagepoort. Helaas kan je niet in ieder type garagepoort een deur plaatsen. Hou hier rekening mee wanneer je een garagepoort kiest.
Meer weten? Vraag info, advies en prijzen aan specialisten
Een garagepoort met deur is zeker en vast een praktische en waardevolle aankoop. Vul onderstaand offerteformulier in en krijg prijsvoorstellen en adviezen op maat van erkende garagepoort installateurs. Zo kan je meerdere aanbevelingen en tarieven vergelijken en ben je zeker dat je de garagepoort kiest die bij je je woning past. Verstuur je aanvraag nu en geniet van de meerwaarde van professionals.