Deze werken vergroten de verkoopwaarde van je woning

Je wil graag je woning renoveren en een nieuwe look geven? Wat als deze renovaties je bij verkoop later meer kunnen opleveren? Dat kan zeker gebeuren, natuurlijk niet voor alle ingrepen. Welke ingrepen creëren een extra meerwaarde voor je woning? We geven je enkele tips.

Maak je woning instapklaar

Voor een gerenoveerde woning kan je een hogere verkoopprijs vragen. Verbouwingen zoals gevel, dak of vloer isoleren brengen natuurlijk wel extra kosten met zich mee. Maar dat betekent niet noodzakelijk dat je deze investering terugverdient bij eventueel een latere verkoop. Een instapklare woning blijft nog altijd een grote troef. Waardoor je de woning ook voor een hogere prijs kan verkopen.

Meer en meer mensen gaan op zoek naar ingerichte woningen, omdat ze dan niets hoeven te verbouwen. Het is ook ideaal, omdat ze dan meteen kunnen intrekken in een afgewerkte woning.

Gerenoveerde, instapklare woningen raken daardoor sneller verkocht dan niet-gerenoveerde woonplaatsen.

Kleine veranderingen maken het verschil

Wil je graag je woning verkopen? De eerste indruk speelt een heel belangrijke rol bij potentiële kopers. Kleine, niet-ingrijpende veranderingen kunnen een groot verschil maken bij de verkoop van je woning. Dit soort veranderingen kunnen zijn: een nieuw laagje verf, een verzorgde tuin en een verzorgde woning.

Werk duurzaam

Wil jij op je energiekosten besparen? Verbeter dan de energie-efficiëntie van je woning. Duurzame technieken zoals zonnepanelen of een vernieuwde condensatieketel zullen een positief effect hebben op je energierekening. Je trekt ook meer potentiële kopers aan, want zij hoeven quasi niets meer te doen.

Besteed zeker aandacht aan de EPC-score van je woning. Een goede EPC-score is een goede troef en zal ervoor zorgen dat de woning sneller verkocht geraakt.

Renoveer voor jezelf

Het allerbelangrijkste dat je moet onthouden is sowieso: renoveer in de eerste plaats voor jezelf. Verbouwingswerken mogen wel worden uitgevoerd met potentiële kopers in gedachten, maar dit garandeert geen hogere verkoopwaarde. Omdat smaken nu eenmaal verschillen. Het kan je wel een snellere verkoop van je woning opleveren.

Besteed daarom eerst en vooral aandacht aan structurele zaken tijdens een renovatie die een verschil maken voor jou qua comfort en energieverbruik. Een voorbeeld daarvan is isolatie. Met gevelisolatie kan je ervoor zorgen dat er minder warmte ontsnapt uit de woning en vermijd je dus hogere verwarmingskosten. Nieuwe ramen en deuren kunnen je huis een frisse look geven en hebben een positief effect op je energiefactuur.

Plan je renovatiewerker? Via onze offertepagina vind je betrouwbare en bekwame vakmannen voor jouw verbouwproject(en). Wil je graag prijzen vergelijken? Ook dat kan!